19/4/19

Τσιμουδιά για το ξεπούλημα των Ποντίων

Οι Ελληνες ευρωβουλευτές κρατούν προκλητική στάση αδιαφορίας και απάθειας για το έγκλημα της Γενοκτονίας
Πλήρη απάθεια και προκλητική αδιαφορία επιδεικνύουν οι Ελληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι απείχαν από τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου την περασμένη Δευτέρα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 
Τελικά η πρόταση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά να εκδοθεί ψήφισμα και να προστεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της Κομισιόν καταψηφίστηκε, απόντων 20 από τους συνολικά 27 Ελληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές.

Η στάση τους, αν μη τι άλλο, προκαλεί οργή και πολλά ερωτήματα, δεδομένου ότι εξελέγησαν για να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξαν. Και παρά το λάθος τους, δεν είχαν την ευθιξία να ζητήσουν ούτε μία «συγγνώμη» και μόνο η ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύα Καϊλή κατηγόρησε τον κ. Μαριά ότι «θυσίασε την εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε για ένα Κοινό Ψήφισμα των παρατάξεών μας, κατεβάζοντας εκτός ημερησίας ένα πρόχειρο δικό του». Για την... ταμπακέρα πάντως καμία αναφορά, αφού η πραγματικότητα είναι πως στην εν λόγω συνεδρίαση τρεις στους τέσσερις ευρωβουλευτές έλαμψαν διά της απουσίας τους.

Με δήλωσή του ο νέος εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Μαυραγάνης τόνισε «Ισως για τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού και της σκληρής παγκοσμιοποίησης είναι αδιάφορο το εθνικό και ηθικό μας χρέος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Δυστυχώς, η πατρίδα μας από αυτούς εκπροσωπήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Αυτό θα αλλάξει στις 26 Μαΐου. Οι ΑΝ.ΕΛ. θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, για να αναγνωριστεί από όλους το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, και να γίνει σεβαστή η ιστορική αλήθεια».

Ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΛΑ.Ε. Νίκος Χουντής, που ψήφισε υπέρ της πρότασης να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια, εξέφρασε τη λύπη του που «το Ευρωκοινοβούλιο, με πολλές απουσίες, αρνήθηκε τη διεξαγωγή συζήτησης και ψηφίσματος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Ελευθέριος Συναδινός.

δημοκρατία

13 σχόλια:

  1. Είμαστε σαν λαός πολύ χαμηλής ποιότητας, ξέρω πως δεν αρέσει σε πολλούς από εσάς που διαβάζετε τα σχόλια !!!!!
    Η αγανάκτησή μου όμως δεν με αφήνει !!!!!!
    Γίνονται τόσα πολλά που μέσα στο ευρώ κοινοβούλιο που και εδώ αντί να κοιτάξουν το συμφέρον της χώρας, ο καθένας ευρώ βουλευτής παίζει το παιχνίδι του !!!!!! Οι περισσότεροι από αυτούς τρελαίνονται να μπουν στην ευρώ βουλή μόνο και μόνο να πέφτει ο παράς !!!!!

    Αίσχος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παρακάτω λογικό συμπέρασμα είναι ότι η δημοκρατια είναι ένας δούρειος ίππος εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων και προδίδει την πατρίδα. Εθνικισμός τωρά

