16/4/19

Άδωνις Γεωργιάδης vs Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη για νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ

9 σχόλια:

  1. Vangeli, nobody tried to lecture on morals, but judge you on your actions. Unless of course you forgot (as your boss in SYRIZA) what democracy is and what powers gives to the people. People can elect, judge and ostracize. Don't forget that because you might find youself at the company of your Turkish friends on a more permanent basis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία αυτά.

    Να μας πει ο κύριος Γεωργιάδης για τα βύσματα(μεταξύ των οποίων και τα γαλάζια) στις ένοπλες δυνάμεις. Και μην μας πει ότι δεν υπάρχουν βύσματα ενώ άλλες οικογένειες παλεύουν.

    Το πρόβλημα της χώρας είναι η αξιοκρατία κύριοι.

    Όλα τα άλλα είναι για να παίζετε θέατρο εκεί μέσα. Οι περισσότεροι ήσασταν βύσματα ή δεν υπηρετήσατε καν τη στρατιωτική θητεία σας και τον παγωμένο Βόρειο Έβρο δεν τον είδατε ούτε με κιάλια.
    Και γιατί να υπηρετήσει ο άλλος όταν έχετε καταντήσει (όλοι σας) έτσι τον στρατό και τη χώρα? Εδώ τρέχουμε πάλι τελευταία στιγμή για εξοπλισμό αεροπορίας και σύγχρονες τορπίλες στα σύγχρονα υποβρύχια. ΤΣΙΡΚΟ!!!

    Ο άλλος είναι άνεργος και έχει και παλεύει με την τράπεζα για το σπίτι του. Δεν έχει χρόνο να αδειάζει καλαθάκια σε θάλαμο και να βλέπει χοντρό ΕΠΟΠ.

    Τι του προσφέρει η υπηρεσία στη θητεία του? Όλα από την τσέπη του τα βάζει ενώ στο σπίτι του παλεύουν.
    Εμείς που πήγαμε Διδυμότειχο τι καταλάβαμε δηλαδή?
    Στην αεροσφαίριση εκπαιδεύεσαι πολύ πιο εντατικά απ' ότι στον ΕΣ. Αγγαρεία, σκοπιά και μια βλακεία και μισή! Αυτό δεν είναι εικόνα στρατού! Και έχετε όλα τα κόμματα ευθύνη γι' αυτό το πράγμα.

    Πάρτε επαγγελματίες και για τους υπολοιπους κάντε θητεία 4 Μηνών με εντατική στρατιωτική εκπαίδευση σε κέντρα εκπαίδευσης.
    Διαφορετικά, αυξήστε την θητεία στους 12 μήνες για να αυξηθούν επανδρώσεις και εκπαίδευση, δώστε αφορολόγητο για ένα έτος και αυξήστε την αμοιβή των φαντάρων στα 100 ευρώ/μήνα να καλύπτουν στοιχειωδώς κάποια από τα βασικά έξοδα τους.

    Έχετε καταντήσει όλα τα κόμματα τη στρατιωτική θητεία μια βλακεία και μισή αν εξαιρέσουμε κάποιες μέρες εκπαίδευσης.

    Να μας πει ο κ.Γεωργιάδης αν η ΝΔ θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα Εθνικά επιζήμια αλλά όχι προδοτική να τα αφήσουν. Ολίγον έγκυος δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Γιώργος Γεωπόνος,

    «…να μας πει ο κ. Γεωργιάδης αν η ΝΔ θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών…»

    Ξέρεις πολύ καλά πως αυτό δεν γίνεται - εννοώ οποιαδήποτε επόμενη Κυβέρνηση να καταργήσει διακρατική συμφωνία προηγούμενης. Ας είμαστε σοβαροί. Οι διακρατικές συμφωνίες αλλάζουν μόνο με δύο τρόπους – στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με τους ακόλουθους:

    Α) Την εθελοντική μετονομασία του FYROM σε κάτι που δεν θυμίζει «Μακεδονία» ή

    Β) Με αιματηρή και βίαια πολεμική συμπλοκή, πλήρη επικράτηση της Ελλάδας έναντι της FYROM και επιβολή νέων όρων όπως θέλει η νικηφόρα πλευρά.

