19/4/19

Τσαβούσογλου: Να συγκροτήσουμε κοινή επιτροπή με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για το θέμα των S-400 και των F-35

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις και από τις δύο πλευρές στο θέμα των S-400 και των F-35.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τους ισχυρισμούς των Αμερικανών ότι τα συστήματα S-400 μπορεί να διεισδύσουν και να υποκλέψουν τα συστήματα των F-35, πρ΄τεινε στις ΗΠΑ να συγκροτηθεί μια κοινή επιτροπή με Αμερικανούς και Τούρκους εμπειρογνώμωνες, η οποία θα εξετάσει το θέμα.
Ο Τσαβούσολγου, κατά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Πολωνίας και της Ρουμανίας, αναφερόμενος στο θέμα των S-400 είπε: "Οι φόβοι και οι ενστάσεις του ΝΑΤΟ είναι γνωστοί και πρέπει να τους λάβουμε υπ' όψιν. Και δεν είναι σωστό να λέγεται ότι η Τουρκία δεν τις λαμβάνει υπ' όψιν. Είμαστε ευαίσθητη στα θέματα αυτά, όπως πάντα".
Με βάση δημοσίευμα του Sputnik, ο Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας στο θέμα, είπε:

"Υπάρχουν ορισμένοι ισχυριμσοί για τους S-400.  Ότι δηλαδή μπορεί να διεισδύσουν στα συστήματα των F-35 και να τα υποκλέψουν. Εμείς δεν θεωρούμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί μπορεί να ισχύουν. Στην τελευταία μας επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, κάναμε την εξής πρόταση στους Αμερικανούς συνομιλητές μας:  Ελάτα, να συγκροτήσουμε μια κοινή επιτροπή, να συμμετέχει και το ΝΑΤΟ και εμπειρογνώμωνες".

1 σχόλιο:

  1. Οι τούρκοι προσπαθούν να πιάσουν κορόιδα τους αμερικανούς για να κερδίσουν χρόνο.
    Χλωμό να ευδοκιμήσει η πρόταση.
    Ο κ. Κρίς Σπύρου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" πριν 3 μέρες μας έδωσε μια γεύση για το ΤΙ επικρατεί στην Γερουσία που απο αυτήν περνάνε οι εξαγωγές εξοπλισμών.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.