      Διαγραφή
  2. Από τους 21 Ελληνες και 6 Κυπριους Ευρωβουλευτες την πρόταση ψηφισματος στην Ευρωβουλή, του Μαρια(ΑΝΕΛ) για την αναγνωρίση της γενοκτονιας των Ποντίων την υπερψήφισαν μόνο 7 Ελληνοφωνοι. Αυτοι είναι 1. Νικος Χουντης (ΛΑΕ), 2. Κων. Παπαδακης (ΚΚΕ) 3. Κων. Κουνεβα (Συριζα) 4. Γ. Επιτηδειος (Χρυση Αυγη), 5.Λαμπρος Φουντουλης (Χρυση Αυγη) 6. Ελ. Συνοδινος (πρωην Χρυση Αυγη, Ανεξαρτητος) 7. Νοτης Μαριας (ΑΝΕΛ). Οι άλλοι 14 ήσαν άφαντοι εθνομηδενιστές....
    Ο εθνομηδενισμός είναι η πιο βαριά κοινωνική νόσος. Κάποτε ενδημούσε σε περιθωριακούς θύλακες της διεθνιστικης Αριστεράς, η οποία φρόντιζε να την κρύβει, διότι την απομόνωνε από τη συντριπτική πλειονότητα του λαού. Ο Βελουχιώτης δεν βγήκε στο βουνό ως Θανάσης Κλάρας ή Μιζέριας, με παντιέρα το σφυροδρέπανο.
    Βγήκε παριστάνοντας τον Ταγματάρχη του Πυροβολικού, είχε μαζί του παπά και μπροστά Ελληνική Σημαία. Σημερα, εάν κάποιο «αλληλέγγυο» βλήμα, διάβαζε τον λόγο του Αρη στη Λαμία, με τις αναφορές του στη φυλή και τη δόξα των προγόνων, μάλλον θα τον περνούσα για... Χρυσαυγιτη...

    Στη μεταπολιτευτική Αριστερά με την κυριαρχία της στα πανεπιστήμια, στην τέχνη, στα ΜΜΕ και γενικά στους χώρους διαμόρφωσης δημόσιου λόγου αλά Γκράμσι, ο εθνομηδενισμος απλώθηκε σαν πανούκλα και έφτασε ως τα υψηλά σαλόνια της Δεξιάς.

    Σήμερα, ο εθνομηδενισμός κατοικοεδρεύει όχι μόνον στο Μαξίμου, στο -αλλάζον ονόματα ως κακοποιός- ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι του ρέκτη περί αιμομιξίας, κτηνοβασίας και εμπορίας οργάνων υποψηφίου, αλλά η χειρότερη μορφή εθνομηδενισμου είναι αυτη που φωλιάζει στην πατριδοκάπηλη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Ο Καιρίδης, προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη, και όσα φρικώδη, ψευδοεπιστημονικά, αλλά τόσο προσβλητικά για το Εθνος μας λέει είναι άλλο ένα σύμπτωμα αυτής της αρρώστιας του εθνικού σώματος, γεμάτο δυσώδες πύον.
    Ο λόγος που στρογγυλοκάθεται ακλόνητος στο ψηφοδέλτιο είναι γιατί ο φέρελπις πρωθυπουργός αρχηγός του είναι σαν τα μούτρα του. Ομοιος ομοίω αεί πελάζει. Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε.
    Ο «μακεδονομάχος» του γλυκού νερού Μητσοτάκης, μεταμφιέζεται σε «ρομπέν» των… πατριωτών για να υφαρπάξει τις ψήφους αγνών Ελλήνων και στην συνέχεια να συνεχίσει την εφαρμογή των ανθελληνικών πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
    Είναι αυτος που συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που συμφωνεί με τη Συνθήκη του Μαρακές που μετατρέπει τη μετανάστευση από προνόμιο σε δικαίωμα, που έδωσε εντολή στους ευρωβουλευτές του να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισμα διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το κράτος-συμμορία, την Τουρκία, είναι ομογάλακτος των ιδεών του Καιρίδη και διαφόρων άλλων που μαζεύει στο περιβάλλον του, στο οποίο αν πετάξεις πέτρα όλο και κάποιον τού Σόρος θα πετύχεις. Είναι αυτός που απέτρεψε το κοπάδι των ευρωβουλευτών της ΝΔ να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντιων....
    Σήμερα, αυτά δεν κρύβονται. Η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. έχει πολιτική αδυναμία σε Νίκους Γεωργιάδηδες και Καιρίδηδες - και το λέω διότι όλοι παρακολούθησαν την ποινική περιπέτεια του Γεωργιάδη, όμως πιο μεγάλη σημασία έχουν οι απόψεις του, αφού ο αφανής υπαρχηγός είχε πει το διαβόητο «το Μακεδονικό είναι μια μπούρδα». Με μερικά εκατομμύρια μπορούν να έχουν άλλη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξυπνατε! δεν ςιναι Ελληνες, Ελληνοφωνοι εχθροι της Ελλαδος ειναι και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζονται ,οποιοι δεν λαμβανουν θεση υπερ της αναγνωρισης της γενοκτονιας των Ποντιων ειναι ρουφιανοι των τουρκων αρα σε περιπτωση πολεμου θα πρεπει να αντιμετοπισθουν ως τουρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρωμάει η δουλειά εδώ πέρα λέμε έπεσε στα μάτια μου ο Μαριας πολύ ειδικά μετά τα όσα είπε η θεοχαρους....κρίμα αυτά δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενα ψηφοθηρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ισχύουν ή όχι όσα είπε η Θεοχάρους για τη μεθόδευση Μαριά που σαμπόταρε το ψήφισμα που προωθούσαν όλοι οι άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές, Ελλαδίτες και Κύπριοι;