    Άλλος τρόπος δεν υπάρχει! Άρα, ή οι FYROMεζοι θα αυτό-ονομαστούν οικειοθελώς σε «Λιμνούπολη», «Χώρα του Ποτέ» κλπ ξεχνώντας οτιδήποτε έχει σχέση με «Μακεδονία» ή θα χρειαστεί να πολεμήσουμε. Επειδή τίποτε από τα δύο δεν θα συμβεί, ας καθίσουμε στα αυγά μας ήσυχα - ήσυχα κι ας το βουλώσουμε κι ας καταπιούμε την ήττα, διότι ότι συμβαίνει είναι εν μέρει και προϊόν της δικής μας ευθύνης. Άσε που μερικοί ακόμη χάφτουν αμάσητα παραμύθια και περιμένουν τα ξανθά Γένη και τους Γέροντες να τους σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. There is a 3rd one. Prove Tsipras got paid to sign. There is a trail of evidence. It has a price.

      Διαγραφή
    2. @Pointman

      Αν μία συμφωνία έχει παραβιάσει αυτά που ορίζονται ξεκάθαρα στο Σύνταγμα μας η ποινή είναι ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και συζήτηση από μηδενική βάση. Εδώ τα κάνανε αυτά οι Αλβανοί (για τη συμφωνία της ΑΟΖ) με το συνταγματικό τους δικαστήριο. Βέβαια εκείνοι το κάνανε πριν την κύρωση από το Κοινοβούλιο τους αλλά στη δικιά μας περίπτωση με τις Πρέσπες η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί:

      1) Για “απλή”(που δεν είναι καθόλου “απλή”, πρόκειται για σοβαρή παραβίαση και λάθος τρόπο ψήφισης συνθήκης, άρα εκ των πραγμάτων άκυρη ολόκληρη η διαδικασία) παραβίαση άρθρου 28 του Συντάγματος. Παραβίαση άρθρου 28 και πλάνη βουλευτών κοινοβουλευτικής ομάδας τους κι εκτός αυτής.

      2) Εσχάτη προδοσία. Δώσανε όνομα και γλώσσα με περιεχόμενο “Μακεδονία” χωρίς σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ή δημοψήφισμα για σοβαρό Εθνικό θέμα. Ο Τσίπρας είπε “θα κάναμε δημοψήφισμα για το πως θα ονομάζονται οι γείτονες μας?’. Εγώ του απαντώ: “Πρώτα σε ενδιαφέρει τι θέλει ο λαός σου και ποια είναι η επίσημη θέση της χώρας βάση του τελευταίου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών παρουσία πρόεδρου της Δημοκρατίας για σοβαρό Εθνικό θέμα. Μπορεί ένας πρωθυπουργός να μην σέβεται αυτό που ζητάνε οι πολίτες του και όσα ορίζει η τελευταία απόφαση πολιτικών αρχηγών της χώρας, όταν μάλιστα είναι πρωθυπουργός μέσω εκλογών κι όχι δικτατορίας?” Δημοκρατία αλά καρτ δεν έχει κύριε Τσίπρα.

      3) Σχολαστική έρευνα λογαριασμών όλων των πολιτικών που εμπλέκονται στη συμφωνία και των συμβούλων τους.

