17/5/19

Δημοτικές εκλογές 2019 - Κείμενο Υποστήριξης στον Γιώργο Καραμπελιά και στον Συνδυασμό "Αθήνα για την Ελλάδα"

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κρίση της παγκοσμιοποίησης και της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας σε αυτήν και στις κυρίαρχες χώρες του πλανήτη. Η έκφραση της στο πολιτικό πεδίο ήδη έχει προχωρήσει με την αποσάθρωση του κύρους των παγκόσμιων θεσμών και των ολοκληρώσεων, την αποκάλυψή τους ως αυταρχικών και εκμεταλλευτικών δομών και την καθίζηση του πολιτικού κύρους και της εκλογικής επιρροής των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της  μεταπολεμικής περιόδου.
Η συντηρητική δεξιά, το φιλελεύθερο κέντρο και τα παλιά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, έχοντας καταστεί κελύφη τη παγκοσμιοποίησης έχουν απαρνηθεί τις σταθερές πάνω στις οποίες στήριζαν την παραδοσιακή επιρροή τους και ομνύουν στα κενά – καινά δαιμόνια των «ελεύθερων αγορών» που πιά χειραγωγούνται από διεθνικούς κολοσσούς και κερδοσκοπικά funds.
Η πρακτική τους υπονομεύει πλέον όχι μόνο το κοινωνικό κράτος - που ήδη εν πολλοίς έχει ναρκοθετηθεί, μέσα από υπαρκτές ή και κατασκευασμένες οικονομικές κρίσεις, αλλά την ίδια την κρατική κυριαρχία. Προκειμένου να καταστήσουν αδύνατη την αντίσταση κοινωνικά, αλλά και εκλογικά προωθούν τον κατακερματισμό των κοινωνιών, χρησιμοποιώντας και παροξύνοντας ρεύματα μαζική μετανάστευσης και μετάθεση της πολιτικής διαπάλης σε ζητήματα ιδιαιτεροτήτων που ανάγουν σε ύψιστη δημοκρατική αρχή την κατάργηση της ενότητας , του αδιαίρετου και του αναπαλλοτρίωτου της λαϊκής κυριαρχίας, την προβολή ενός δικαιωματισμού που ανάγει ακόμα και την αντικοινωνικότητα σε αρετή, αρκεί να χειραγωγείται και να υπηρετεί τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια του διεθνοποιημένου καπιταλισμού.
Η αριστερά σαστισμένη από την κατάρρευση του σοβιετικού υποδείγματος και υποκαθιστώντας / συγχωνεύοντας το αυταρχικό πολιτικό πρόταγμα του παρελθόντος της με «αναρχίζουσες» πρακτικές, γίνεται , στις περισσότερες εκδοχές της, ο «από τα κάτω» υποστηρικτής της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας που κλονίζεται, όλο και περισσότερο πιο υποταγμένη στις παγκοσμιοποιητικές πολιτικές και αντιδημοκρατικές ολοκληρώσεις, τις οποίες εμφανίζει ως προοδευτικές ή αναπόφευκτες «νομοτέλειες».
Οι λαοί αντιδρούν στο ψέμα, αλλά δεν έχουν έκφραση. Υπερασπίζονται το κοινωνικό τους είναι όπως το αντιλαμβάνονται αυθόρμητα, μέσω των κοινοτήτων τους και των εθνών τους. Στρέφονται σε παραδόσεις και στην θρησκευτική πίστη. Όχι σπάνια υποκύπτουν σε φανατισμούς και παρασύρονται σε συγκρούσεις που οι κυρίαρχες δυνάμεις  χειραγωγούν. Αυτή η αυθόρμητη αντίσταση με     την επιστροφή στην παράδοση βάλλεται από τους παγκοσμιοποιητές που την «καταγγέλλουν» ως αναβίωση του φασισμού. Στην πραγματικότητα αυτοί ακριβώς είναι που προσανατολίζουν το λαϊκό αυθόρμητο προς την άκρα δεξιά για να επιχειρήσουν μετά να χρησιμοποιήσουν το φόβητρό της προκειμένου να αναπτύξουν και να οργανώσουν την επιρροή τους. Τα τεράστια μέσα και οι πόροι που διατίθενται δεν αναχαιτίζουν όπως όλοι βλέπουμε την «άνοδο της άκρας δεξιάς», αλλά ενδεχομένως επιτυγχάνουν την διάσπαση των εθνών και τον διχασμό των λαών, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει εθνική ηγεσία και συγκροτημένη ανεξάρτητη δημοκρατική κρατική εξουσία.
Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη σε αυτήν την διαδικασία. Η οικονομική κρίση, πραγματική αλλά και εν μέρει μεθοδευμένη, των τελευταίων ετών ανασυγκροτεί τη χώρα ως χώρο «οικόπεδο και αποικία» με την οικονομία εκχωρημένη στους Γερμανούς και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας στις ΗΠΑ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συνθηκολόγησε με τον ιμπεριαλισμό αλλά έγινε και η εμπροσθοφυλακή του στη χώρα. Η διακυβέρνησή της επιτυγχάνει το αδιανόητο : Επέρχεται μετά την στρατιωτική ήττα το 1949, η ηθική και ιδεολογική συντριβή της αριστεράς και μάλιστα για πολλά χρόνια. Η προτεινόμενη υποτιθέμενη «προοδευτική συμμαχία» είναι το νέο μέτωπο της υποτέλειας και του δοτού «δημοκρατισμού» υπό επιτροπεία, η «εθνικοφροσύνη» της εποχής μας.
Η συμφωνία των Πρεσπών και η παραφιλολογία περί  αντίστοιχων «λύσεων» στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και τις σχέσεις με την Αλβανία παρέχουν πλήρη απόδειξη, μαζί με την μνημονιακή διακυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή έχει την αποκλειστική ευθύνη για την διαφαινόμενη επάνοδο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ακόμη κι αν αυτή αποδειχθεί ανεπαρκής ή και χειρότερη ακόμα, ενώ με την ιδεολογικο-πολιτική γραμμή του εθνομηδενισμού αδυνατεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τους ναζί της Χ.Α., τους απογόνους των δωσιλόγων της Κατοχής.
Η χώρα βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που να υπερασπίζεται από θέση αρχών την Πατρίδα και την Δημοκρατία, το λαό με την ιστορική του παράδοση και ιδιοπροσωπία, τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων, των εργαζόμενων ως ηγετικής δύναμης του έθνους. Υπάρχει ολοφάνερα κενό ηγεσίας στην πολιτική, στις ιδέες, στην οικονομία, στην κουλτούρα, στην τέχνη.
Σε όλους τους θεσμούς τον τόνο δίνουν οι προσεταιρισμένοι σύμφωνα με την ορολογία-πρόβλεψη του Ανδρέα Παπανδρέου και στην καλύτερη περίπτωση οι βολεψάκηδες. Το αδιέξοδο γίνεται προφανές αν εξεταστούν προσεκτικά τα προγράμματα και οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων στις επερχόμενες εκλογές.

