15/4/19

Σάββας Καλεντερίδης: Η Νέα Δημοκρατία διέπραξε αθλιότητα με την υποψηφιότητα Καιρίδη - Να τον αποσύρετε τώρα, γιατί το τίμημα θα είναι βαρύτατο

Ο θρίαμβος των Αρμενίων και η αθλιότητα της ΝΔ
Του Σάββα Καλεντερίδη
Δύο σημαντικές εξελίξεις είχαμε την εβδομάδα αυτή στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Νεότουρκους, και δυστυχώς καμία στο ίδιο θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην μαρτυρική Αμισό για να αρχίσει η τελευταία και σκληρότερη φάση αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.
Η μάλλον, για να είμαι και δίκαιος, είχαμε μια εξέλιξη και στο δικό μας θέμα, αρνητική αυτή τη φορά.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας απίστευτη έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού στον ποντιακό ελληνισμό, υπέδειξε έναν καθηγητή πανεπιστημίου, αρνητή της Γενοκτονίας, ως υποψήφιο ευρωβουλευτή στις προσεχείς εκλογές.
Δηλαδή, την ώρα που γίνεται στην κυριολεξία κοσμογονία στην Ευρώπη και όχι μόνο στο ζήτημα αυτό, την ώρα που θα έπρεπε τα κόμματα να προτείνουν άτομα που μπορούν να προσφέρουν στο συγκεκριμένο ζήτημα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει έναν χλευαστή, έναν αρνητή της Γενοκτονίας, τον Δημήτρη Καιρίδη.
Προτιμώ να σταματήσω εδώ, με την ελπίδα να το ξανασκεφθούν εκεί στην Πειραιώς και να σταματήσουν τις αυτοκτονικές επιλογές. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα τόση αθλιότητα και τόση έλλειψη ευαισθησίας.
Αρκετά.
Πάμε τώρα στις δύο σημαντικές εξελίξεις.
Η μία διαδραματίστηκε στο ιταλικό Κοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε ένα ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να συγκεντρώσει στο θέμα την προσοχή της διεθνούς κοινότητας».
Το συγκλονιστικό είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας Ιταλός βουλευτής να ψηφίσει εναντίον, ενδεικτικό του επιπέδου των βουλευτών της γειτονικής χώρας, που δεν έχουν ούτε Φίληδες ούτε Ρεπούσηδες ούτε Καιρίδηδες και πόσους άλλους που είναι αρνητές αλλά δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να το πουν. Το ψήφισμα λοιπόν στο ιταλικό Κοινοβούλιο συγκέντρωσε 382 θετικές ψήφους από όλα τα κόμματα, 43 αποχές από το συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και, όπως είπαμε πιο πάνω, καμία ψήφο αρνητική.
Επίσης, ενδεικτικό του επιπέδου των βουλευτών του ιταλικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι δεν κουβαλούν στις πλάτες τους το βάρος μιας γενοκτονίας που υπέστησαν οι πρόγονοί τους, είναι το γεγονός ότι ενώ στην Ελλάδα παλεύουμε με τους αρνητές και τα κέντρα της υπονόμευσης αυτής της εθνικής υπόθεσης, στην Ιταλία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκρότημα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής.
Αν και το ψήφισμα είναι ένα πρώτο βήμα και δεν δεσμεύει νομικά την ιταλική κυβέρνηση, έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια του θέματος.
Όσο αφορά την αντίδραση του διαπράξαντος το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, της κυβέρνησης της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, με το θράσος και την αναίδεια του δικαιωμένου σφαγέα καταδίκασε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το ψήφισμα της ιταλικής Κάτω Βουλής, τονίζοντας ότι η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων.
Επίσης τη Δευτέρα, προτού το ψήφισμα τεθεί προς ψήφιση, εκλήθη στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Ιταλός πρεσβευτής στην Άγκυρα, όπου η τουρκική πλευρά εξέφρασε τη «λύπη» της για την κίνηση αυτήν. Μετά την έγκριση του ψηφίσματος το Τ/ΥΠΕΞ καταδίκασε την ιταλική κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως παράδειγμα χρησιμοποίησης των ισχυρισμών των Αρμενίων για εσωτερικά πολιτικά συμφέροντα της Ιταλίας.
Μάλιστα, σε σχετική επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι αυτό το ψήφισμα συντάχθηκε από το κόμμα της Λέγκας, του οποίου ηγείται ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έχει αφοσιωθεί να σαμποτάρει τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας».
Σημειώνεται ότι είκοσι κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ το θέμα έχει έλθει πολλές φορές προς συζήτηση και έγκριση στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, όμως πάντα κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών και στις δύο χώρες, παγώνουν το θέμα για να μην προκληθεί ανήκεστος βλάβη στις σχέσεις με την Τουρκία. 