      Αρθρο 28 παράγραφος 2:

      "Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών"

      Αυτό δεν τηρήθηκε. Το κάνανε κουρελόχαρτο. Όπως κουρελόχαρτο κάνουν τα πάντα όταν πρόκειται να τους δικάσουν επειδή βάλανε το δάχτυλο στο μέλι. Βασικά δεν βάλανε το δάχτυλο τους μόνο στο δοχείο αλλά πήρανε το δοχείο με το μέλι και το αδειάσανε πάνω τους και το γλύψανε άπληστα εις βάρος του Ελληνικού λαού. Αυτά για το εσωτερικό με αυτούς που την υπογράψανε. Τώρα για το εξωτερικό εφόσον έχουμε απόφαση εγχώριου ειδικού δικαστηρίου με τα προαναφερθέντα (1) και (2) και ίσως και (3) , πάμε έξω και με κατάλληλη νομική ομάδα μπορεί να υπάρξει καταγγελία. Ο δρόμος δεν είπα ότι θα είναι εύκολος, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε παράθυρα από σύμβαση Βιέννης και γενικά Δίκαιο των συνθηκών. Πρέπει να επικαλεσθούμε κάτι από(ή συνδυασμό) πλάνη, απάτη, δωροδοκία, εξαναγκασμό με απειλή ή χρήση βίας και άλλα ανάλογα κατά την υπογραφή της συμφωνίας. Η πλάνη βουλευτών και παραβίαση άρθρου Ελληνικού Συντάγματος. Επίσης έχουμε καταγγελία πολιτικού αρχηγού για απειλές(!) από πρέσβεις ξένων χωρών: https://www.youtube.com/watch?v=eEeedTRFPxM

      Να κληθεί ο κύριος να καταθέσει στο ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ως μάρτυρας. Έχουν αποθρασυνθεί όλοι οι ξένοι σε αυτή τη χώρα.

      Χρειαζόμαστε απόφαση ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Επίσης λήξη ή αναστολής εφαρμογής της συνθήκης σε περίπτωση παραβίασης των όρων της.
      Έχουμε όπλα λοιπόν να πολεμήσουμε τις Πρέσπες και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ. ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ.

      Με απόφαση από το Ειδικό Δικαστήριο και κατάλληλη νομική ομάδα στο εξωτερικό.

      Μην μου λες εμένα λοιπόν ότι δεν γίνεται. Οι άλλοι σηκώθηκαν ξυπόλητοι με το σπαθί τους, άφησαν την τσάπα στα χωράφια τους στην Πελοπόννησο και μέσα σε 100 χρόνια φτάσαμε έξω από Άγκυρα. Και έρχεται σήμερα αυτό ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ και περνάει μια συμφωνία προσκυνώντας την πρεσβεία και κάνοντας κουρελόχαρτο το Σύνταγμα των Ελλήνων χωρίς να ακούει το 80% του Ελληνικού λαού. Τι να καταπιούμε μας λες και ποια αυγά?! Δεν θα καθίσουμε στα αυγά όπως δεν κάθεται κι ένας POW που μονίμως κάθεται και σκέφτεται τρόπο απόδρασης και με την πρώτη ευκαιρία το εφαρμόζει εύστροφα και αδίστακτα. Ας λέει ο ανακριτής του "Όλα τελειώσαν, κοίτα να συνεργαστείς".Εκείνος το δικό του "ποίημα" και ο POW το δικό του. Μια φορά εμμονή στα δικά του ο ανακριτής του εχθρού, 10 φορές εμμονή στα δικά του ο POW με τη στάση του και να του σπάσει τα νεύρα να βρίσκει γρανίτη ο άλλος. Αν τον κάνεις (αυτόν που έχει φαινομενικά την εξουσία)να καταλάβει ότι δεν έχει τον πραγματικό έλεγχο αλλάζουν οι ρόλοι. Όποιος “σπάσει” πρώτος. Είναι θέμα ΘΕΛΗΣΗΣ. Και δεν χρειάζονται φωνές αλλά σκληρή γραμμή(γενικές απεργίες, συνέχεια διαδηλώσεις και πολιτική διαμαρτυρία πολιτών όπου τους βλέπουν ασχέτως κόμματος αν δεν καταργήσουν συμφωνία απ'όποιο κόμμα και να είναι), εμμονή στον στόχο με κάθε κόστος μέχρι την τελική νίκη.

