14/4/19

«Διώξτε τώρα τον αρνητή της Γενοκτονίας Δ. Καιρίδη»

Την άμεση αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του Δ. Καιρίδη απαιτεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία
Την άμεση αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του «αρνητή της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού», όπως τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Καιρίδη απαιτεί με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.
Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος - Δημήτριος Τοπαλίδης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης, αναφέρεται ότι «δεν αποτελεί έκπληξη η ύπαρξη ενός ακόμη αρνητή της Γενοκτονίας στο εγχώριο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς ο ιστορικός αναθεωρητισμός εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε κάθε έκφανση του δημοσίου διαλόγου. Κοινή συνισταμένη βέβαια όλων των εκφράσεών του είναι η αποδόμηση ιστορικώς αποδεδειγμένων και αποδεκτών, από τη συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, γεγονότων όπως η συντελεσθείσα Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των υπολοίπων Ελλήνων και χριστιανικών λαών της Ανατολής».
Και συνεχίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Θεωρούμε πως ειδικά το έτος 2019, που έχει οριστεί ως εκατονταετία της Γενοκτονίας των προγόνων μας, η υποψηφιότητα αρνητών προσβάλλει βάναυσα το σύνολο του ποντιακού Ελληνισμού».
«Προειδοποιούμε πως η αντίδραση του οργανωμένου ποντιακού χώρου θα αποτυπωθεί στις κάλπες. Απαιτούμε από όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν άπαξ διά παντός τη θέση τους πάνω στο ζήτημα της Γενοκτονίας. Ειδικά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο ψηφοδέλτιο της οποίας έχει συμπεριληφθεί ο αρνητής κ. Καιρίδης, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της προσβολής και την αποπομπή του. Δηλώνουμε δε πως θα στεκόμαστε απέναντι σε κάθε αρνητή. Πεποίθησή μας είναι πως σε μία σύγχρονη δημοκρατία δεν έχει θέση σε κανένα κόμμα οποιοσδήποτε αρνείται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Ο κ. Καιρίδης αρνείται πάντως την κατηγορία. «Είναι απολύτως έξω από εμένα κάθε απόπειρα αμφισβήτησης των τραγικών γεγονότων της εξόντωσης και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου... Τρέφω απεριόριστο σεβασμό μνήμης προς τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα συμπατριωτών μας Ποντίων και μοιράζομαι βιωματικά και οικογενειακά τα τραγικά γεγονότα» δηλώνει. Αυτό που έθεσε, όπως λέει, στην πανεπιστημιακή διάλεξή του «ήταν το ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης αυτών των τραγικών γεγονότων».
https://www.dimokratianews.gr/content/98582/dioxte-tora-ton-arniti-tis-genoktonias

21 σχόλια:

  1. Σε μια επικοινωνία με τον κυρ Καιρίδη μου είπε να ακούσω όλο το video και όχι αποσπάσματα, έτσι και έκανα !!!!!
    Αλλά κυρ Καιρίδη σε αυτά τα πράγματα δεν χωράνε ήξεις αφήξεις !!!!!!
    Υπάρχουν πολλά που ειπώθηκαν και είναι λάθος εκ μέρους σου κυρ καθηγητά !!!!!
    Θέλεις δεν θέλεις θα τα λουστείς !!! Καλή τύχη !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα....εσεις επικοινωνειτε με τους καλικατζαρους !! Σε τι γλωσσα ? Τι καιρο εχει στην Γη του πυρος ? Εκτος απο αναθυμιασεις....θειου και αμωνιας....κι αλλες οσμες...

      Διαγραφή
    2. Νά πού ὁ "Δημήτρης Κ." βοηθάει τόν κο Καιρίδη! Γιατί;

      Διαγραφή
    3. Ρε Δημήτρη μη λες χαζά !!!!!!!!!!
      Του έστειλα ένα email διαμαρτυρόμενος σαν Πόντιος και εγώ και μου απάντησε λέγοντας " δες όλο το βίντεο και όχι αποσπάσματα "
      Και του απαντώ πως δεν γίνεται να είσαι μέσα _ έξω !!!!!
      Γιατί , τι δεν σε άρεσε ?

      Διαγραφή
    4. Μ αρεσε...Δεν καταλαβατε...Βρηκα ενα τροπο να περιγραψω την ΝΔ...διοτι ερχεται ο πυρομανης...σαν καταβρεχτηρας..ταχα...

      Διαγραφή
    5. Κ.Καβασιλα...μην πεταξετε ποτε κρικους σε μπουκαλια...

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά ο Καιρίδης είναι στο ίδρυμα Κ.Καραμανλής!!!
    Εκεί ποιός τον τοποθέτησε και πότε; Πρόκειται γιά μαγαζί τής οικογενείας Καραμανλή
    και όχι τής οικογενείας που ελέγχει σήμερα τήν ΝΔ.
    Εχουμε δυστυχώς κυριολεκτικά χάσει τήν μπάλα.
    Τι συμβαίνει; Μάθατε ότι ο πρώην αρχηγός τής ΝΔ Μεϊμαράκης θεωρεί τιμή γιά τήν Ελλάδα το γεγονός ότι ο Τσίπρας προτείνεται γιά Νόμπελ;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είμαι απόγονος Ελλήνων , όχι οθωμανών κύριε μαλακα καιριδη.
    Να φύγεις από μόνος σου πριν σε διώξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο γαρ πολύ του οθωμανικού γεννά παραφροσύνη.

