16/4/19

Αλήθεια, θέλουμε χαρισματικούς ηγέτες;

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου». (Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος) The Associated Press

«Στην πολιτική υποθέτουμε ότι όποιος γνωρίζει πώς να μαζεύει ψήφους, γνωρίζει πώς να διαχειριστεί μια πόλη ή μια χώρα. Οταν όμως αρρωσταίνουμε… δεν αναζητούμε τον ομορφότερο γιατρό, ή τον πλέον ικανό στα λόγια».

Δυστυχώς τα παραπάνω σοφά λόγια του Πλάτωνα, τα αγνοούμε συστηματικά όταν επιλέγουμε αυτούς που θα μας κυβερνήσουν. Αναζητούμε χαρισματικούς ηγέτες και δεν εξετάζουμε αν θα μπορέσουν να κυβερνήσουν μια δύσκολη χώρα όπως η Ελλάδα. Την αφορμή για το σημερινό άρθρο μου την έδωσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τον Τσίπρα.

 Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός; Χαρακτήρισε «συμπαθή και χαρισματικό ως προσωπικότητα» τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του. Επιπλέον η παρουσία του στην εκδήλωση προς τιμήν του Εβο Μοράλες, δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να προκληθεί σύγχυση σχετικά με τις προθέσεις του. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι μετεκλογικά θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του.

Για τη συνέχεια Kathimerini

5 σχόλια:

  1. Ο χαρισματικός ηγέτης δεν εμφανίζεται σε κάθε εκλογική διαμάχη ή σε κάθε κόμμα !!!!! Ο χαρισματικός ηγέτης έρχεται στα 1000 Χρόνια μία !!!!!!
    Άλλο το να προσδοκούμε και άλλο να λέμε έτσι για να λέμε !!!!!!
    Χαρισματικός ηγέτης είναι θέλημα Θεού , οι σημερινοί ηγέτες είναι για φτυσιμο !!!!!
    Όσο ζω , αυτόν θα περιμένω, αν τον δω !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον δεις....η αναγκη τον παραγει...Τωρα ειναι ωρα μεγαλης αναγκης...Λογικα .παραγεται...

      Διαγραφή
    2. EXACTLY! Societies should produce leaders, not climate changes

      Διαγραφή
    3. Νικ ..να πουμε και κατι ευθυμο ???.......
      Παραγεται στην Ιαπωνια !!!
      Στο εργοστασιο του διασημου σχεδιαστη ...Σουγκαμοτο Σοι...!!!

      Διαγραφή
  2. Προς στιγμην εχουμε οχι αταλαντους ηγετες.....αλλα ...ταλαντομενους...( φουλ ταλαντων ξενων εις τσεπας ..Εφτιαξαν και τρια υπογεια στην τσεπη αντιπαροχη )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.