      Αυγά θα τους πετάνε όπως έχει γίνει:

      https://www.youtube.com/watch?v=mxKYBrwVeRw


      Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό κατηγορούμενο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πρέπει να δικαστεί σε ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ με προτεινόμενη ποινή την ισόβια κάθειρξη για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Αυτά που μας λέει ο Κυριάκος και οι τηλεπατριώτες "Εθνικά επιζήμια αλλά όχι προδοτική" και... "τι να κάνουμε ρε παιδιά τώρα"είναι @@@@!

      Τα ίδια και με τη Νοβάρτις. Καμία παραγραφή για πολιτικό πρόσωπο εφόσον υπάρχουν στοιχεία που κρίνουν οι δικαστές ότι είναι επαρκή για παραπομπή σε δίκη. Να καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος και να αρχίζουν ειδικά δικαστήρια.

      Ο Ελληνικός λαός χρωστάει δις, η χώρα η ίδια είναι χρεωμένη κι αυτοί, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ,συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα.

      Στον Μητσοτάκη θα σκάσει η βόμβα των στεγαστικών και επαγγελματικών δανείων, των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και της "κινητικότητας" στο δημόσιο(έρχεται η σειρά του δημοσίου) και περικοπών σε συντάξεις.
      Μόνο με καταστολή δεν θα κρατηθεί αν επιλέξει αυτό το δρόμο. Θα δει εικόνες χειρότερες του 2008.

      Να στηθούν ειδικά δικαστήρια για όσους πρέπει από κάθε κόμμα διαφορετικά στη συνέχεια (αφού βγει και ο Μητσοτάκης)θα πέσει το ξύλο της αρκούδας μαζί με μολότοφ χωρίς έλεος και μπορεί να βρεθούν κι εντελώς παλαβοί και να αρχίσει καμιά νέα έκδοση της 17Ν (είτε κόκκινη, είτε μπλε)και να γίνουμε ζούγκλα...φοβάμαι μην ζήσουμε και καμιά εκτέλεση πρώην ή εν ενεργεία βουλευτών. Δεν πάει καλά η χώρα κι αυτοί μυαλά δεν αλλάζουν. Ο Ελληνικός λαός βλέπει να του αρπάζουν τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο και να τον προδίδουν στα Εθνικά θέματα. Πόσο νομίζουν ότι όλα αυτά δεν θα γεννήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τον τόπο?

      Οι μάσκες έχουν πέσει. Ή θα υπάρξει κάθαρση με ειδικά δικαστήρια ή θα δούμε πολύ χειρότερα στους δρόμους που το 2008 θα φαίνεται Παράδεισος.

      Διαγραφή
    4. @ Γιώργος Γεωπόνος,

      Όλα αυτά που λες (κι όχι μόνο εσύ αλλά κι άλλοι) τα περί παραβίασης του Συντάγματος, περί «Ειδικών Δικαστηρίων» κλπ, αφορούν τα εσωτερικά τα δικά μας, το τι θα γίνει κι εάν θα γίνει. Όμως το αρχικό (και βασικό) ερώτημα ήταν εάν η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ Συμφωνία ανατρέπεται και μάλιστα εάν εμείς (ως Ελλάδα) μπορούμε μονομερώς να αλλάξουμε γνώμη και πχ από αύριο να μην θεωρούμε σε ισχύ την Συμφωνία. Ε, λοιπόν αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Τελεία και παύλα! Άπαξ κι έπεσαν οι υπογραφές, ισχύει ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ Συμφωνία και καμία επόμενη ή μεθεπόμενη Κυβέρνηση δεν μπορεί να αναιρέσει Συνθήκες που υπέγραψε κάποια προηγούμενη - αν ήταν τόσο απλό, δεν α λεγόταν «Διακρατικές Συνθήκες», αλλά «μπακαλοτέφτερα» και να είσαι σίγουρος πως οι Εγγλέζοι για παράδειγμα θα θεωρούσαν (στα σοβαρά) τις ΗΠΑ ακόμη κτήση τους.