    Το πιο πάνω γνωμικό ταιριάζει γάντι στον επιφανή ακαδημαϊκό μας Καιρίδη. Για τους ακόλουθους λόγους.

    Η ίδια λογική, ότι οι Ελληνες είναι Οθωμανοί, μπορεί να εφαρμοστεί τότε και σε άλλους σκλαβωμένους λαούς. ΠΧ

    1. Η Παλαιστίνη ήταν υπό οθωμανική κατοχή. Αλλά τολμά να χαρακτηρίσει και τους εβραίους ως Οθωμανούς στις δήθεν ‘επιστημονικές’ διατριβές του?

    2. Επίσης με την ‘λογική’ Καιρίδη οι Σύριοι είναι Οθωμανοί για αυτό προφανώς καλά κάνει ο Ερντογάν που εισέβαλε στην Συρία. Σωστά 'κύριε' Καιρίδη?

    Τολμάει όμως ο επιφανής υποψήφιος ευρωβουλευτής μας να χαρακτηρίσει και τους εβραίους Οθωμανούς στα διεθνή συνέδρια όπου υποβόσκει αφιλοκερδώς για να ξερνά τσάμπα προσβολές για τους συν-Έλληνες του?

    Με λίγα λόγια η εθνομηδενιστική μανία του Καιρίδη σπάει καιρύδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Εβραίοι δεν ζούσαν στην Παλαιστίνη, όταν αυτή ήταν υπό οθωμανική κατοχή. Άρχισαν να έρχονται εκεί από την Διασπορά μετά τον Α'ΠΠ.

      Διαγραφή
    2. FYI:
      Με τους εβραίους γίνεται διάκριση μεταξύ του "Νέου Yishuv", που αποτελείται και προέρχεται από μετανάστες μετά το πρώτο Aliyah το 1881 και το "Old Yishuv", την προϋπάρχουσα εβραϊκή κοινότητα της Παλαιστίνης πριν από την πρώτη Aliyah.
      Επίσης ο όρος «Παλαιστίνιοι Εβραίοι» χρησιμοποιείται και στους εβραίους κατοίκους της Νότιας Συρίας, στο νότιο τμήμα της οθωμανικής επαρχίας της Συρίας, πού μετοίκισαν στην Παλαιστίνη και ονομάζονται επίσης «Παλαιστίνιοι Εβραίοι».
      Επίσης όπως μπορεί να ξέρεις πολλοί εβραίοι επίσης μετοίκισαν στο Ισραήλ από αίγυτπο, Τουρκία, Συρία, Ελλάδα καί αλλά μέρε που ήταν υπό οθωμανική κατοχή...

      Δηλαδή ο Καιρίδης θα έπρεπε (άν ήταν αντικειμενικός) με την ίδια ευκολία/ανοησία να τους θεωρεί και αυτούς Οθωμανούς... αλλά το πιο εύκολο φυσικά είναι να σπιλώνεις το ίδιο σου το αίμα ...



      Διαγραφή
  5. Τί είδους γραμμάτια ξεπληρώνει ο Κούλης με αυτήν την Ελληνό-μηδενιστική υποψηφιότητα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπός και θέλει ο γόνος Κούλης να χάσει τις εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον ξέρουμε είναι ο ίδιος που αντιστάθμισε την αξία του Μ.Αλέξανδρου με ένα σκουπίδι , αυτός δεν πρέπει να είναι ΝΔ απλά δηλώνει και δεν ξέρω πως τον εκφράζει η ΝΔ με αυτά που κουβαλάει στο κεφάλι του αλλά και η ΝΔ πως το δέχεται να εκφράζεται από αυτόν ,εκεί στην ΝΔ να ξεκολλήσουν λίγο γιατί το αγαπημένο κουμπί των Ελλήνων έπαψε να είναι το delete !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο καιριδης κανει οτι κανουν τοσα χρονια ολοι προς ανελιξη....προδιδεις??!υποσκαπτεις Ελληνισμο ...θα πας ακομα ψηλοτερα!!!ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..ΑΠΛΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἄν ὁ Καιρίδης λέγοντας αὐτά, ἦταν ὑποψήφιος σέ ἕνα κόμμα Ἀνθελληνικῆς Ἀθλιότητας, δέν θά ἔλεγε κανείς κουβέντα.
    Τό πρόβλημα εἶναι ἄρα ὁ Κυριάκος Μητοστάκης πού τόν βρίσκει ΟΚ, ἀλλά καί αὐτός ὁ .... πού τοῦ τόν ὑπέδειξε γιά ὑποψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΔ δεν ειναι επισης ..αθλιοτητας ?? Ειναι ευτυχιας και δοξας ?? ( τωρα τι να πουμε ?? Πσραιτουμαι καθε αλλης κουβεντας...σιγοψιθυριζοντας τον Εθνικο υμνο...." αργηε ναρθει εκεινη η ωρα...κι ηταν ολα ....κλπ ..".....

      Διαγραφή
  10. μια ερωτηση προς τους ΝΔτες που νομοιζουν διαφορα!!..πιστευτε οτι οι επιλογες του Σαμαρα για ΠτΔ εξαντληθηκαν στο Κουβελη οσον αφορα τις επιλογες της Αριστερας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.