Η δεύτερη θετική εξέλιξη στο ίδιο θέμα σημειώθηκε στη Γαλλία, όπου ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ μπροστά σε μέλη της κοινότητας των Αρμενίων της Γαλλίας ότι το Παρίσι θα ορίσει την 24η Απριλίου ως «μέρα εθνικής μνήμης για την Γενοκτονία των Αρμενίων». Στη συνέχεια υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θεσπίζεται η 24η Απριλίου ως Ημέρα Μνήμης της  Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Αν και υπήρχε έντονη αντίδραση του Τ/ΥΠΕΞ, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Μακρόν χρησιμοποίησε αυτή την υπόσχεση για να κερδίσει τις ψήφους των Αρμενίων στις προεδρικές εκλογές του 2017 και τώρα απλά υποχρεώνεται να την κάνει πράξη, σημειώνεται ότι ο Μακρόν, μιλώντας στους εκπροσώπους των Αρμενίων, είπε ότι είχε ενημερώσει από πριν για την απόφασή του τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι επιθυμία του είναι να κρατήσει ανοιχτό το διάλογο με την Τουρκία.
Όσον αφορά την αντίδραση της τουρκικής Προεδρίας, αυτή εκφράστηκε  διά στόματος του εκπροσώπου της Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος δήλωσε ότι «Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τις απόπειρες του Μακρόν, ο οποίος αντιμετωπίζει πολιτικά προβλήματα στην ίδια την χώρα του, να ανακηρύξει ημέρα μνήμης μετατρέποντας ιστορικά γεγονότα σε πολιτικά ζητήματα».
Όμως το σίριαλ δεν σταματά εδώ. Συνεχίστηκε στην Αττάλεια την Παρασκευή 12 Απριλίου, όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου χρησιμοποίησε βαριές και προσβλητικές εκφράσεις εναντίον της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην 99η Συνάντηση Βουλευτών Χωρών Μελών του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου είπε:
«Όσον αφορά το θέμα της Γενοκτονίας και της ιστορίας, το τελευταίο κράτος που δικαιούται να κάνει μαθήματα στην Τουρκία είναι η Γαλλία. Άλλωστε, δεν ξεχάσαμε αυτά που έγιναν στη Ρουάντα και την Αλγερία. Η Γαλλία ας δει πρώτα τις σκοτεινές σελίδες της δικής της ιστορίας, και να μην δίνει μαθήματα στην Τουρκία. Όσο συνεχίζετε να μας βλέπετε αφ’ υψηλού, εμείς θα σας απαντάμε αναλόγως και θα σας βάζουμε στη θέση σας.  Δεν είμαστε πλέον η παλιά Τουρκία, θα παίρνετε τις απαντήσεις που σας χρειάζονται».
Απαντώντας στη δήλωση Τσαβούσογλου, η βουλευτής του κόμματος του Μακρόν Σόνια Κριμί δήλωσε ότι σοκαρίστηκε από αυτά που είπε ο Τούρκος υπουργός και είπε ότι «γράψατε την ιστορία καταπώς σας συνέφερε, γιατί είστε οι νικητές. Χαρακτηρίζετε το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση, όμως για πολλές χώρες δεν είναι. Αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη σας».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τσαβούσογλου, στο τμήμα που αφορούσε τις προσβλητικές αναφορές του προς τη Γαλλία, οι δύο Γαλλίδες βουλευτές χειροκροτούσαν διαμαρτυρόμενες και στη συνέχεια αποχώρησαν επιδεικτικά από τον αίθουσα.
Και οι δύο εξελίξεις στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελούν από μόνες τους ένα τεράστιο πεδίο μελέτης από πλευράς των Ελλήνων διπλωματών, που οι γνώσεις τους στο θέμα αυτό είναι σε επίπεδο νηπιαγωγείου – τουλάχιστον όπως αυτό συνάγεται από τη στάση που τηρούν ως τώρα στο θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που όταν δεν είναι αρνητική και υπονομευτική, είναι ψυχρή και ουδέτερη.
Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε ότι είναι εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί εθνική στρατηγική στο θέμα αυτό, να επιδιωχθεί συνεργασία με Αρμενίους, Ασσυρίους, Κούρδους και Εβραίους, και να αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο της διπλωματικής ατζέντας της Ελλάδας στις σχέσεις της με όλες τις χώρες, και φυσικά με την ίδια την Τουρκία.
Θυμηθείτε το, όταν γίνει αυτό τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει τεράστια ισχύ στην εξωτερική της πολιτική, ενώ θα ενισχυθεί και η εθνική μας άμυνα.
Όσο για την «άστοχη» ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας να ορίσει ως υποψήφιο έναν αρνητή και χλευαστή της Γενοκτονίας, υπάρχει ο δρόμος της απόσυρσης όσο είναι καιρός. Γιατί αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία και στο Pontos-news

38 σχόλια:

