20/4/19

Stratfor : Ο Ερντογάν έτοιμος για την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία λειτούργησαν ως άτυπο δημοψήφισμα για την διακυβέρνηση Ερντογάν και AKP. Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου. Ποια όπλα έχει τώρα στη διάθεσή του ο Τούρκος Πρόεδρος.
Οι δημοτικές εκλογές της Τουρκίας διενεργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός.
Στις 17 Απριλίου, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας έκανε ένα σημαντικό βήμα για να ξεκαθαρίσει η εικόνα, επιτρέποντας στον Εκρέμ Ιμάμογλου, τον υποψήφιο του αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη, να λάβει επιτέλους την εντολή του για τη δημαρχία της πόλης από το εκλογικό συμβούλιο της επαρχίας Κωνσταντινούπολης. Η επιβεβαίωση της νίκης του Ιμάμογλου ήρθε περισσότερο από δυο εβδομάδες μετά τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, στις οποίες ο υποψήφιος του CHP εξασφάλισε οριακά τη νίκη με διαφορά μόλις 13.729 ψήφων.
Επιφανειακά, η επίσημη αναγνώριση της νίκης του Ιμάμογλου φαίνεται πως βάζει τέλος στην ατελείωτη σειρά αντιρρήσεων του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP)  για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Η υπόθεση όμως δεν έχει λήξει, καθώς η χώρα συνεχίζει να περιμένει την απάντηση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου στα αιτήματα του AKP για επανάληψη των εκλογών. Επιπλέον το AKP ορκίζεται πως θα χρησιμοποιήσει την ισχύ του σε εθνικό επίπεδο για να επιβάλει εκλογική μεταρρύθμιση που θα ωφελήσει το κόμμα. Όμως δεδομένου ότι το AKP έχει ήδη ασκήσει εφέσεις επί εφέσεων για τα αποτελέσματα, ένα είναι σίγουρο: το κυβερνών κόμμα της χώρας είναι πιθανό να συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει τον έλεγχο του CHP στη σημαντικότερη πόλη της Τουρκίας.

Για τη συνέχεια Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.