4/4/19

Στον Τσίπρα Συγκεντρώνονται τα Χειρότερα Χαρακτηριστικά του Σύγχρονου Έλληνα

Σταύρος Καλεντερίδης
Πολλοί διαπράττουν το ατόπημα να κατηγορήσουν με τον χειρότερο τρόπο τους σύγχρονους Έλληνες. Ακόμα περισσότεροι δε, καταλήγουν να επιτίθενται στους ίδιους τους πολίτες θεωρώντας τους υπεύθυνους για το επίπεδο της πολιτικής στη χώρα.
Τα πιο αφελή και σίγουρα αμαθή σχόλια αυτής της κατηγορίας είναι τα επιφανειακά αποφθέγματα τύπου “είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι”, “εμείς τους ψηφίσαμε”, “έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν”, κτλ. Βέβαια, το πολιτικό σύστημα είναι αυτό το οποίο διακινεί την εν λόγω αήθη προπαγάνδα εναντίον μας, είτε μέσω των υποστηρικτών του στα Μ.Μ.Ε., είτε στα πανεπιστήμια, και έτσι μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε και τους πραγματικούς αντιπάλους μας, αλλά και την καρδιά του προβλήματος.
Αιχμή του δόρατος στην πολιτική κατάντια της Ελλάδας οι επαγγελματίες πολιτικοί που κατάφεραν με αγώνες από το ’74 έως τώρα (αλλά και παλαιότερα), να κατακρημνίσουν την πολιτική στη χώρα, για να καταλήξει σήμερα να βρίσκεται στα δικά τους ιδεολογικά τάρταρα.  
Δεσπόζουσα φυσιογνωμία αυτού του απόλυτου ξεπεσμού, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Στο αφήγημα λοιπόν των εκφυλισμένων χαρακτηριστικών, ο Τσίπρας είναι το απόλυτο δείγμα που συγκεντρώνει ό,τι χειρότερο έχει να αναδείξει η Ελληνική κοινωνία σήμερα. Ο ξεπεσμός και ο πολιτικός του χαρακτήρας αγγίζουν πραγματικά την τελειότητα όσον αφορά το βαθμό της εθνικής κατρακύλας.
Αυτός λοιπόν, πρώτος και καλύτερος από όλους δεν λογαριάζει τη δικαιοσύνη, δρα παράνομα, στα όρια παρανομίας και ανομίας και χλευάζει την κυριαρχία του νόμου και του κράτους δικαίου. Αυτός πρεσβεύει την κατάλυση κάθε δημοκρατικού θεσμού και τις επιστροφές στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Αν και ανίκανος, ατάλαντος, ανεπάγγελτος, άεργος, κηφήνας – αιώνιος φοιτητής, παιδί του κομματικού σωλήνα (έχοντας ενταχθεί στην ΚΝΕ από ηλικία 14 ετών!), τεμπέλης – καταληψίας,  κατάφερε παρ’ όλα αυτά να αναρριχηθεί με κουτοπονηριές, προδοσίες και τεχνάσματα στην εξουσία. Καιροσκόπος, αριβίστας, ζώντας στον κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων της ιδεοληψίας του, παρουσίασε ένα προδοτικό δημοψήφισμα στους πολίτες με την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα που τον διακρίνει (δημοψήφισμα – express μέσα σε μια εβδομάδα, με ερώτημα σχετικό με έγγραφα που κανείς δεν μετέφρασε ή διάβασε!), λίγο έλλειψε να διαλύσει τη χώρα, πολύ απλά επειδή μπορούσε. Ως στυγνός αμοραλιστής και επειδή αυταρχικά δεν δέχεται τις διαφορετικές απόψεις, απέκοψε και κατέστρεψε εν μία νυκτί, τους επί χρόνια φίλους και συνεργάτες του.