    Διότι εάν ισχύουν, οι πραγματικοί προδότες είναι άλλοι. Και σημειώνω ότι στα όσα είπε η Θεοχάρους δεν υπήρξε η παραμικρή διάψευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κα Θεοχαρους, δεν εξηγεί τι την εμπόδισε μαζι με τους άλλους Έλληνες κ Κυπραιους να ψηφίσουν και αυτό το ψήφισμα των Νότη ;;;;;Ο κομματικός ανταγωνισμός και μικροπολιτική υπερισχύει του εθνικού συμφέροντος...Επισης η μειωμένη συμμετοχή με οργανωμένη προσέλευση των υποστηρικτών του ψηφίσματος θα περνούσε πιο εύκολα... Οψόμεθα για το επόμενο λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν πρέπει να υπάρξει προσπάθεια αναγνώρισης γενοκτονίας των Ποντίων πρέπει να γίνει με σχέδιο, με μακροχρόνια ενημέρωση και κτίσιμο συμμαχιών.
    Δηλαδή πχ έκδοση βιβλίων,λευκωμάτων με φωτογραφίες,κινηματογραφικό υλικό,διπλωματικός αγώνας κτλ. Γιατί κι αν υπάρξει ένα ψήφισμα και ξεχασθεί την επόμενη ποιός το όφελος;
    Θα εκτιμούσα την επόμενη κυβέρνηση αν έκανε ένα γραφείο με 2-3 υπαλλήλους και ξεκίναγε έναν τέτοιο αγώνα.
    Όπως το ιδίο πρέπει να γίνει και για τις πολεμικές κατοχικές επανορθώσεις των Γερμανών.Δεν γίνονται αυτά σε λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
    Πολύ πονηρός ο Ματιάς,εκτιμώ ότι παντάπασιν αδιαφορεί. Σίγουρα θα εκτιμούσε κάποια πρόταση να ξαναπολιτευθεί (εννοείται με πιθανότητες επιτυχίας).
    Και ιδιοτελής, εκλέχθηκε και κατευθείαν διόρισε τον γιό του σύμβουλο του στο Ευρωκοινοβούλιο•μην χαθεί κάνα ευρώ και δεν πάει στην οικογένεια.

    Και ένα ακόμη επιχείρημα:οι Αρμένιοι αγωνίζονται και προσπαθούν εδώ και 60 να πείσουν την διεθνή κοινότητα για να αναγνωρισθεί η γενοκτονία η καταστροφή και τα ανοσιουργήματα και τα άγη εις βάρος από τους Τούρκους.
    Εδώ και λίγα χρόνια αρχίζουν να αχνοφαίνονται κάποια επιτυχή σ'αυτή τους την προσπάθεια.

    Προσοχή!υπάρχουν πονηροί πολιτευτές.

