11/4/19

Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος υποψήφιος συνεργαζόμενος με το ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής».

Συνάντηση Παν. Λαφαζάνη και Δ. Κωνσταντακόπουλου.

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μετά από συνάντησή του στα γραφεία της ΛΑ.Ε με τον Δ. Κωνσταντακόπουλο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του τελευταίου, ο οποίος συντονίζει και τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δελφών για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ως συνεργαζόμενου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε.
Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του εξήρε την πορεία και την προσφορά του Δ. Κωνσταντακόπουλου ως επιστήμονα, διακεκριμένου δημοσιογράφου, συγγραφέα, πολιτικού σχολιαστή και κυρίως εξήρε τον πολιτικό και αγωνιστικό του ρόλο για δημοκρατία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ιδιαίτερα τη συμβολή του και τον ρόλο του στα εθνικά θέματα και ιδίως για μια δίκαιη λύση στην Κύπρο ενάντια στα διχοτομικά σχέδια.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ΛΑ.Ε η συνεργασία της με τον Δ. Κωνσταντακόπουλο στη μάχη των ευρωεκλογών για μια δημοκρατική ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια σύντομο βιογραφικό του Δ. Κωνσταντακόπουλου:
O Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών (DEA) στην Επεξεργασία Πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο της Rennes στη Γαλλία.
Διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας για προγράμματα ελληνοποίησης των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων και Ειδικός Συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου σε ζητήματα ελέγχου εξοπλισμών και σχέσεων Ανατολής-Δύσης.
Διηύθυνε το Γραφείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα για δέκα χρόνια, την περίοδο της σοβιετικής κατάρρευσης και του Γέλτσιν.
Συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Ράπτη (Pablo) στην έκδοση της διεθνούς επιθεώρησης για την αυτοδιαχείριση Κριτική Ουτοπία (Utopie Critique).
Διετέλεσε Γραμματέας του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών Σπίθα και μέλος της Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο διέκοψε κάθε σχέση τον Ιούλιο 2015.
Συντονίζει τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δελφών για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας (http://www.defenddemocracy.press/).
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και επιθεωρήσεις της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Ρωσίας. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία:
«Η Κύπρος στο στόχαστρο – Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες» (Ινφογνώμων 2017)
«Η Αρπαγή της Κύπρου» (Λιβάνης, 2004)
«Η Κύπρος σε Παγίδα» (Λιβάνης, 2008)
«Φάκελος Ελλάς – Τα αρχεία των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών» (Λιβάνης, 1993)

10 σχόλια:

  1. And this is what ND has to offer. Maybe it is not time yet for a government change. Let them realize that people demand real changes and if ND is not the right party, we look elsewhere.

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/764460_ypopsifios-eyrovoyleytis-nd-oi-ellines-einai-tehnito-ethnos-einai-paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος καταβαίνει με αυτούς πού έλεγαν (οταν ήταν στο Συριζα) ότι με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε. Το οποίο είναι φυσικά λογικό μιά που ο Ερντογάν είναι καρντάση με Πούτιν.

    Κατεβαίνει ο ΔΚ με τον 'πατριώτη' Λαφαζάνη λοιπόν πού έλεγε ότι 'προβοκάτορας ο διαδηλωτής που πάτησε τον Άγνωστο Στρατιώτη'.

    Τα εθνομηδενιστικά στελέχη αυτού του κομματοςτίδιου προλόγισαν το βιβλίο του Κουφοντίνα!!!

    Τουλάχιστον ο ΔΚ θα μπορεί να μπαινοβγαίνει στα Εξάρχεια σαν κύριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραποιοῦμε λοιπόν αὐτό πού κάποιος λέει ἤ εἶναι, ἀναφερόμενοι σέλίγο ὡς πολύ ἄσχετα πράγματα, καί τόν στιλητεύουμε κατά βούληση, ἔτσι κε "Κοσμᾶ κλπ";

      Διαγραφή
  3. Καλή επιτυχία στον κύριο Κωνσταντακόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο άνθρωπος είναι κομμουνιστής,και σταλινικός και τροτσκιστής,σοβιετόφιλος και ρωσόφιλος.Εργάστηκε σε θέσεις του βαθέως κράτους και κυρίως σύμβουλος του Ανδρέα.
    Μάλιστα, κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον κομμουνιστή κι άν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.
    Όταν τύχαινε να διαβάσω άρθρα του εδώ μέσα, νόμιζα ότι έμπαινα σε μηχανή του χρόνου και αντιμετώπιζα τα σημερινά θέματα με τα μάτια της Λούξεμπουργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κάθε καθωσπρέπει φασίστας δηλώνει ότι «τον φασίστα και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς»

      Διαγραφή
  6. Βρε αυτός καλά τα λέει...
    Αλλά άλλο να λές και άλλο να πράττεις.
    Βέβαια και ο λόγος πράξη είναι.
    Αλλά η πράξη έργων και όχι μόνο λόγων μετράει.
    Και η πράξη έργων δείχνει,ότι είμεθα όλο λόγια.
    Καλά λόγια λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.