Στα χαρακτηριστικά του πολιτικού ξεπεσμού, τα οποία συγκεντρώνονται όλα και μηδενός εξαιρουμένου στα μάτια του χαρισματικού πρωθυπουργού, πρέπει να συμπεριλάβουμε βεβαίως και τα ακόλουθα: αγένεια, απαιδευσία και υποκουλτούρα, εξύβριση, προσβολή, συκοφαντία, κατάχρηση εξουσίας, ανισορροπία και τρομοκρατία, ανικανότητα, διχασμός – κομματισμός, αυταρχισμός και φίμωση των διαφορετικών απόψεων, ψευτιάπροπαγάνδα, και αναξιοπιστία. Την εικόνα συμπληρώνουν οι ναυαρχίδες του πολιτικού εκφυλισμού, δηλαδή η διαπλοκή, η προκλητική οικογενειοκρατία, ο μεσαιωνικός παλαιοκομματισμόςκαι το χειρότερο όλων, η εθνική μειοδοσία.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός διδάσκει στους Έλληνες, πώς μπορεί να πράττει κανείς όλα τα παραπάνω ανεκδιήγητα, και να το κάνει με έπαρση, θράσος και αναίδεια. Όπως για παράδειγμα να μην ντρέπεσαι για την ημιμάθεια, την αμάθεια και την πνευματική σου τύφλωση, και να απαιτείς από τους υπόλοιπους να σε παίρνουν στα σοβαρά και να μην σε αποπέμπουν.
Θα έλεγε κανείς ότι ο νυν πρωθυπουργός δεν είναι απλά το προϊόν των χειρότερων και πλέον οπισθοδρομικών στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας. Αντιθέτως, είναι ο καλύτερος εκφραστής και υπερασπιστής τους, ο οποίος πολεμάει διακαώς να κυλίσει την κοινωνία στο υπό το μηδέν ιδεολογικό του επίπεδο, για να διατηρήσει την πνευματικά φτωχή του ύπαρξη στην εξουσία.
Στον αντίποδα ωστόσο βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού. Είναι οι υγιείς άνθρωποι που αντιστέκονται στις εκφυλιστικές πολιτικές τάσεις των πολιτικών ανθρωποειδών που επιθυμούν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω στην εξελικτική αλυσίδα. Είναι οι ελεύθεροι πολίτες, οι οποίοι πολεμούν για την απελευθέρωση της χώρας μας από αυτή την Κακιστοκρατία και τα απεχθή χαρακτηριστικά της. Είναι οι Έλληνες που με τη δύναμη των ιδανικών και των αξιών τους, δίνουν ανάσες στη χώρα και κρατούν την κοινωνία ακόμα ζωντανή και στο ύψος της. Είναι οι ενεργοί πολίτες, αυτοί οι οποίοι με την υπέρβαση του καθημερινού τους βίου, αποτελούν την τελευταία ελπίδα και το απόρθητο οχυρό του Ελληνισμού και της δημοκρατίας.
Είναι συνεπώς αλήθεια ότι κυβερνούν τα ιζήματα της πολιτικής, του πολιτισμού και του πνεύματος. Είναι μια δεινή πραγματικότητα ότι μας διοικούν οι χειρότεροι ανάμεσα μας. Οι χειρότεροι των χείριστων. Ωστόσο αυτό συμβαίνει διότι το σύστημα είναι έτσι στημένο ώστε να αναδεικνύει τον πάτο του μαύρου βαρελιού. Και αυτό συμβαίνει επειδή δεν το ανατρέπουμε.
Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Πάρε μέρος στο δέλτα για μια ιδεολογική, πολιτιστική και ηθική πολιτική επανάσταση.