    Είναι δύσκολος αγώνας και κάνω μια υπόθεση εργασίας•αν μας πει το Περού και η Βολιβία αναγνωρίζουμε την γενοκτονία των Ποντίων και του Μικρασιατικού Ελληνισμού ακόμη.
    Υπό έναν όρο:να αναγνωρίσετε και εσείς την γενοκτονία των Ιθαγενών Αμερικανών (Ίνκας,Κέτσουα,Αιμάρα κτλ.)
    κατά των Ισπανών και Πορτογάλων.
    Τι κάνουμε τότε; προτάσεις θέλω.
    Η της Ρουάντα έναντι των Γάλλων,ή το Κονγκό κατά των Βέλγων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει χαθει η μπαλα....οτι στα μυαλα ετσι κι εξω..Δεν ξερεις τι...ποιος....γιατι...που ...ποτε ....ποσο...αν μισο- μισο....αν ολο- ολο....Αρα δεν αξιζει τον κοπο οποια γνωμη...Μονο περιφρονηση....Στις καταγραφες συγχισης...του φιγδην μιγδην...ολου....αναφερω κατι χωρις διαψευση κι αυτο...αλλα ακαθοριστα θολο....Η κα Θεοχαρους ...ιατρος οπως λεει η ιδια ...στο ενημερωτικο της σημειωμα που εστειλε σαν.....μελος του....στο ......Οπεν Σοσαιτυ ....του κ.Σορος....οπου λεγεται ειναι επισημα αναρτημενο στην ιστοσελιδα του......Ανευ σχολιου αλλου....Η μπαλα χαθηκε....στο θεατρο το γενικο...ολων. Τι ειναι αραγε αληθεια σημερα ? Αυτος ο ...χυλος ??? Οχι....Αυτος ειναι χυλος ...και η αληθεια μια.Το μονο βεβαιο ειναι οτι ισιος δρομος καθαρος και τιμιος δεν υπαρχει.Τα στριφογυριστα αυτα μονοπατια χωρις ευθεια...δεν ειναι ανθρωπινα....γινονται ομως απο "εικονικους" ανθρωπους....ψευδανδρωπους....Εγιναν κανονας...αρχη....προτυπο.Οδηγουμε τον Θεο σε μια αδιεξοδη αποφαση....να κοψει με μια την συμπονοια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι οπως εχει γραφει ...: " ειναι φοβερο να πεσεις στα χερια θεου ζωντος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για μια ακόμη φορά απέδειξαν στην πράξη αδιαφορία και αγνωμοσύνη στους Ποντίους.Στις επεκείμενες εκλογές το μαύρο θέλει και φούμο. Εζυγίστηκαν, εμετρήθηκαν και ευρέθησαν ελλιπείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φοβερόν το εμεπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος...Πρός Εβραίους κεφ. 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η τρελα ειναι σε δοσεις...λιγο καλο για θεαμα....ενα τανκερ κακο για βολεμα.Δινω δειγμα . Πχ....η Θεοχαρους.Αν ειναι με τον Σορος.Αν....Εστω εκανε ενα καλο εδω.Εστω....Ομως σαν ...Σορικη....βοηθα τον αγυρτη...να χαλαει την χωρα στα παντα...! Εστω οτι κανει κι αλλο καλο σκορπιο . Ομως συνεχιζει να στηριζει τον Δρακουλα....εναντιον μας. Ειναι αυτο για δοξα ?? Για τρελα ειναι. Αλλα δεν θα μας τρελανουν ολοι....οι λυγεροι αυτοι .." οτι- οτιδες.....".....Εδω αναφερθηκα στον χυλο.Κι αφορα τους παντες.....που καλοζουν τελικα....σε βαρος μας και μας δουλευουν....Οπως σωστα ειπε ο Σαν....λογικα φουλ...τι την εμποδιζε να το ψηφισει κι ας εκανε και τα αλλα ??? Εστω εγινε ετσι..λαθος !!! Αλλα να φανει η χωρα διασπασμενη γιατι ??? Γιατι δεν εγινε.το...δικο της ??? Πιο πανω το .
    δικο της απ την εικονα χωρας ?? Και χωρις να αλλαζει το αλλο σχεδιο ??? Οχι...μας δουλευει.....Μας επρηξαν τα ...ΕΓΩ τους ολων...!! Τουμπανο ολα...Βαρεθηκαμε..
    Αν ειναι και του Σορος....αστο....Ελευθεριαδη τον ειπε ο κ Ουρακολουμ τον αλλον ...τον Ταρζαν ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.