19/4/19

Τρίτη πρόταση ΗΠΑ για πώληση Πάτριοτ στην Τουρκία

Τρίτη πρόταση προς την Τουρκία για αγορά Πάτριοτ κατέθεσαν οι ΗΠΑ πριν από 20 ημέρες, αποκαλύπτει σήμερα η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’.
Η νέα αμερικανική πρόταση φέρεται να κατατέθηκε στις αρχές Απριλίου, ενόσω ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέπτονταν τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για την τρίτη πρόταση μέσα σε δύο μήνες. Η προηγούμενη αμερικανική πρόταση είχε υποβληθεί το Φεβρουάριο προς την Τουρκία, και –όπως αναφέρει η ‘Γενί Σαφάκ’- χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα ‘πιο λογική’ σε σχέση τις προηγούμενες.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ζητήσει, εκτός από βελτίωση της προσφοράς και του χρόνου παράδοσης, να μην προβάλλει εμπόδια το Κογκρέσο σε ένα ενδεχόμενο αγοράς. Όπως επίσης και μεταφορά τεχνολογία, ένα θέμα για το οποίο οι διαπραγματεύσεις με την Αμερική συνεχίζονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε αναφέρει ότι ‘εξετάζουμε και θα απαντήσουμε στη νέα πρόταση για τους Πάτριοτ’, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας την Τετάρτη, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, και όπου οι Χουλουσί Ακάρ και Μπεράτ Αλμπαϊράκ ενημέρωσαν αναλυτικά τον Τούρκο πρόεδρο για τις συζητήσεις που είχαν στην Ουάσιγκτον σχετικά με τη νέα πρόταση. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι δεν ελήφθη κάποια απόφαση από την Επιτροπή Άμυνας και ότι την τελική απόφαση θα δώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στον Ντόναλντ Τραμπ σε ενδεχόμενη τετ α τετ συνάντηση των δύο ηγετών.
sigmalive

1 σχόλιο:

  1. Η επομενη προταση θα ειναι να τους πληρωσουν για να δεχτουν να παρουν τους Πατριοτ και να τους τυλιξουν με το μισο Αιγαιο,το φ.α. και κανα Κυπριακο η Θρακη.
    Εμεις σαν αιωνιοι ζητιανοι θα περιμενουμε απεξω μηπως πεσει κανενα ψιχουλο να μας το χρυσοπουλησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.