21 σχόλια:

  1. Πολύ καλό! !! εντυπωσιάστηκα !!!! Να το το στείλετε στον Τσιπρα , για να δει την πραγματικότητα! !!! Αλλά και ο βλακας Αλαβάνος, δεν τον ήξερε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μονος αχρηστος που εκανε καρριερα ειναι????? Τι λετε ! Εδω η Μητσοτακης εχει τοσες σελιδες βιογραφικο χωριος ουσιαστικα να εχει δουλεψει σοβαρα ποτε! Και τη θεση που πηρε σαν "συμβουλος " στην ΕΤΕ (επι Καρατζα) προφανως ήταν χαριστική. Ακου τοσα εκατομμυρια το μηνα μολις ειχε τελειωσει τις σπουδες και να τους συμβουλευει με την .... πειρα του!!! Ρε ειμαστε σοβαροι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο αναφέρεται στον Τσίπρα,το ίδιο και οι σχολιαστές.
      Ο Μητσοτάκης κακώς αναφέρεται, δεν είναι της παρούσης.
      Όταν θα υπάρχει άρθρο, υμνητικό ή καταγγελτικό για τον Μητσοτάκη μπορείτε να πείτε την άποψή σας.Γιατί τα μπλέκετε;γιατί τα κάνετε πολτό;Έχετε πρόβλημα μεθοδολογίας ή είναι απλώς ζοβολιά;
      Αν κατάλαβα καλά,δεν αρνείστε τις καταγγελίες του αρθρογράφου, μάλλον τις αποδέχεστε.
      Αν δεχθούμε ότι και ο Μητσοτάκης δεν είναι κατάλληλος κάποιος πρέπει να πάρει τη δουλειά (αυτό πράγματι είναι η πρωθυπουργία,αν δε θέλουμε να κοροϊδευόμαστε), έχετε να προτείνετε κάτι; Ναι; να το ακούσουμε.Αλλιώς αφήστε τον "ανταρτοπόλεμο" δεν βοηθάει.Κυρίως όμως εγκαταλείψτε τον εξυπνακισμό.

      Διαγραφή
  3. Θα ήθελα να ξέρω τι συζήτησε επί δυόμιση ώρες με τον αλεπού ...... Ερντοάν ο φρικτός , κακή τη μοίρα όλων μας, Τσίπρας!

    Αλλά και ο βλακας Αλαβάνος, δεν ήξερε τι φίδι έκρυβε στον κόρφο του;
    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κ.Ευμενη...τον προωθησε με εντολη σαφη...κι εκανε στην ακρη για να μην φερει ευθυνη...παλι κατ εντολην.Εδω εκανε στην ακρη ο ..Βενιζελος κατ ενολην...οταν ειχε πλειοψηφια σιγουρη...για να μην φαει οτι ακολουθησε κατ εντολην...Προκειται για τις 10 ...εντολες...

      Διαγραφή
  4. Τὸ ἔχω ξαναπεῖ, προσέχουμε τί ψηφίζουμε καὶ κυρίως πᾶμε νὰ ψηφίσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως τελικά κι εδώ φταίει μόνον ο συγχωρεμένος Jr και όχι οι επι 45 χρόνια παλινδρομούντες ραγιαδοψηφοφόροι της μεταπολίτευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ αντιθέτως η Φωφώ, ο Κούλης, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος είναι ενδεικτικά μερικές από τις προσωπικότητες που τιμούν το πολιτικό στερέωμα ως ευγενείς, με παιδεία, με κουλτούρα, με ηπιότητα στον χαρακτήρα και στο λόγο, μακρυά από συκοφαντίες, μακρυά από κάθε κατάχρηση εξουσίας, παντελώς ισορροπημένοι, ικανότατοι, ενωτικοί και απολύτως μη διχαστικοί, το κυριώτερον μη κομματικοί, μη αυταρχικοί, μακρυά από κάθε ψευτιά και προπαγάνδα, και το ουσιαστικώτερο πλήρως αξιόπιστοι.

    Την εικόνα συμπληρώνουν η πολυετής αδυσώπητη μάχη τους με τις ναυαρχίδες του πολιτικού εκφυλισμού, δηλαδή την διαπλοκή (πχ Σημίτης), την προκλητική οικογενειοκρατία (πχ Κούλης), τον μεσαιωνικό παλαιοκομματισμό (πχ Φωφώ), και το χειρότερο όλων, την εθνική μειοδοσία (πχ Βενιζέλος).

