24/4/19

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση ανακοίνωσε η Τουρκία – Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές ΕΔ

Πρόκειται για την άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος»

Γίνεται για να αντιμετωπίσει η Τουρκία τις «προκλήσεις» της Ελλάδος και της Κύπρου, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».


Μεγάλη αεροναυτική άσκηση για τα μέσα-τέλη Μαΐου ανακοίνωσε η Άγκυρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πρόκειται για την άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος», η οποία γίνεται για να αντιμετωπίσει η Τουρκία τις «προκλήσεις» της Ελλάδος και της Κύπρου, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

«Την ώρα που οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά και η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνονται, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για μία νέα μεγαλειώδη άσκηση στις θάλασσες», σημειώνει χαρακτηριστικώς η εφημερίδα. Για να προσθέσει ότι «(η άσκηση αυτή) θα αποτελεί απάντηση στις πολιτικές περικυκλώσεως της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας την ισχύ και τη δεσπόζουσα θέση της στις θάλασσες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση «Θαλασσόλυκος» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, είναι αεροναυτική κατά βάση και διακλαδική, εφάμιλλη της άλλης μεγάλης ασκήσεως των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της «Γαλάζιας Πατρίδας», και φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 13-25 Μαΐου με μεγάλη συμμετοχή τουρκικών δυνάμεων από όλους τους Κλάδους.

Υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή, η οποία ερωτήθη από το Newpost, αναφορικά με την προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θέλησε να το σχολιάσει, περιορισθείς απλώς να σημειώσει ότι όλοι οι στρατοί έχουν το δικαίωμα να ασκούνται αρκεί να μην προκαλούν τις γειτονικές χώρες και να ακολουθούν τις διεθνείς πρακτικές, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι Ελληνικές ΕΔ παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς όλα τα τεκταινόμενα στις περιοχές του αμέσου ελληνικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ: newpost.gr


2 σχόλια:

  1. they gonna kill the dolphins again.
    So , every time turkey calls in a military training event , they're allowed to clontrol and use Green territory ?
    so , Greece could call a military event in the UK ?
    that would be normal ?
    why are these gypsyshits crossing our borders ?
    please enlighten me I think I'm missing something so I'd like to know wtf is goin on

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.