  1. Απλα ο Μητσοτακης εδειξε τι πραγματικα ειναι. Η συνεχεια του Τσιπρα και εχει τους δικους του Φιληδες, που ειναι παρα πολλοι.
    Ας ξυπνησουν οι ψηφοφοροι, γιατι στο τελος της θητειας της ΝΔ, δε θα υπαρχει χωρα, αλλα οικοπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα ιστορικό γεγονός. Αν υπάρχουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές ή βουλευτές που την αρνούνται είναι απαράδεκτο και απόλυτα κατακριτέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και των Μικρασιατών πάνω από 700.000 δολοφονημένους Μικρασιάτες(14 Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης] αλλά και των Ανατολικοθρακιωτών με πάνω από 60.000 δολοφονημένους Ανατολικοθρακιώτες(6 Απριλίου ημέρα μνήμης]

      Διαγραφή
  3. O τύπος επελέγη βασικά ώς άνθρωπος του πατρός Κόκκαλη, αλλά αυτό το έσβυσε από το βιογραφικό του. Απίστευτα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ορθοποδήσει η χώρα θα πρέπει κατά την δική μου αποψη να βγάλουμε τον εχθρό "εκτός των πυλών " δηλαδή θα πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα σημεία του κρατικού μηχανισμού , πατριώτες !!!! Δηλαδή άτομα που να αγαπούν την χώρα! !!! Γιατί οι Αρμένιοι πέτυχαν και εμείς όχι! ! Πάρτε παράδειγμα τον Τσιπρα, Ελληνοποισε χιλιάδες λαθραιους, προσέγγισε τους γύφτους, τον νοιάζει η Ελλάδα αυτόν τον τύπο; Δεν θα πάνε να ψηφίσουν πολλοί Έλληνες, θα πάνε όμως οι άλλοι και έτσι θα λέμε πως ξανά βγήκε ο Τσιπρας !!!!
    Γενικά θέλει ενιαία γραμμή Πατριωτική και σταθερή έτσι μόνο θα πάμε μπροστά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν την περίμενα τοσο ξεκαθαρη θέση εκ μέρους σας. Απολογούμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι απόψεις του κυρίου Καιριδη διατεμνουν κάθετα όλο το πολιτικό φάσμα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ! Ολα τα κόμματα εχουν τέτοιες απόψεις, είχαν και θα εχουν.Προς τι η έκπληξη ? Αυτο ηταν εδω και δεκαετίες η νόρμα Γιατι να αλλάξει τωρα ? Στο δε καθηγητικό κατεστημένο των διεθνών σχέσεων,ιστορίας και φιλολογίας ειναι η κυρια απόψη πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.Δυστυχως οι καημένοι Πόντιοι δεν εχουν τόση δύναμη όσο το κατεστημένο αυτο,το οποίο πληρώνεται για να μελετά την ιστορια απο φιλάνθρωπους επιχειρηματιες.
    Αν δουμε τους ανθρώπους που παρουσίασε σήμερα ο Μητσοτακης θυμίζει ΠΑΣΟΚ Σημίτη ... Αν δουμε και το ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει παλι ΠΑΣΟΚ Σημίτη.Ο άρχοντας κυβερνά ακομα.Κατα τα αλλά κάποιοι συγγενείς μου θα ιδρώσουν απο αγωνία το βράδυ των ευρωεκλογών μπας και χάσει το κομμα τους... Τραγελαφικά πράγματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στίς αρχές της δεκαετίας του '90 ο ωνημένος Λιάκος άρχισε την παραγωγή των εθνομηδενιστών επίκουρων στα Πανεπιστήμια. Όλοι αυτοί είναι πληρωμένοι προδότες. Η μόνη λύση θα ήταν να ελεγχθούν τα διδακτορικά τους να παυθούν και να τους στερηθεί η ιθαγένεια. Να ζητήσουν ιθαγένεια από τις Χώρες που υπηρετούν. Τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερό!με διοικητικά μέτρα θα λύσουμε το (μειωμένο;) εθνικοπατριωτικό αίσθημα του λαού μας.Μπράβο!προτείνω να λάβετε Νόμπελ πρωτοτυπίας.
      Και με τον ανθό της Ελλάδος που ανθοφορεί και καρποφορεί στα περιβόλια της Αγγλίας, Γερμανίας, και γενικά της Ευρώπης της Αμερικής και της Αυστραλία τι κάνουμε.
      Κάθε Ελληνικό σπίτι έχει και ένα παιδί μετανάστη.Και ας μην κοροϊδευόμαστε δεν υπάρχει διασπορά,οι διάδοχοι τους θα αποκοπούν εντελώς από τον Εθνικό κορμό.
      Κι αν υπάρχουν κάποιοι που λένε κάποια καινούργια πράγματα,αν διωχθούν εκεί που θα πάνε τα ίδια θα λένε.
      Αλλά αν γυρίσουμε λίγο πίσω τα ίδια γρυλίσματα ακούγονταν για τον Συκουτρή,Ιω.Κακριδή,Εγγονόπουλος,Καζαντζάκη...