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η πιο εμβληματική εξαίρεση, με συμφωνίες και διαφωνίες, είναι η υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμπελιά και του συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο της Αθήνας. Ενός μάχιμου διανοούμενου της πολιτικής, ενεργού πολίτη για δεκαετίες στα πράγματα της χώρας, αλλά και της Αθήνας, στο χώρο των κινημάτων, των ανθρώπων, των ιδεών. 
Την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμπελιά δεν την γέννησε η οικογενειοκρατία, το κόμμα, το κράτος, το κεφάλαιο, η τηλεκρατία ή οι εξωελλαδικοί μηχανισμοί. Απεναντίας, διαμορφώθηκε από την κίνηση των κοινωνικών τάξεων, την πάλη και τις ρωγμές στην πορεία αυτής της χώρας και της πρωτεύουσάς της. Αξίζει, λοιπόν, την πλήρη υποστήριξη μας και αποτελεί σπάνια σήμερα περίπτωση δυνατότητας – ευκαιρίας θετικής ψήφου που πρέπει όσοι μπορούν να την αξιοποιήσουν.
Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από τη προσπάθεια συγκρότησης μιας γνήσιας πολιτικής εναλλακτικής λύσης  η ανάγκη της οποίας γίνεται ήδη και θα γίνει στο μέλλον όλο και πιο φανερή. Η ψήφος μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις αντίστοιχες για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρέπει να είναι κατά συνείδηση, αλλά σύμφωνα με τα παραπάνω ψήφος καταδίκης των υπεύθυνων και στήριξης των αντιστάσεων.
Η ζωή και η πολιτική δεν εξαντλούνται και σίγουρα δεν τελειώνουν με τις προσεχείς εκλογές. 