    Όλοι τους μία ωραία ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Τσίπρας δέν εἶναι μόνο αὐτό πού προέκυψε ἀπό μία κακίστη πολιτική πορεία τῶν ἀνεπαρκῶν περισσοτέρων "πολιτικῶν" τῆς μετά τό 1980 "μεταπολιτεύσεως", ἀλλά ἕνας "ἀξιόλογος" καταλυτικός ἄνθρωπος, ὁ ὁποῖος χαίρεται νά μήν σἐβεται, νά καταστρέφῃ καί νά περιφρονῆ, ἐκμεταλλευόμενος κάθε ἔλλειψη ἤ ἐλλάττωμα οἱουδήποτε πηγαίνει ἀντίθετα πρός τήν κρατοῦσα ξενοκρατική βουλησιαρχία ....
      Αὐτήν δηλαδή πού καλλιέργησαν μέ συνέπεια, οἱ χειρότεροι ἐκπρόσωποι τοῦ λεγομένου "συνταγματικοῦ τόξου" ὑπέρ ἑαυτῶν, ἀλλά πού οἱ μέντορές τους τούς ἔκαναν πέρα, ἀφοῦ ἔκριναν ὡς ταχύτερο καί ἀποτελεσματικώτερο ξεθεμελιωτή τοῦ Ἐλληνισμοῦ, τόν Τσίπρα.
      Ἔχουμε νά κάνουμε μέ μία προβληματική προσωπικότητα πού κανένας δέν δίδαξε σωστά πῶς νά διαμορφώσῃ ἠθικἠ συνείδηση, πολύ λιγώτερο, πολιτικό ἦθος. Εἶναι ἕτοιμος νά κάνη φασιστική δικτατορία μέ ἐπίκληση τοῦ ὁτιδήποτε, ὅπως τῆς δημοκρατίας ἤ τῆς σωτηρίας τῆς Ἑλλάδος ἀπό τόν...φασισμό!

      [Μήν ξεχνᾶμε, στήν ἐλεγχόμενη "ἀγορά" σκέψεων τῶν νέων, περί τό 1980, ἦταν στήν μόδα τό ἄρτι εἰσαχθέν ἀπό ἐργαστήρια ἐπεξεργασίας τῆς νεολαίας, ἀκραῖο ἀναρχο-βουλησιαρχικό "δόγμα" ἤ μᾶλλον ἀνήθικο παράγγελμα: "Γιατί ὄχι;" ....
      (στήν θέση βεβαίως τοῦ "Γιά ποῖον πράγματι στ'ἀλήθεια λόγο;")
      Τό ἀφομοίωσε τό "Γιατί ὄχι;", ἐπειδή τόν βόλευε, καί τό πολλαπλασίασε...]

      Διαγραφή
    2. Μην το κανεις αυτο Δημητρη..ισοπεδωνεις προς τα κατω ολα....στο στυλ ...το ιδιο ολοι...Ειναι βεβαιο οτι ολοι ειναι μπαζα απ τον ιδιο σωρο.Αλλα εχουμε αναγκη ενος καλου παραδειγματος.Δεν μπορει να μοιρολογουμε ολη μερα στα μπαζα.Ας φτιαξουμε ενα καλο προτυπο καποτε.Αυτο το αισθημα της ...απολυτης παγιδας απο ολους κι ολα ...πρεπει να πεθανει γρηγορα...Υπαρχει διεξοδος παντα...αν θελεις να την βρεις.Καποτε ενα ποντικι το αρπαξε ενα παιδι απ τον λαιμο...στην αρχαια Σπαρτη.Το ζωακι δαγκωσε το χερι του απανωτα κι ελευθερωθηκε μεσα σε κραυγες πονου του παιδιου.Ο βασιλιας Αγησιλαος ειπε στον κοσμο...:" δειτε ..τι εκανε το μικρο ζωο για την ελευθερια του..και σκεφτητε τι πρεπει ο ανθρωπος να κανει για την δικη του..".....( να παψει να κλαιει δηλ...και να αμυνθει πασει δυναμει )Αυτο μοντερνα θα τολεγε καποιος ως εξης ...σορυ ...." ετσι ειστε ολοι βρε κιαραταδες ??? Τωρα θα ...δειτε εσεις ολοι..καθηκια " !!!!!