      Και αν θέλεις να μιλήσουμε για εθνομιδενισμούς και προδοσίες ας μιλήσουμε.
      Βλάβη στη πατρίδα και στην κοινωνία μας είναι:
      1) φυγοστρατία,ακόμη και το βύσμα που βάζουμε για να μην υπηρετήσουμε στα σύνορα.
      2)το να παίρνουμε πτυχίο με πλάγιους τρόπους
      3)το να επιζητούμε διορισμό με ανταλλαγή ψήφων.
      4)το φοροδιαφεύγουν και να εισφοροδιαφεύγουμε.
      5)το να λεηλατούμε το κρατικό θησαυροφυλάκιο.
      6)το να παίρνουμε σύνταξη από τα 49 και να προσφεύγουμε για αναδρομικά.
      7)το να ψηφίζουμε ετεροκαθοριζόμενοι.
      8)το να μας δουλεύουν τα τσακάλια της Αριστεράς (εν συνόλω) και οι φαύλοι της δεξιάς και της πασοκαρίας (εν μέρει).Καθώς οι βλάκες και ηλίθιοι διάδοχοι και οι επίγονοι των παλαιών πολιτικών.

      Και μέμνησο:
      εδώ πέθανε ο Σωκράτης εισάγοντας καινά δαιμόνια στον Δήμο.
      Που είναι οι διώκτες του;

      Διαγραφή
    2. Ντι Μπι....πολυ ολοκληρωμενη σκεψη εχεις.Σε θαυμασα.ειληκρινα....Τοση κριτικη ικανοτητα και και σφαιρικη...απαλλαγμενη απο μυριες λεπτομερειες ανευ νοηματος...Αν ημουν δαδκσλος σου θα σουβαζα αριστα ...Μπραβο.κυριε...

      Διαγραφή
  8. Περί Καιρίδη

    Καιρίδης: «Θα αγωνιστώ για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού»
    https://www.newsit.gr/politikh/kairidis-tha-agonisto-gia-ti-diethni-anagnorisi-tis-genoktonias-tou-pontiakou-ellinismou/2759039/

    Δημ. Καιρίδης: "Είναι γελοίο να κατηγορούμαι ως αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μιλάω για το Άουσβιτς των Ελλήνων..."
    https://youtu.be/FVrmkgEg6xY

    Δημήτρης Καιρίδης: «Η Ποντιακή Γενοκτονία είναι ιστορική πραγματικότητα»
    Επιστολή-Δήλωση
    Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, θέλω να διευκρινίσω τα εξής: http://anaxfiles.blogspot.com/2019/04/blog-post_25.html

    Εσύ, τι έκανες επί ΣΥΡΙΖΑ πατέρα; Ή κυνηγώντας τον Καιρίδη
    του Θανάσης Μαυρίδη: https://www.liberal.gr/arthro/248042/apopsi/arthra/esu-ti-ekanes-epi-syriza-patera--kunigontas-ton-kairidi.html

    ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο δεν το σώζεις. Υπάρχουν τόσα πολλά βίντεο και συνεντεύξεις του Καιρίδη όπου καθύβριζε τους Έλληνες όλους και όχι μόνο τους Μικρασιάτες και τους Ποντίους που τώρα ότι και να κάνει , ότι και διαφορετικό να πει δεν το σώζει με τίποτε.

      Διαγραφή
  9. Νέοδημοκράτες , τα παιδιά των Οθωμανών.

    Πάντως απο το αυτοονομαζόμενο δημοκρατικό τόξο ένα καλό για τους Έλληνες γηγενείς δεν έχω ακούσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Τ....αφου μας θεωρουν ...μπαζα....γκαγκαδες...ρεταλια...( ποιοι ?? Τα ροκανιδια ξυλων απελεκητων !! Αν ειναι δυνατον ! Κι ομως ..)

      Διαγραφή
  10. Το κράτος Συμμορία θα το φάει ...το χαστούκι.
    Είθε οι απάτριδες διεθνιστές ( δεξιοί κι αριστεροί) μίσθαρνα και με "κουσούρια” να λάβουν αυτό που τους αξίζει.
    Επίσης, στοχευμένη παρατήρηση η συγκρότηση εθνικής στρατηγικής για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού με σύμπραξη μέτωπου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ον λαιν κοψε κατι..Εκτος των Ποντιων...εβρησε ολους τους Ελληνες σαν Τουρκοσπορους...το Αιγαιο το βρηκε μισο...την Μακεδονια με τους Ελληνες μειοψηφια....τους Σκοπιανους βασανισμενους απ τους Ελληνες...κλπ.....Τον ακουσα σε βιντεο.Δεν επιδεχεται αλλη ερμηνεια οτι ακουσα..Τουρκοσπορο ειπε κι εσενα ...οπως ολους....Αν θες να τον ψηφισεις ...καντο....Κοψε ομως τα θυμιατα....Εθνικη προτεραιοτητα ειναι οτι λες σιγουρα.Αλλα ειναι και οτι ερχεται ...να μην ελθει.Αυτο το κολπο...αστο....Περασε ο καιρος για κολπα....Τα κοροιδα πεθαναν...ειτε το χωνευεις ειτε οχι...Ποτε ξανα.....Δυστυχως δεν ξεχναμε πια...τιποτε...Αν στενοχωριεσαι...κριμα...Δεν σε πειραζε οταν ειχαμε οι πολλοι στενοχωρια απο αυτους...Αλλα τωρα αλλαζουμε ρολλους...Ολη η στενοχωρια θα παει σ αυτους...διοτι κι εμας δεν ....μας νοιαζει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Καλεντερίδη,