Αλβανού Κατερίνα, Πολιτικός Επιστήμονας 
Ασημακόπουλος Βασίλης, Δικηγόρος-Πολιτικός Επιστήμονας
Georgieva Vasilka, Νοσηλεύτρια
Καλεντερίδης Σάββας, εκδότης
Καζαντζίδης Χρήστος, Ελεύθερος Επαγγελματίας 
Κατσιούλας Κώστας, Ιατρός 
Κουτσουλέλος Παναγιώτης, Δικηγόρος 
Κώνστα Ελένη, Δικηγόρος 
Ξενούλης Μιχάλης, Συνταξιούχος 
Πυλιώτης Βασίλης, Αυτοκινητιστής 
Σιαφάκας Ντίνος, Αρχιτέκτων 
Σπίγγος Ανδρέας, Πολιτικός Επιστήμονας 
Τασιόπουλος Γιώργος, Δάσκαλος 
Χατζηαντωνίου Γιάννης, Δικηγόρος 
Χερουβής Γιώργος, Ναυπηγός Μηχανικός 

25 σχόλια:

  1. Πως τολμούν τα μισθαρνα όργανα του περιφερόμενου αριστερισμού, μάρτυρες υπαρεσπισης της 17 Ν και του Κουφοντίνα, να συκοφαντούν τις εκαντοταδες χιλιάδες εθνικιστών με την σταθερή ιδεολογικο-πολιτική γραμμή εναντίων του εθνομηδενισμού και να γράφουν ότι το καθεστως «αδυνατεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τους ναζί της Χ.Α., τους απογόνους των δωσιλόγων της Κατοχής»;;; Γελοιότητες... Αυτοί που φιμώνουν την ελευθερία της σκέψης, ιδεών, και συστηματικοί οπαδοί της φονικής εγκληματικότητας της αριστεράς;;