      Διαγραφή
  7. Αν νομιζουμε οτι με τις εκλογες θα εξαλειφθει το αποστημα που κατετρωγε και κατατρωγει την Ελλαδα κανουμε λαθος.Ο εκαστοτε αναδειχθεις ηγετης εχει προβλεψει , συνυβουλευομενος (και βολευομενος)επαρκως και εμφανως, ΠΩΣ θα επανεκλεγει.Ειτε με ρωσοποντιους τσετσενους ταταρους που θα βαπτισει Ελληνες ψηφοφορους, ειτε με ενα εκατομμυριο βαπτισμενους(σχημα λογου) λαθρομεταναστες.Η τραπουλα ειναι σημαδεμενη και τα ζαρια εχουν μαγνητακια ωστε να φερουν τις εξαρες ,οποτε θελησει ο πονηρουλης παικτης.Οποτε μαλλον κινουμεθα προς
    λαθος κατευθυνση.Δια την επιλυση του θεματος , προφανως χρειαζονται αλλες τακτικες, οι οποιες μεχρι τωρα δεν καταφεραν να επικρατησουν, η εστω να επηρεασουν , ωστε τελικα να τελεσφορησουν.
    Οταν και εαν γινει αυτο , θα το αντιληφθωμεν απαντες.
    Το μεγα λαθος ειναι οτι η μεταβαση απο εθνος σε κρατος της Ελλαδος εγινε διχως σχεδιασμο μακροχρονιο.Οπως αντθετα εκαναν οι εναντι γειτονες και οι ανωθεν γειτονες.Ο μεγας συμβουλος αυτης της προσπαθειας Καποδιστριας, δυστυχως ειδαμε πως κατεληξε.
    Φυσικα ο αμαθης Ελληνικος οχλος(σχημα λογου), εκανε αυτο που δεν τολμανε να πραξουν οι μεχρι τωρα σημερινοι Ελληνες.Οπως εκανε και ο Κολοκοτρωνης με τον Νενεκο.Απλα δεν υπαρχει ΕΙΣ. Δηλ ουτε ενας.Αυτη ειναι η ζοφερη πραγματικοτης.Διαβαστε στον πολεμο των εξι ημερων.Η κορη του πρωθυπουργου του Ισραηλ εμαχετο στην πρωτη γραμμη στα τεθωρακισμενα, ενω ο πατηρ αυτης , στο παρακειμενο μετωπο.Υπηρχε περιπτωση να πει ο οποιοσδηποτε πρωθυπουργος οτι...το Σινα κειται μακραν?Δεν νομιζω.Ενω οι Ελληνες εθυσιαστηκαν ως προβατα στην κυπρο 1974 και μεχρι σημερα ΟΥΔΕΙΣ ειπε στον Ελληνικο λαο την αληθεια.Δειτε ποιοι ανελαβαν τα ηνια σε Ισραηλ και Τουρκια και τα συμπερασματα δικα σας.Οπως ειπε και ο Χορτον στο Η μαστιγα της Ασιας...οι Ελληνες πολιτικοι για να μεινουν στην εξουσια μια εβδομαδα, ειναι ικανοι να κανουν τα παντα....
    Οταν δε προκειται δια τετραετιες τοτε , δεν ειναι εφικτον ο προσδιορισμος,,,,<<>.
    Ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το πιο πάνω άρθρο-δοκίμιο-ψυχογράφημα ο καθένας νοιώθει εντυπωσιασμένος από τον λόγο και το θάρρος αυτού του νέου,του Στ. Καλεντερίδη.
    Αυτή του η ακριβής και πληρέστατη ανάλυση,βρίσκει σύσσωμο τον Ελληνικό λαό, δηλαδή εχθρούς και φίλους ,συμπαθούντες και μή του Αλ.Τσίπρα,ακόμη και τον ίδιο τον Αλ.Τσίπρα να συμφωνούν άπαξ άπαντες με το ψυχογράφημα που καταγράφτηκε και παρουσιαστηκε.
    Και ναι,ο Αλ.Τσίπρας δεν θα διαμαρτυρόταν και δεν θα διαμαρτυρηθεί θεωρώντας το,ένα λιβελογράφημα,γιατί δεν είναι λιβελογράφημα, αφού συνοψίζει προσωπικά μεν-κοινωνικά δε, και κατ΄επέκταση εθνικά-ιστορικά γεγονότα αναντίρρητα, απεικονίζοντας μια εποχή της σύγχρονης πολιτικής ζωής.
    Είναι επιστημονική-ψυχολογική ανάλυση,που απαιτεί εκ μέρους του ερευνητή
    δοκιμιογράφου ευφυϊα,συγκρότηση ,επιμονή στις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κρυστάλλινη σκέψη και αταλάντευτο χαρακτήρα,αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζουν ένα λογικό άνθρωπο.
    Σ΄αυτό το πόνημα σταχυολογήθηκαν και ομαδοποιήθηκαν όλες οι προεξάρχουσες ιδιότητες του πρωθυπουργού κατά καιρούς, στην αντιπαράθεση των οποίων δεν αντέδρασε ούτε η περί ου ο λόγος προσωπικότητα,τουναντίον θεωρήθηκε προσόν και μαγκιά, αυτό το "ήθος" στην τακτική της συμπεριφοράς του...(ΤΥΠΙΚΉ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΆ).
    Αυτό ακριβώς πραγματεύεται το άρθρο, που βασικά είναι και πολιτική ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tsipras is the front. Who is behind him (and all the previous ones) is the real problem. Media, elites, etc that see Greece as their own bank.
    We must address the problem at its root if we want changes.

