18/4/19

Η απελευθέρωση της εκπαίδευσης από τα δεσμά του κράτους οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη την περασμένη Τρίτη 16 Απριλίου εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) με θέμα: Η επίδραση της Εκπαίδευσης στην Οικονομική Ανάπτυξη.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΚΕΦίΜ Αλέξανδρος Σκούρας και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία Τάσος Αβραντίνης.
Στην εκδήλωση ο κ. Σκούρας ανέπτυξε την πρόσφατη πρόταση για την εκπαίδευση του ΚΕΦίΜ στα πλαίσια της Ατζέντας 2021 «Για την ελευθερία και την ευημερία» υπερτονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης επιλογής στην επιτυχία ενός εκπαιδευτικού συστήματος σε αντίθεση με το συγκεντρωτισμό και την ομοιομορφία, αναφέροντας πλήθος επιτυχημένων διεθνώς παραδειγμάτων.
Ο κ. Αβραντίνης στην ομιλία του παρουσίασε λεπτομερή στοιχεία και πλήθος παραδειγμάτων από τα οποία προκύπτει ότι τα φιλελεύθερα εκπαιδευτικά συστήματα δημιουργούν και ανανεώνουν το ανθρώπινο κεφάλαιο μιας χώρας αυξάνοντας έτσι τις παραγωγικές της δυνατότητες. Τόνισε ακόμη, ότι μόνο ένα ανοιχτό και ελεύθερο εκπαιδευτικό σύστημα είναι ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και να αποτρέψει να διευρυνθεί κι άλλο το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και προηγμένου κόσμου.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.