    Μα ποια είναι τα τρελα Βιογραφικά στοιχεία του Γιώργου Καραμπελια που τους γοήτευσαν;;;;;
    Γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα από οικογένεια με κομμουνιστική δράση (σαν επικυνδινος κομμουνιστης ο πατέρας του είχε φυλακιστεί στην Ακροναυπλία επί Μεταξά και είχε εξοριστεί στην Ικαρία, και τον Αϊ Στράτη). Σαν εξαιρετικό μυαλο, ο Γιωργος, περασε στην Ιατρική και εγινε μελος των Λαμπράκηδων και των μαοϊκών του ΚΚΕ( μ-λ) της ΠΠΣΠ, το 1964 έως το 1967. Διέκοψε την ιατρικη και «αυτοεξορίστηκε» το 1967, και οπως ολοι οι εξαιρετικοί πτωχοί προλετάριοι, εκανε οικονομικες σπουδές στην Γαλλία, μέχρι το 1974!!!!!. Από εκει συμμετέχει στο αντιδικτατορικό κίνημα, στον «Μάη του ’68», στο Αντιφασιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΑΚΕ), και στη γαλλική Οργάνωση Gauche Prolétarienne. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974, και συμμετέχει στην Μαοϊκή οργάνωση «Ομάδα για μια Προλεταριακή Αριστερά» (ΟΠΑ). Το 1976-1978, εξέδιδε την εφημερίδα Εργατικός Αγώνας. Το 1980, δημιούργησε το βιβλιοπωλείο Κομμούνα, μετέπειτα Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και τις Εναλλακτικές Εκδόσεις.
    Το 1976, δικάστηκε μαζί με άλλους ως «ηθικός αυτουργός» στις απεργιες, υπέρ της αποβιομηχανισης της χωρας που εκλεισε τα εργοστασια, της 25ης Μαΐου, ενώ το 1977 συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη για παρομοιους λογους και καταδικάζεται πρωτόδικα σε δύο χρόνια φυλακή αλλά φυλακίζεται μονο δύο μήνες στο Επταπύργιο, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και την αποφυλάκισή του. Το 1977-1980, εξέδιδε το θεωρητικό περιοδικό Προλεταριακή Αριστερά και το μηνιαίο «Πολιτικό Δελτίο Πληροφόρησης» το οποίο μετεξελίχθηκε στο περιοδικό Ρήξη, που εκδίδεται από το 1979 έως το 1993.
    Υπήρξε μέλος της Οργάνωσης «Ρήξη» από το 1980 έως το 1989 και εν συνεχεία ηγετικό μέλος της «Πράσινης Εναλλακτικής Κίνησης», μέλους της Ομοσπονδίας Οικολογικών-Εναλλακτικών Οργανώσεων και ιδρυτικό μέλος και μέλος της Γραμματείας των «Οικολόγων–Εναλλακτικών». Επιστρεφει στο Παρίσι στο διάστημα 1988-1993, οπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμά του από την Οικονομική Σχολή των Παρισίων (Paris VII). Επι ΠΑΣΟΚ, 1993 έως το 1994, εκανε την βαρειά δουλεια του διευθυντή, στον Τομέα Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του ΚΕΘΕΑ, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.....Είναι παντρεμένος με τη γιατρό και μεταφράστρια, Χριστίνα Σταματοπούλου.
    Αυτος ο πολιτικος γυρολογος, αφου περασε μεσα απο το κλίμα της γενικότερης αμφισβήτησης της δεκαετίας του ’60, από το 1966 ήδη, απομακρύνεται οριστικά από τον σοβιετικό μαρξισμό, γνωρίζει τους «αιρετικούς» μαρξιστές και την κριτική του Κορνήλιου Καστοριάδη για τη Σοβιετική Ενωση. Ωστοσο στηριζει κινεζική επανάσταση εχοντας ταύτιση με την πολιτιστική επανάσταση (ακουτε ???) και όχι πάντα με την κρατική πολιτική της Κίνας και παρεχει κριτικη υποστήριξη στην Αλβανία του Εμβέρ Χότζα!!!!!!!!!!.

    Μετα ολα αυτα το 1989, οι ιδεολογικές του αναζητήσεις αλλά και οι ιστορικές εξελίξεις τον οδηγούν στην αναβάθμιση του ρόλου του έθνους και της εθνικής ταυτότητας συνολικά, καθώς και στην αναγνώριση της σημασίας της Ορθοδοξίας ως βασικού συνθετικού στοιχείου αυτής της ταυτότητας. Και απο τοτε εγινε θερμος Ελληνας Πατριωτης, μαρτυρας υπερασπισης της 17 Νοεμβρη, ενα σπανιο ειδος «αριστερου δημοκρατη Εθνικιστη, που γοητευσε το Σαββα Καλιντεριδη και ζηταει την ψηφο των Αθηναιων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη δίκη της 17Ν ο Καραμπελιάς κατέθεσε απλώς ότι η 17Ν είχε πολιτικά κίνητρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράξεις της δεν είναι ποινικά κολάσιμες. Και του Χίτλερ τα εγκλήματα είχαν πολιτικά κίνητρα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί.

      Διαγραφή
    2. @ Charalampos Papadopoulos

      Η 17Ν ήταν μία συμμορία δολοφόνων, τής οποίας τα κίνητρα ήσαν ψευδοπολιτικά. Ο Καραμπελιάς κατέθεσε ως μάρτυς υπεράσπισης.
      Τα εγκλήματα τού Χίτλερ είχαν κίνητρα πολιτικά, αλλά και φυλετικά. Μην κάνεις άστοχες συγκρίσεις.