    I am sorry to say it, democracy is not the answer to the problem. It's the outcome of a long battle, if we win.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέ όλες αυτές τις πομφόλυγες που διαβάζω, τι άλλο να κάνω εκτός από το να λοιδωρώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πως βρεθηκε στην εξουσια ο Τυχοδιωκτης Αλ6ς??μα απο την ΥΠΟΠΤΗ εμμονη του Σαμαρα στην επιλογη ΔΗΜΑ και στην εξαντληση των αριστερων επιλογων στο ΚΟΥ(Ν)ΒΕΛΗ(ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΓΛΕΖΟΣ-ΑΛΑΒΑΝΟΣ-ΜΙΚΗΣ,ΠΑΠΑΡΗΓΑ,τοσες επιλογες που θα σκοτωναν για τη θεση του ΠτΔ).Ο ενας εφτιαξε το υπερταμειο και ο αλλος εβαλε ολη τη περιουσια μεσα..ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΟΣ..ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σταύρος Καλεντερίδης κάνει λάθος στην ανάλυσή του. Ο Τσίπρας είναι εκεί που είναι γιατί εκφράζει έναν κόσμο. Είναι προϊόν αυτού του κόσμου. Ακριβώς όπως και ο Χίτλερ εξέφραζε έναν κόσμο (συγκρίνω απλώς την σχέση Χίτλερ με τους οπαδούς του. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι ο ναζισμός έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ). Δεν τον παρέσυρε. Είναι μύθος "οι καλοί στρατηγοί και ο κακός Χίτλερ". Ο Χίτλερ ήταν ο φυσικός ηγέτης της Wehrmacht. Για παράδειγμα, όταν ο Ρόμμελ ήταν υπασπιστής του Χίτλερ το 1939, έστειλε επιστολή στην γυναίκα του γράφοντας, περίπου "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από να κάθεσαι δίπλα στον Χίτλερ κατά την σύσκεψη του επιτελείου". Το γιατί ο Χίτλερ κατάφερε να εκφράσει τον Γερμανίκο Στρατό είναι μια άλλη κουβέντα. Πάντως μια ιδέα που εξέφρασε ο Χίτλερ ήταν ότι για την ήττα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου υπαίτιο ήταν ένα μαχαίρι που μαχαίρωσε στην πλάτη την Γερμανία και το οποίο κρατούσαν ως επί το πλείστον οι Εβραίοι. Αυτό βέβαια ήταν λάθος. Το Γενικό Επιτελείο ζήτησε τον Οκρωβριο του 1918 διαπραγματεύσεις γιατί ήξερε ότι οι Αγγλο-Γαλλο-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ειδικά οι Αμερικάνοι με τους κολοσσιαίους πόρους τους) ήταν έτοιμοι να τους πάρουν παραμάζωμα. Βέβαια όντως το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο συνδεόταν με τον διεθνή Εβραϊσμό. Αλλά δεν έπαιξε κανέναν ρόλο τον Οκτώβριο του 1918.
    Ο Τσίπρας εκφράζει έναν κόσμο που έχει μια συγκεκριμένη ερμηνεία για την οικονομική κρίση (την οικονομική ήττα της Ελλάδας). Η ερμηνεία τους είναι ακριβώς η μαχαιριά στην πλάτη, όπου το μαχαίρι το κρατούσε το Γερμανικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.
    Συζητούσα με πολύ μορφωμένο και πολύ σημαντικό παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ (εκλεγμένος). Και μου έδινε μια ερμηνεία για την Διεθνή Οικονομία τελείως παλαβή. Κατά την γνώμη του σημασία έχει το πετρέλαιο και οι Αμερικάνοι θέλουν την Βενεζουέλα για τα πετρέλαια. Και ότι την Ελλάδα δεν την αφήνουν και ότι έχουμε πολύ καλά αγροτικά προϊόντα κλπ. Αυτή η ερμηνεία είναι τελείως παλαβή. Το οικονομικό παιχνίδι παίζεται στην τεχνολογία. Αγροτικά προϊόντα παράγει και η Αιγυπτος. Κάποιος που επαφίεται στα Αγροτικά προϊόντα δεν έχει ελπίδα για μισθούς Ευρώπης (ούτε Βαλκανίων). Η εμπλοκή στους Αριστερούς γίνεται όταν τους λες ότι η Amazon έχει κεφαλαιοποιήση 1 τρις δολάρια και μέσο όρο κέρδος τα τελευταία 15 χρόνια 0 (μηδέν) δολάρια. Δεν μπορείς να κάνεις ερμηνεία του κόσμου όντας ακόμα μαρξιστής.
    Με άλλα λόγια ο Τσίπρας εκφράζει στην Ελλάδα την θεωρία της "μαχαιριάς στην πλάτη".
    Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να αντέξουν την ιδέα ότι το παραγωγικό δυναμικό των ΗΠΑ ήταν τόσο μεγάλο που μπορούσε να τους πάρει παραμάζωμα το 1919.
    Οι οπαδοί του Τσίπρα δεν μπορούν να αντέξουν ότι το προσοδοθηρικό (rent-seeking) σύστημα της Ελλάδας (οι εκτός πραγματικότητας υψηλές αμοιβές του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα) ήταν τόσο ανίσχυρο οικονομικά που θα μας έπαιρνε η παγκόσμια οικονομική κρίση παραμάζωμα εάν δεν είχε υπάρξει το μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργος8 Απριλίου 2019 - 2:25 μ.μ.

