19/4/19

Ποια είναι η αεροπορική απειλή που αντιμετωπίζει η Άγκυρα;

Η Αγκυρα ομολογεί ότι θα κάνει χρήση των S-400 κατά Ελλάδας-Κύπρου και η Αθήνα παριστάνει την... «μούμια»

Μετά τις συνομιλίες του με το αμερικανικό Πεντάγωνο ο ΥΕΘΑ της Τουρκίας κ Ακάρ έγραψε στο Twitter του: «Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή αεροπορική απειλή. Δυστυχώς δεν έχουμε δεχθεί μια ικανοποιητική προσφορά από τους συμμάχους μας. Το σύστημα S-400  ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες μας σε ότι αφορά στα επιχειρησιακά δεδομένα, στην συμπαραγωγή, στην προσφερόμενη τεχνολογία και στην τιμή».
 Ο πονηρός και προσεκτικός κ. Ακάρ αναφέρθηκε δηλαδή μόνον στην Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζει.Με άλλα λόγια, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, επί αμερικανικού εδάφους, στο Πεντάγωνο, αναφέρεται στην Ελλάδα ως εχθρική χώρα, από την οποία η Άγκυρα αντιμετωπίζει «σοβαρή αεροπορική απειλή», ωσάν οι δύο χώρες να βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου. Λόγω αυτής της αεροπορικής απειλής, λέει ο κ Ακάρ, η Άγκυρα ζήτησε προσφορά από τους συμμάχους, (δηλαδή τα αναβαθμισμένα Patriot από τις ΗΠΑ με τις προϋποθέσεις της Τουρκίας) και επειδή η Ουάσιγκτον δεν τα δίνει, στράφηκε επιτυχώς προς τη Ρωσία και τους  S-400.

Για τη συνέχεια Pronews

3 σχόλια:

 1. Αν ειχαμε σοβαρη κυβερνηση θα.... Ως τοτε ο Ακαρ και ο Ερδο θα λενε και θα κανουνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1)Ο κ. Ακάρ και η τουρκική κυβέρνηση χρόνια τώρα κάνουν τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς, με στόχο την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα προφανώς τους είναι εμπόδιο στα όνειρα τους.

  2)Εμείς τι κάνουμε? Ξυπνήσαμε? Ανησυχούμε τελευταία? Λέμε πως πρέπει να προμηθευτούμε μοντέρνο πολεμικό υλικό?
  Αλλά μετά εννέα χρόνια Μνημονίων, η χώρα μας πτωχοποιήθηκε και δεν υπάρχουν λεφτά...

  Δυστυχώς ότι και να κάνουμε πλέον φαίνεται ότι θα είναι "too little, too late​".
  Οι Τούρκοι τους S-400 τους παίρνουν πολύ σύντομα, έχουν και άλλα πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα...

  3)"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν".
  Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν στρωσαμε .αρα δεν θα κοιμηθουμε καθολου.θα μας φαει η αυπνια..Ειμαστε..διεθνικοι αυπνοι...ειρηνιστες ...τα δινουμε ολα...Αν οι Τουρκοι θελουν την ...Περιστερα..την δινουμε ....αρκει καφετερια μην αγκιξουν...τα αλλα ...αγκιζονται ολα ....θωπευονται....οτι θελουν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.