      Διαγραφή
    3. "Το πουλί της σοφίας πετάει νύχτα" .... Μπράβο στον κ. Καραμπελιά που, στην ώριμη ηλικία του, έχει δει όσα αρνιόταν να δει ως νεαρός "επαναστάτης"... Σε ό,τι αφορά στα βιβλία του συμφωνώ με τον @Γιώργο.... πραγματικά αξίζει να τα διαβάσουμε....

      Διαγραφή
  2. Ο Καραμπελιας επειδή είχε συναντήσει τον Κουφοντίνα το 1979-80 είπε να γίνω μάρτυρας υπεράσπισης και τον δικαιολόγησε « αιτιολογημένο, λόγω ακριβώς των συνθηκών και τους ανθρώπους τους οποίους αφορούσε.».....Δουλευόμαστε Κυριε; Ντροπή σας ...
    «Ο κ. Καραμπελιάς είπε ότι είχε γνωρίσει κάποιους από τους κατηγορουμένους, όπως τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, όταν ο κατηγορούμενος ήταν φοιτητής στο Παρίσι, τον Θεολόγο Ψαραδέλλη, τον οποίο χαρακτήρισε εξαίρετο άνθρωπο, ενώ αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι τον είχε συναντήσει σε φοιτητικές εκδηλώσεις το 1979-1980.

    Από τα πρακτικά:

    “Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ:......στην Ελλάδα πριν τη Δικτατορία, συστηματικά η αστυνομία δεν οπλοφορούσε, μόνο σε ειδικές επιχειρήσεις. Αυτό το κλίμα λοιπόν έκανε κατά τη γνώμη μου κάποιους ανθρώπους να επιλέξουν τη λογική αυτής αρχικά της εκδίκησης. Οι πρώτες ενέργειες της 17Ν έχουν έναν χαρακτήρα απάντησης και μια μορφή λαϊκής τιμωρίας, αυτό ήθελαν να εκφράσουν, αυτό λένε και στις προκηρύξεις τους, απέναντι στον Γουέλς που ήταν Αμερικάνος, ήταν ο υπεύθυνος και τη CIA για το πραξικόπημα στην Ελλάδα και την Κύπρο κτλ., όλα όσα λέγονταν τότε και τους βασανιστές όπως ήταν ο Μάλλιος ή ο Μπάμπαλης, δε θυμάμαι ποιος ήταν από τη 17Ν. Αυτή η επιλογή την οποίαν έκαναν, δημιούργησε αρχικά ένα αίσθημα σε πολύ κόσμο, ότι αυτό το πράγμα είναι εν μέρει, άσχετο αν πολλοί μπορούσαν να διαφωνούν με τον τρόπο κλπ, αιτιολογημένο, λόγω ακριβώς των συνθηκών και τους ανθρώπους τους οποίους αφορούσε.
    Αυτοί είναι οι τύποι που αρέσουν στον Σαββα...Βαθύτατα ανθέλληνες αντιεθνικιστες αλλά δημοκρατες... Βάλε και λιγο Χιτλερ, πουλά ακομη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα είπες όλα...πως θα παίζει στον Αντ1 ο κ. Καλεντερίδης...υποστηρίζοντας εθνικιστές? μή γένοιτο...βάζεις λίγο Χίτλερ...και όλα εντάξει ....άκου στήριξη στον καραμπελιά, ω της ξεφτίλας....σα δε ντρεπόμαστε.....που μας θεωρούσε φασιστες την δεκααετία του 80 και εκθείαζε τον ενβέρη...συμμετέχοντας στις αντιδιαδηλώσεις των κνιτών όταν κάναμε ομιλίες για τη Βόρειο Ηπειρο με τον Σεβαστιανό, αλλά που να τα ξέρει ο κ. Σάββας....ας ρωτήσει τον ιερωμένο συνάδελφό του ...να μάθει....άκου κεί Καραμπελιά....να μας κοπεί τον χέρι αλλά ξέρει ό Καραμπελιάς για τον "κοψοχέρη".....μακάρι να το αναρτήσεις ....περιμένω....

