22/4/19

Σπάζοντας το κεφάλι στον τοίχο της πραγματικότητας


Όσοι υπουργοί και βουλευτές μιλούν για «πλήρως αιτιολογημένες απολύσεις» και για «αυξήσεις μισθών με νόμο» και για «αναπτυξιακές νομοθεσίες» δεν έχουν μπει ποτέ στον κόπο να ψάξουν για εργασία στην πραγματική αγορά, ή να δημιουργήσουν εργασία στον πραγματικό κόσμο.
 Γενικώς δεν έχουν εμπειρία της κανονικής ζωής. Νομίζουν ότι έχει ανακαλυφθεί μια κάνουλα χρήματος στην οποία έχουν πρόσβαση οι επιχειρηματίες, όπως ακριβώς και οι διοικητές δημοσίων οργανισμών και ότι ο μόνος λόγος για να απολύεται κάποιος ή για να παίρνει χαμηλό μισθό είναι επειδή ο εργοδότης είναι κακός και άκαρδος, σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες με τον Κωνσταντάρα.
 Τους φαίνεται αδιανόητο μια επιχείρηση να έχει στερέψει από ρευστό και να αναγκαστεί να χάσει μια θέση εργασίας για να εξακολουθεί να επιβιώνει. Αφού κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην ΕΥΔΑΠ και συμβαίνει στην ανάλγητη Ο.Ε., σκέφτεται ο συριζαίος κάθε λογής, τότε οι πρώτοι είναι ανθρωπιστές και οι δεύτεροι καρχαρίες!

Αγαπητή κυρία Αχτσιόγλου, στο βιογραφικό σου φαίνεται ότι ουδέποτε είχες σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Φαίνεται ότι δεν ξέρεις πώς λειτουργεί. Από ερευνητική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργείο στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπω να έχεις ξοδέψει τη ζωή σου. Κανείς εργοδότης δεν προσλαμβάνει και δεν απολύει για γούστο, όπως έκανε ο δικός σου εργοδότης, ο οποιος ούτως ή άλλως δεν ξόδευε τα δικά του χρήματα. 
Ο εργοδότης στην αγορά θα αναγκαζόταν (και θα ήθελε) να δώσει τριπλάσιους μισθούς και να εγγυηθεί μακρόχρονες συμβάσεις ΑΝ τον άφηνες στην ησυχία του να δραστηριοποιηθεί σε μια ελεύθερη αγορά με μειωμένη κρατική παρέμβαση. Όσο παρεμβαίνεις στην αγορά με τέτοιες ηλίθιες πρακτικές, τόσο χειρότερα τα κάνεις για τον εργαζόμενο.
Αν θες πραγματικά να ανεβάσεις άμεσα τις αποδοχές των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα σου έχω μια ιδέα: μείωσε τις δαπάνες των υπουργείων σου ένα 10% και χάρισε τις ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων για ένα έτος, καλώντας τους με εγκύκλιο να τις πάρουν σε μετρητά στο χέρι. Να δούμε πώς θα πάει. Τι λες; Θα έχει αποτέλεσμα;
Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

1 σχόλιο:

  1. Salary guidelines from a generous citizen:

    1. President and Prime Minister 10 X basic salary
    2. Ministers, 7 X basic salary
    3. Congressmen, 5 X basic salary

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.