      Στο δια ταύτα: Οι Διακρατικές Συμφωνίες, υπογράφονται για να ισχύουν μέχρι να συμβεί μία εθελοντική / οικειοθελής υπαναχώρηση (όπως περιέγραψα στην περίπτωση «Α» της προηγούμενης ανάρτησης) ή με πολεμική σύρραξη όπου η νικηφόρα πλευρά θα επιβληθεί άνευ όρων στην ηττημένη πλευρά και θα επιβάλει εκ νέου του κανόνες που θέλει (όπως περιέγραψα στην περίπτωση «Β» της προηγούμενης ανάρτησης).

      Πάρτε το χαμπάρι, άπαξ και οι υπογραφές έπεσαν, καμία επόμενη Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να επικαλεστεί «ανοησία» ή «προδοσία» κάποιας προηγούμενης κυβέρνησης. Η μοναδική δυνατότητα πλέον (υποθετικά), είναι στα χέρια των στρατηγών, εάν ή όταν τους ζητηθεί από την νόμιμη κυβέρνηση να ανακτήσουν αυτά που έχασαν μέσα από τα χέρια τους μια χούφτα ηλίθιοι, αλαζονικοί και ανιστόρητοι ΚΝΕίτες.

      Διαγραφή
    5. Ξαναλέω:

      Η Σύμβαση της Βιέννης ορίζει περιοριστικά τους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται η ακύρωση μιας συμφωνίας. Πρέπει να επικαλεσθούμε πλάνη, απάτη, δωροδοκία, εξαναγκασμό με απειλή ή χρήση βίας και άλλα ανάλογα κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

      http://www.kathimerini.gr/1001565/article/epikairothta/politikh/apoyh-akyrwsh-ths-symfwnias-twn-prespwn-meta-thn-epikyrwsh

      Αν τους πας σε ειδικό δικαστήριο και τους καταδικάσεις και καταθέσει και μάρτυρας/ες για απειλές ξένων πρέσβεων και αποδειχθεί και πλάνη βουλευτών και τυχόν δωροδοκίες τα πράγματα αλλάζουν. Μια ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μπορεί να το παλέψει.

      Αν ο Κυριάκος δεν θέλει να συγκρουστεί(ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έκανε) για το πραγματικό Εθνικό συμφέρον δεν πειράζει, σε συνδυασμό με άλλες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, θα πληρώσει τον λογαριασμό. Αυτοί νομίζουν θα συνεχίσει έτσι η κατάσταση και μια ζωή θα παίζουν θέατρο με το πόπολο να κοιμάται (και να του τα σερβίρουν σε δόσεις) επειδή πχ βρέθηκαν μερικές χιλιάδες ηλίθιοι και απελπισμένοι που υποστήριξαν μέχρι και τον Σώρρα(!!!). Μόνο που ξεχνάνε ότι ακόμα κι αυτοί ακόμα οι ηλίθιοι είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι κι από τους πλέον επικίνδυνους.
      Πλησιάζει η ώρα που σε αυτό τον τόπο θα πέσει το ξύλο της αρκούδας..."κινητικότητα" στο δημόσιο( ε ε ερχεται), συντάξεις(δεν βγαίνει το ασφαλιστικό παιδιά τι να κάνουμε, μερικοί επαγγελματικοί κλάδοι συνταξιούχοι από τα 50s τους + μετανάστευση νέων + υπογεννητικότητα φωνάξτε όσο θέλετε θα σας μειώσουν συντάξεις), δάνεια, χρέη προς δημόσιο, Εθνικά...και το πόπολο 9 χρόνια μαζεύει...μαζεύει...μαζεύει... και δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από έναν γενικά ήσυχο όταν ξεσπάσει.

      Διαγραφή
  4. Περιμενεις να σου απαντησει ο αρχαιο-ελλαδεμπορος??? Σε θολα νερα ψαρευει οπως πολλοι του 'πατριωτικου" χωρου. Για το μεροκαματο ρε γαμωτο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.