      Διαγραφή
    2. Οι μάρτυρες υπερασπίσεως είναι απλά μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν από τους κατηγορούμενους. Δεν είναι συνήγοροι. Καταθέτουν την άποψή τους ένορκα, σε αντίθεση με τους κατηγορούμενους και τον δικηγόρο τους. Άρα ο Καραμπελιάς δεν υπερασπίστηκε κανέναν, απλά κατέθεσε ένορκα την άποψή του.

      Διαγραφή
    3. την άποψή του? για τα ...τζιτζίκια? πήγε αυτοβούλως να υπερασπιστεί τον κοψοχέρη ότι είχε δίκαιο και ότι έκανε αγώνα για το λαό....έλεος!!! διάβασε την ομιλία του και θα φρίξεις γι αυτά που έλεγε στο δικαστήριο.....ακου.....απλά κατέθεσε ένορκα την άποψή του, ξεκολλείστε επιτέλους....ένας αριστερός μπολιασμένος με φανατισμό και θυμό για ότι εθνικο πραγματικό...έβγαλε και δυο δεκάρικους για τη Μακεδονία για το Αιγαίο και τσιμπήσατε.....γεγονότα Ιατρικής Σχολής 1989....(παλιός γαρ...)

      Διαγραφή
  3. @sun Η συγκεκριμένη θέση σου θυμίζει τις ύβρεις κάποιων σχολιαστών ενάντια στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο Καραμπελιάς έχει γράψει μερικά από σημαντικά βιβλία για τον χώρο τον Εθνοπατριωτικό χώρο που στηρίζει αυτό το blog. O Καραμπελιάς έχει συγγράψει, επιμεληθεί, μεταφράσει, συμμετάσχει σε περίπου 60 βιβλία. Μόνο ο ΕΝΑΣ τόμος του "Το 1204 και η διαμόρφωση του νεώτερου ελληνισμού" έχει 704 σελίδες. Δεν είμαι οπαδός ούτε του Καραμπελλιά ούτε του Β. Βενιζέλου και ούτε είμαι εθνικιστής, αλλά καλό είναι να ανοίγει κάποιος που θέλει να παριστάνει τον εθνικιστή κανένα βιβλίο που και που. Η τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε σημαντικό ρόλο ήταν όταν υπερείχε διανοητικά από την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό έγινε όταν το Βυζάντιο είχε το πιο προηγμένο νομικό σύστημα και τις καλύτερες ανώτατες σχολές στον κόσμο (και φυσικά αναφέρομαι στον Κώδικα του Ιουστινιανού και το Πανδιδακτήριο). Ένα κράτος δεν φτιάχνεται με κραυγές και με παραλληρήματα κλπ. Ο Β. Βενιζέλος παίζει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας γιατί πολύ απλά υπήρξε ο νεώτερος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στην Ιστορία των Ελληνικών πανεπιστημίων και αναμφισβήτητα είναι ο ικανότερος νομικός και ρήτορας της χώρας. (Μια εποχή παρακολουθούσα τις συνεδριάσεις τόσο της Βρετανικής Βουλής όσο και της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Πραγματικά, δεν είδα ποτέ ομιλητή με τις ικανότητες του Β. Βενιζέλου). Εάν επικρατήσει στην χώρα η λογική των κραυγών δεν είναι μακρυά η μέρα που οι Ελληνες θα πηγαίνουν στην Βουλγαρία ως οικονομικοί μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Γιωργο. Το συγγραφικο και αλλα ταλεντα του Καραμπελια, δεν τιθεται υπο αμφισβητηση. Ειναι πολυγραφοτατος. Αυτος ο προλεταριος ετσι παραγωγικα βιοπορει..Το τι γραφει αξιολογειται και ορισμενες φορες θετικα και απο εμενα.Οι πολιτικες του θεσεις και αρχες ειναι το θεμα.Πολιτικος γυρολογος, κατι σαν Κωστα Ζουραρι.. Σκληρος μαοικος, "διανοουμενος" στο Παρισι, στις παρυφες τις 17Ν, καλως η κακως η ασφαλεια πριν την εξαρθρωση της 17Ν τον θεωρουσε μελος της!!!!Διεθνιστης κομμουνιστης κατα των Βορειοηπειρωτων και υπερ του κατοχικου καθεστωτος του Χοτζα και του Αλια...Δημοκρατης ολκης που συμμετειχε σε ενεργειες φιμωσης πατριωτικων φωνων, γιατι ηταν ...φασιστες και ναζι!!!!!. Καποιος αφελης σχολιαστης Charalampos Papadopoulos θεωρει οτι "Οι μάρτυρες υπερασπίσεως είναι απλά μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν από τους κατηγορούμενους". 1) Εαν δεν εχουν συναφεια, οι κατηγορουμενοι δεν τους προσκαλουν.2) Οι μαρτυρες υπερασπισης δεν εχουν υποχρεωση να εμφανιστουν εαν διαφωνουν με το εργο που καλουνται να κανουν.
      Σας θυμιζω ύβρεις!!! «κάτι που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου»> Εξηγηστε μου παρακαλω που εθιγη με ψευδη η τιμη και αξιοπρεπεια του Καραμπελια?
      Ο Β. Βενιζελος ειναι ονειδος της ακαδημαικης κοινοτητος. Βοουν οι φοιτητριες του και συνεργατιδες του...Ειναι διπλα ενοχος γιατι τις οποιες ικανοτητες του τις χρησιμοποιησε με διαστροφη, μονο υπερ του και εναντιον της γης που τον εξεθρεψε.. Ποιος ξεχνα την δηλωση του στην βουλη, οτι οι τραπεζιτικοι λογαργιασμοι με τα κλεμμενα του Τσοχατζοπουλου ηταν τηλεφωνικοι αριθμοι.?????Ειναι ο εμπνευστης του ΕΝΦΙΑ, και του "συνταγματικου τοξου των κλεπτων" κατα της Χρυσης Αυγης των Εθνικιστων. Σωστα λετε δεν εισαστε εθνικιστης. Δεν θα μπορουσε να ηταν αλλιως. Σας ευχαριστω για τη παροτρυνση σας, την ακολουθω.......