    Πολλὴ ἐνδιαφέρουσα ἀνάλυση. Κι ἐγὼ τὸ πιστεύω ὅτι, ὁ Τσίπρας ἐκφράζει κόσμο, ὁ ὁποῖος πιστεύει ὅτι τὰ χρήματα φαγώθηκαν καὶ τὰ ψάχνουν καὶ κανεὶς δὲν κοιτᾶ πόσα ἔχουν δοθεῖ γιὰ συντάξεις (ποιοὶ καὶ σὲ ποιὰ ἡλικία καὶ τί ὕψους) καὶ πόσα δανείσθηκε αὐτὸ τὸ κράτος γιὰ νὰ τὶς πληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνω μια διευκρίνηση. Η αναλογία αφορά έναν σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ (τον ΣΥΡΙΖΑ "των κινημάτων" (γύρω στο 4%), οι ακτιβιστές τους δηλαδή και η νεολαία τους) Εννοείται ότι η μεγάλη πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οπορτουνιστές (πιθανόν και Τσίπρας από το 2015 έγινε οπορτουνιστής). Βασικά θέλουν να προστατέψουν την rent-seeking οικονομία.
      Πάντως, όταν συνειδητοποίησα σε πόσο παλαβές απόψεις πιστεύει το συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (που αναφέρω παραπάνω), μου θύμισε ακριβώς το αίσθημα που ένιωσα όταν συνειδητοποίησα ότι ο Χίτλερ και ο πυρήνας του Γερμ. Στρατού και τα στελέχη του Ναζιστικού κόμματος πίστευαν αυθεντικά στην ιδέα του "μαχαιρώματος στην πλάτη".
      Βέβαια ο Σταύρος Καλεντερίδης έχει ένα δίκιο ότι ο Τσίπρας, από το 2015, πρέπει να έχει γίνει κυνικός οπορτουνιστής, αντίθετα με τον Χίτλερ που έμεινε ακλόνητος μέχρι τέλους (άλλωστε αυτή ήταν η γοητεία του πάνω στον Γερμ. Στρατό, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.