    Επιτρέψατέ μου, ως κάτοικος Ιταλίας, να σας διαφωτίσω περισσότερο για την ιταλική στάση ως προς το αρμενικό ζήτημα. Το ψήφισμα αυτό, έρχεται εδώ και 30 χρόνια για ψήφιστη στην ιταλική βουλή και μέχρι τώρα δεν περνούσε, λόγω των σημαντικών τουρκοιταλικών εμπορικών σχέσεων. Το κόμμα του Μπερλουσκόνι αποχώρησε από την ψηφοφορία, μάλλον γιατί ο Μπερλουσκόνι έχει ιδιωτικά συμφέροντα ως επιχειρηματίας, στην Τουρκία. Άλλωστε πολλάκις, οι κυβερνήσεις του είχαν καταψηφίσει το ψήφισμα. Οι ιταλοερντογανικές σχέσεις έχουν διαρραγεί από το 2018, όπως και οι σχέσεις του Ερντογάν με το Βατικανό. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πέρασε τώρα το ψήφισμα, σε συνδυασμό με την αντιτουρκική πολιτική Σαλβίνι. Δεν είναι όμως μόνο ο Σαλβίνι. Είναι γενικά οι διμερείς σχέσεις και οι Ιταλοί βουλευτές βρήκαν ευκαιρία να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία. Ο Ερντογάν τελευταία φορά είχε επισκεφθεί την Ιταλία, λίγο πριν να πάει το ιταλικό πλοίο SAIPEM για να κάνει γεώτρηση στην Κύπρο. Ο Ερντογάν είχε έρθει προφανώς (δική μου εκτίμηση) για να εκβιάσει την τότε ιταλική κυβέρνηση Τζεντιλόνι. Είναι χαρακτηριστικό, πως όλες του οι συναντήσεις με Ματαρέλλα, Τζεντιλόνι και Πάπα Φραγκίσκο, ήταν κάτι παραπάνω από παγερές. Μια εικόνα, 1000 λέξεις:
    http://www.rainews.it/dl/rainews/media/Paolo-Gentiloni-e-il-Presidente-turco-Recep-Tayyip-Erdogan-a-Palazzo-Chigi-64b493cb-9038-4c29-aab0-b9d730514cba.html#foto-1

    https://www.ilsecoloxix.it/p/mondo/2018/02/06/AC8q8f1-gentiloni_indebolisci_erdogan.shtml

    https://www.repubblica.it/esteri/2018/02/05/news/erdogan_arrivato_in_vaticano_per_parlare_di_gerusalemme_con_papa_francesco-188070255/

    Αν δείτε φωτογραφίες παλαιότερων επισκέψεων του Ερντογάν, οι Ιταλοί πολιτικοί ήταν γεμάτοι χαμόγελα και χτυπήματα στην πλάτη. Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν, η ΕΝΙ απέσυρε το SAIPEM από την Κύπρο.

    Το σημαντικό είναι πως οι Αρμένιοι της Ιταλίας, είναι λίγες χιλιάδες, αλλά ως προς την αναγνώριση της γενοκτονίας, είναι σα μια γροθιά. Δεν έχουν ούτε αρνητές ούτε εθνομηδενιστές. Για την περίπτωση της ΝΔ, είναι μεν λυπηρό, αλλά όχι έκπληξη. Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με δεξιά (Σαλβίνι), αλλά ούτε με κεντροδεξιά (Μπερλουσκόνι). Το απέδειξε άλλωστε και με τη στάση της στο Σκοπιανό, που σε άλλη χώρα η αντιπολίτευση θα είχε κάνει το βίο αβίωτο στον Τσίπρα, αν είχε πραγματικά τόση ζέση για το θέμα. Οι Ιταλοί βουλευτές, δεν είναι υποδείγματα αρετής, αλλά αν μη τι άλλο, στην ψηφοφορία, ενώθηκαν κατά της Τουρκίας, μετά από 30 χρόνια, τώρα που τα ιταλικά συμφέροντα το απαιτούν. Στην Ελλάδα αντίθετα, προοδεύουν οι εθνομηδενιστές και επιβραβεύονται τα κόμματα που τους προωθούν. Καλό σας βράδυ, αλλά τελικά, κάθε χώρα έχει και τους εκπροσώπους που της αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ ο Βαρβιτσιώτης έλεγε ότι το "δικαίωμα" να καίει κάποιος τη σημαία είναι αναφαίρετο.

    https://www.youtube.com/watch?v=OS8dDE6vwRk

    Και δεν το διαγράψανε από το κόμμα οι "πατριώτες".