      Διαγραφή
    2. Επειδή αναφέρεστε τι έκανε ο Καραμπελιάς πριν 50 χρόνια, ας θυμηθούμε τις θέσεις της ΧΑ πριν από 15-20 χρόνια, όπως αυτές εμφανίζονταν στο ομώνυμο (και επίσημο) περιοδικό της. Ύμνους στον Χίτλερ, ύμνους στον Ρούντολφ Εσ,στα SS κλπ.
      Ο Χίτλερ υπήρξε αντιχριστιανός πριν γίνει αντι-εβραίος και πριν γίνει αντιμαρξιστής. Σκοπός του ήταν η αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης.
      O Χίτλερ ήταν δαρβινιστής και ανθέλληνας. Θεωρούσε του Έλληνες κατώτερη φυλή.
      Είναι ακατανόητο πως είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας ναζιστής.
      Βέβαια ο Μιχαλολιάκος είναι μια καρικατούρα του Χίτλερ και θα είχε εκκαθαριστεί από αυτόν, όπως εκκαθαρίστηκαν τα SA. Ο Μιχλολιάκος είναι ένας ανεπάγγελτος ανασφαλής ο οποίος έχει διορίσει όλη την οικογένειά του σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα.
      Στην πραγματικότητα εάν είχαμε εθνικόφρονα πρωθυπουργό, θα έπρεπε να κυρήξει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, να νομοθετήσει ιδιώνυμο νόμο για την συμμετοχή στην Χρυσή Αυγή (ή άλλα ναζιστικά κόμματα) και να ανοίξει τα ξερονήσια όπου θα έπρεπε να αποστέλνονται οι ναζιστές.

