26/4/19

Τουρκία: Συνεχίζει το πογκρόμ ο Erdogan – Συνελήφθησαν 210 στρατιωτικοί ως ύποπτοι Γκιουλενιστές - Ανάμεσα στους συλληφθέντες 5 συνταγματάρχες

Συνεχίζει το πογκρόμ κατά προσώπων που θεωρεί ύποπτα για σχέσεις με το δίκτυο του κληρικού Fethullah Gulen η κυβέρνηση Erdogan.
Συγκεκριμένα, εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη διέταξαν την σύλληψη 210 στρατιωτικών που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με το δίκτυο του Gullen, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες υπηρετούν στην πολεμική αεροπορία, στους πεζοναύτες, αλλά και στον στρατό ξηράς, στην στρατοχωροφυλακή αλλά και στην ακτοφυλακή. Ανάμεσα στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται πέντε συνταγματάρχες, επτά αντισυνταγματάρχες, 14 ταγματάρχες και 33 λοχαγοί.
Σημειώνεται πως περισσότεροι από 77.000 Τούρκοι έχουν φυλακιστεί και περιμένουν τη δίκη τους κατηγορούμενοι για σχέσεις με το δίκτυο Gullen, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί ή απαλλαχθεί των καθηκόντων τους με την ίδια κατηγορία.

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. μια χαρα μειωση δημοσιων υπαλληλων εφαρμοζει . Οχι σαν τους δικους μας που προτα μας εχωσαν στα μνημονια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.