    Τι συζητάμε? Δεν τους ξέρουμε? Να τους σιχαίνεσαι όλους.Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Έχει να κάνει με ελάχιστα άτομα και όχι με κόμματα.

    Το έχω ξαναπεί, θα βγει και ο Μητσοτάκης και μετά θα πέσει το ξύλο της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν ναχεις δικιο Γιωργο...Αυτο εκτιμω κι εγω για την ..αρκουδα...Το ξυλο τοτε.θα πεσει φουλ...διοτι.πια ολα θαναι αδιεξοδα....χωρις αλλη επιλογη..απ το ...ξυλο ....

      Διαγραφή
    2. Σκεπτομαι.ποσο σοφος ειναι.ο Θεος Γιωργο...Καιει μια μια ολες τις επιλογες λουφας.Αυτη ειναι η τελευταια....Μετα..αν δεν εχεις καμμια ελπιδα να αυτοπαραμυθιαστεις για λουφα...η σηκωνεσαι.απ την.καρεκλα...η πας για βρουβες...Μεγας εισαι Κυριε..
      και θαυμαστα τα εργα σου...( ο ...Μπαμπυ ...τωρα θα γελαει διοτι ειναι σοφος )

      Διαγραφή
  14. Without knowing the history of Mr. kerides and without having done any research on the topic of my own, I am taking Mr. Klenteridis statement at face value. If indeed he is a denier of the genocide then he MUST be removed from the electoral list. Given the recent Syriza fiasco I would expected Koulis to be more careful when picking up candidates.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Online,

    Αν είναι μια φορά λυπηρό να διαβάζει και να βλέπει σε βίντεο κανείς τα όσα ελεύθερα υποστήριζε ο κ. Καιρίδης ως ακαδημαικός, σε ανύποπτο χρόνο, πριν αποφασίσει να κατέβει στην πολιτική, είναι δυο φορές λυπηρό να διαβάζει τώρα τις απόπειρές του να αν ανασκευάσει τα ίδια τα λεγόμενά του, τώρα, που αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική. Γιατί ή τότε ή τώρα, έλεγε ψέμματα.
    "ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ". Η Ελλάδα, δε θα προκόψει ποτέ, όσο ψηφίζει ο κόσμος όχι αυτόν που τον εκπροσωπεί, αλλά κάποιον που δεν τον εκπροσωπεί, αλλά χρησιμεύει ως το μη χείρον, για να μην έρθει ο άλλος. Τώρα είναι προτεραιότητα να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε 4 χρόνια θα λέτε "τώρα να μην ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ". Και μετά απορεί κανείς γιατί χρεωκόπησε η Ελλάδα και γιατί δεν αλλάζει ποτέ τίποτα στην Ελλάδα και γιατί στην Ελλάδα η αριστερά κατέκτησε τα πανεπιστήμια...Αφού το υποτιθέμενο αντίβαρο της αριστεράς, από μόνο του δηλώνει ότι είναι το κόμμα του μεσαίου χώρου, από εποχής Κώστα Καραμανλή του νεότερου ακόμα. Προς τα πού θα γείρει το πολιτικό φάσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και κάτι άλλο, κύριε Καλεντερίδη. Ο κ. Καιρίδης, δε φαίνεται να βρέθηκε τυχαία στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ψάχνοντας 20 δευτερόλεπτα, βρίσκει κανείς πως έχει και θέση συμβούλου στο ίδρυμα Καραμανλή. Άρα πρόκειται για συνειδητή επιλογή να προωθηθεί πολιτικά και το θέμα έσκασε πριν 2-3 μέρες, άρα ο κ. Μητσοτάκης, αν είχε σκοπό να τον αφαιρέσει με πολιτικά ανώδυνο τρόπο από το ψηφοδέλτιο, θα το είχε ήδη κάνει, πριν τη σημερινή ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μετά βαίων και κλάδων. Αν τον αποσύρει τώρα, το πολιτικό στραπατσάρισμα θα είναι μεγαλύτερο, οπότε είναι προφανές πως δεν υπάρχει καμία διάθεση να τον αποσύρει. Μην περιμένετε λοιπόν να κάνει τώρα, αυτό που θα του κόστιζε λιγότερο, αν το έκανε χθες. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας ελειψες κ.Ουρακολουμ...Τετοια διαυγεια πουχεις...τι να πω....λειπει....

