18/4/19

Bloomberg: Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών του πλανήτη η Ελλάδα

Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών της υφηλίου παραμένει η Ελλάδα σύμφωνα με τον δείκτη Misery Index του πρακτορείoυ Bloomberg.
Ο δείκτης του Bloomberg εδράζεται στην οικονομολογική πεποίθηση ότι χαμηλός πληθωρισμός και χαμηλά ποσοστά ανεργίας τείνουν γενικά να παραπέμπουν σε υγιείς οικονομίες και αντικατοπτρίζουν «πόσο καλά» αισθάνονται οι κάτοικοι μας χώρας με την οικονομία της.

Τη φετινή χρονιά, οι επιδόσεις των χωρών βασίζονται στις ερευνητικές προβλέψεις των οικονομολόγων, ενώ οι προηγούμενες σε πραγματικά στατιστικά δεδομένα.
Η βενεζουελάνικη οικονομία καταλαμβάνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την αρνητική πρωτιά στη σχετική κατάταξη στην οποία εξετάζονται συνολικά 62 οικονομίες
Την Βενεζουέλα πλαισιώνουν στις υπόλοιπες θέσεις η Αργεντινή, η Νότιος Αφρική , η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ουκρανία.
Κάθε μία από αυτές διατήρησε ακριβώς την ίδια θέση στην κατάταξη σε σχέση με το την προηγούμενη χρονιά, εμφανίζοντας σημαντικές δυσκολίες στο να ελέγξουν τις τιμές και να δημιουργήσουν συνθήκες απασχόλησης, όπως σημειώνει το πρακτορείο.
Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή κατά το Bloomberg η Ουκρανία είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς.

    Ο Τοτός τι λέει επ΄ αυτού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι λέει ο Τοτός, αλλά η Bloomberg δεν είπε αυτό που γράφετε.
      Αναφέρεται στην 'αίσθηση' πορείας της οικονομίας, η οποία συνδέεται μεν δεν είναι ανάλογη δε της κατάστασης της οικονομίας. Εξαρτάται επίσης και από τις απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών της εν λόγω χώρας βάσει των αντιλαμβανομένων δυνατοτήτων, επιπέδου εκπαιδεύσεως, πλουτοπαραγωγικών πηγών της κλπ.
      'Αμερικανιές' βεβαίως, οι οποίες άλλοτε έχουν σχέση με την 'αίσθηση' της πραγματικότητας, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας και άλλοτε όχι.

      Διαγραφή
    2. Γράφω για το 2018 που το άρθρο λέει ότι η κατάσταση περιγράφεται από στατιστικά στοιχεία, τα οποία βέβαια είναι μαιμού.

      Για το 2019 οι ποιητές ρίξανε τα ζάρια, αλλά όλως συμπτωματικώς βγήκαν οι ίδιοι δείκτες.

      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
  2. Δηλ....το Μπλουμπεργκ ειναι καταγραφεας ...αισθησεων.Ολων ?? Ειναι ας πουμε νευρωνας εγκεφαλου....η φωτοπαθες γαλακτωμα...ποιου ζωου νευρωνας η ποιου μηχανηματος γαλακτωμα ? Ποιος το ορισε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.