      Διαγραφή
  17. Τυχαία βρήκα μέσω google και αυτό, από το 2011. Δεν ξέρω αν πρόκειται και αυτό για μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ που από το 2011 προέβλεπε πως το 2019 θα κατέβαινε με τη ΝΔ στην πολιτική, ούτε αν είναι ακριβής η μετάφραση, αλλά επειδή είναι από ανύποπτο χρόνο, σας το παραθέτω:

    http://dakepekoz.blogspot.com/2011/02/blog-post_2817.html

    Το ίδιο και εδω:

    http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/blog-post_706.html

    Ξανά το 2017 αναδημοσίευση

    https://diulistirio.blogspot.com/2017/12/blog-post_85.html

    http://oimonomaxoi.blogspot.com/2017/12/blog-post_587.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀπόσπασμα από τόν ὡς ἄνω ἰστότοπο
      http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/blog-post_706.html :
      "Συνέντευξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του....
      Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Καιρίδη, φιλοξενεί η εφημερίδα Utrinski Vesnik της FYROM.
      "Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη", γράφει η ανταπόκριση της Μιρκίτσα Πόποβιτς, "οποιαδήποτε επέκταση των διαπραγματεύσεων, σε άλλα θέματα πλην του ονόματος, ...
      οδηγεί σε αδιέξοδο".
      "Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών", συνεχίζει ο καθηγητής, "δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας. Το πρόβλημα με το όνομα και η ιστορία, δεν πρέπει να επηρεάζουν τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, τις ανταλλαγές και την ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας.
      Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποδέχεται μια συμβιβατική λύση με μια σύνθετη ονομασία.
      Είναι θετική η ύπαρξη της κυβέρνησης Παπανδρέου, ωστόσο το θέμα βρίσκεται στο παρασκήνιο της εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές, αφού ο Υπ.Εξ. Δ.Δρούτσας είναι προσεκτικός και διαβουλεύεται για το ζήτημα με τον κ.Παπανδρέου".
      Για τον καθηγητή, γράφει η Utrinski Vesnik, ζωτικό ρόλο στην αποδοχή μιας λύσης θα παίξει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονικης, Γιάννης Μπουτάρης. "Ο Μπουτάρης", σημειώνει ο Καιρίδης, "είναι μια ευχάριστη αλλαγή στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, για μια εναλλακτική προσέγγιση.
      "Αυτός ο τύπος (Μπουτάρης) είναι μια από τις πιό προχωρημένες και φιλελεύθερες (;) φωνές στα Βαλκάνια, πιό φιλελεύθερος κι απ΄τον Παπανδρέου."

      "O Μπουτάρης θα βοηθήσει να μην υπάρξουν αντιδράσεις"

      Και συνεχίζοντας ο Δ. Καιρίδης λέει ότι "η παρουσία του Μπουτάρη θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν διαμαρτυρίες και να μην υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις όταν επιτευχθεί η λύση για το όνομα" (!!!)
      "Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ο Άνθιμος και ο ακροδεξιός εθνικιστής Ψωμιάδης. Η Θεσσαλονίκη είναι ο Μπουτάρης", λέει ο καθηγητής.
      .....(κλπ, κλπ)......"

      Διαγραφή
  18. Το τίμημα καί ἄν ἀκόμη θα είναι βαρύτατο πολιτικῶς, θά εἶναι ὅμως ὅπως φαίνεται μεγαλύτερο ἀπό ἄλλης πλευρᾶς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η διχόνοια της Ελλάδας και οι κατάρες της Εκάβης
    1184 πχ. Η Τροία έπεσε και οι Έλληνες επιβιβάζονται στα πλοία για την επιστροφή τους.
    Η Εκάβη η δύστυχη βασίλισσα έχασε τα πάντα. Οι γιοι της νεκροί και οι κόρες και νύφες της αιχμάλωτες. Μόνο μια παρηγοριά έχει, το εγγονάκι της τον Αστυάναξ, τον γιο του Έκτορα και της Ανδρομάχης.
    Ελπίζει ότι οι Αχαιοί θα λυπηθούν το νήπιο. Πλην όμως ο Οδυσσέας θα το πετάξει από τα τείχη και θα της το φέρουν νεκρό πάνω σε μια ασπίδα.
    Η Εκάβη υψώνοντας τα χέρια στον ουρανό θα ξεσπάσει σε κατάρες:
    «Καταραμένοι να είστε Αχαιοί. Να σφάζεστε μεταξύ σας. Σύντροφος παντοτινός η έχθρα. Σε πολέμους αδελφοκτόνους να χύνεται το αίμα σας. Το φαρμάκι της διχόνοιας να φωλιάζει στις φλέβες σας. Μονοιασμένους ποτέ να μην σας βρίσκει ο Ήλιος. Την μοίρα του Σίσυφου να έχετε και ποτέ να μην φτάνετε στον τερματισμό. Να ματώνετε ξανά και ξανά και πάντα να είναι άπιαστο το όνειρο σας, μέχρι τον αιώνα το άπαντα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο κ Νατιβιστ ...εφερε ενα σχολιο ..με κατι που εγραψε ο Ροιδης...για τα κομματα και τους πολιτες στην Ελλαδα...Διαβαστε το....
    Ακριβως αυτο γινεται...γινοταν..Ειναι ωρα να αλλαξει αρδην....Εμεσα το ιδιο λεει κι ο κ.Ουρακολουμ....με το μη χειρον.Αλλα του Ροιδη ειναι πιο περιγραφικο...διοτι εισαγει την εννοια της σπειρας μεγαλων αριθμων ατομων ...σε βαρος των αλλων ..κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχει και έτερος "Καππαδόκης" υποψήφιος της ΝΔ, που ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε γράψει πως κακώς η κυβέρνηση Καραμανλή προειδοποιούσε για βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το σκοπιανό:

    https://www.tovima.gr/2008/11/25/opinions/ethnikismos-kai-ethniko-symferon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πρόβλημα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι ότι επικρατεί ασυδοσία! Η πολιτική σκηνή της χώρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία φάμπρικα σκουπιδιών που προωθεί όσο περισσότερο μπορεί τα ίδια της τα προϊόντα, τα σκουπίδια της.

    Υπάρχουν στα περισσότερα κόμματα και σοβαροί άνθρωποι που έχουν καλές προθέσεις, μόνο που αυτοί όμως ουδέποτε θα αναρριχηθούν στα αξιώματα γιατί εκεί φτάνουν πάντοτε πρώτα τα σκουπίδια!

    Ψηφίστε ότι εσείς νομίζετε, ωστόσο κοιτάξτε να ψηφίζετε πρόσωπα που δεν παράχθηκαν από την φάμπρικα ως τα «καλά σκουπίδια». Είναι σημαντικό η συντριπτική πλειοψηφία των 300 της Βουλής να αποτελείται από ανθρώπους με αγνά αισθήματα και καλές προθέσεις.

    «Ξεσκονήστε» όλους όσους θα πάτε να ψηφίσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Dear Savva,

    Congratulations for sending such a clear message. When I posted the stand on ND's member last week, I added that ND is not ready to lead us. Like SYRIZA, they totally ignore and disrespect the public opinion and interest.

    Meimarakis today said it is an honnor for Greece if Tsipras wins the Nobel Prize. Since when treason deserves such acknowledgements?????

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/765554_vmeimarakis-timitiki-gia-tin-hora-i-protasi-gia-nompel-ston-tsipra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν αμφισβητώ τα όσα προσάπτονται στον καθηγητή Καιρίδη...... τον παρακολουθώ όμως σχεδόν δύο χρόνια καθημερινά στο Action24,ο λόγος του και οι θέσεις που φανατικά θα έλεγα υποστηρίζει είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με όλα αυτά...... εγώ χαιρετώ αυτόν τον Καιρίδη και αποστρέφομαι τους συνοδοιπόρους του τσίπρα [ καμμένους-μιχαλολιάκους-αντωναρέους και " το λουρί της μάνας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. Τίμημα γιά τήν ὑπόθεση Καιρίδη:
    Ἐννοῶ τό τίμημα πού θά πληρώσει ἡ πατρίδα μας,
    ἄν δέν ἐνεργοποιηθῆ ὅπως πρέπει τό κακουργηματικό ποινικό σκέλος τῆς ὑπαρκτῆς ἐθνικῆς προδοσίας μέχρι σήμερα.
    Τίμημα συνιστάμενο στήν ἐμφύλια βία ἐν μέσω κρίσεως, κατά τῆς ὑπό σύσταση, ὅπως ὅλα δείχνουν, διακομματικῆς-διαχρονικῆς "ἡγετικῆς ὁμάδος",
    ἡ ὁποία ἀνεξαρτήτως ἐκλογικῶν ἀποτελεσμάτων,
    στοχεύει ὄχι πλέον σέ διατήρηση ἁπλῶς οἰκονομικῶν μνημονίων ὅπως συνέβη μέχρι σήμερα,
    ἀλλά στήν σχεδιασμένη ἀνατροπή τῆς βουλήσεως τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ μέ τήν ἐκχώρηση τῆς Μακεδονίας
    καί στόν διαμελισμό τῆς Ἑλλάδος ὡς κράτους τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στη ΝΔ παλεύουν για το αν είναι πιο ηλίθιοι από τους ζαιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι μια διαμαχη ζητιανων για φραγκα ξενων.Για μπριτζολες...Καγιεν...λουσα...πισινες...διακοπες...σινιε ρουχα...εξουσιες...γκομενες...αστακους...ουισκυ...παρτυ...βεγγερες..κολωνιες...γοβες...βρακια σατεν...βαφες μσλλιων...μανον Γαλλικα...σουτιεν φραμπαλα..κηπουρους για γκαζον...μαγειρες...υπηρετριες...καταθεσεις εως το 10.000 μ.Χ....κοτερα...και ονειρα αθανασιας....( εως το πολυ 80...περιφορες της Γης γυρω απ τον Ηλιο...Ηλιο που θα ζησει 10 δις συν τετοιες περιφορες)...Νομιζω οτι ο κ Σαγγαριος ..κατι θελει να πει τωρα....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.