      Διαγραφή
    3. @Γιώργος πολύ σωστά όσα αναφέρεις για την χρυσή αυγή.... Στο μόνο που διαφωνώ είναι για τα "ξερονήσια"... Η καλόπιστη ενημέρωση των παρασυρμένων οπαδών της θα έστελνε αυτό το κόμμα στη χωματερή της Ελληνικής ιστορίας... Όμως ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν τα άλλα κόμματα και κυρίως τα εθνομηδενιστικά (ΣΥΡΙΖΑ...) ουσιστικά την τροφοδοτούν με νέους οπαδούς και θεωρώ ότι γίνεται επίτηδες για τους δικούς λόγους....

      Διαγραφή
    4. Οποιος μιλαει μονο καλα...και πραττει μονο κακα ...μια μοναδικη ικανοτητα εχει.Να παιζει θεατρο ...Θελετε να μας πητε δυο λογια για τα εργα του κ.Βενιζελου ....εκτος απ τον θαυμασμο σας για την ρητορικη ?

      Διαγραφή
    5. Ειναι οι δυο πλευρες της σχιζοφρενειας αυτα.Εμφανιζονται παντα σαν ζευγος.Το ενα δρα...το αλλο αντιδρα.Το οτι περασαμε απιστευτες κακουχιες απ το ενα..δεν θα πει οτι το αντιθετο του σωζει.Μοιαζει πολυ απλοικο.Αυτα με τον Χιτλερ ειναι φαιδρα ολα για Ελληνες....και τα αλλα με τους Μαρξ ...Μαο....κλπ....επισης φαιδρα για Ελληνες.Αν παρατηρησατε τα ονοματα των ως ανω....δεν ειναι καν Ελληνικα.Προφανως 5.000 Ελληνες αρχαιοι φιλοσοφοι που φωτησαν τον πλανητη ...δεν αξιζουν μια ...για τους γονους ...αναλογικα με τους ως ανω ...εξωγηινους !! Αν εχετε ...αν μασχαλες....γαργαλιστε τις επιμονα.... Ξερετε επισης...οτι αυτα τα ξενα ονοματα του ..τιποτε ...ειναι ικανα να μας βαλουν να σκοτωθουμε μεταξυ μας...λες και ηταν παππουδες μας.Αν αυτο δεν ειναι σχιζοφρενεια τι ειναι ?? Επρεπε να τους περιφρονουμε...κι εμεις φανατικα ...τους δοξαζουμε !! Δεν ειμαστε καθολου καλα....Αν το ως ανω βιογραφικο ειναι αληθινο....οπως και το ιστορικο της..ΧΑ.....καλο θαταν να παμε σπιτι μας χαμογελωντας με την ασθενεια....Πολλοι -- ισμοι ....μηδεν ....ζμι...ελεγε η γιαγια μου..(ζουμι)

      Διαγραφή
    6. @ Γιώργος

      >Θεωρούσε του Έλληνες κατώτερη φυλή<

      Έχει καταντήσει έθιμο πλέον (κι) εδώ μέσα η ανεύθυνη γραφή. Έχεις διαβάσει το "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ"; Πώς μπορείς να γράφει τέτοιες ανακρίβειες;

      Εθνικοσοσιαλισμός και αρχαιότητα

      Άλλωστε, επηρεασμένος από την φιλοσοφία τού Νίτσε, δεν θα μπορούσε να είναι παρά θαυμαστής τής Αρχαίας Ελλάδας, όπως όλοι οι Γερμανοί. Εσύ τι στοιχεία έχεις, για να στηρίξεις τον ισχυρισμό σου;

      Διαγραφή
    7. Γιατι πρεπει να μπουμε κατω απο μια " ταμπελα" για να σωσουμε την χωρα ? Και γιατι ενω η αναγκη σωτηριας ειναι εκει κι απαιτει μονο ενεργεια , εμεις φιλονικουμε για τις ταμπελες ξοδευοντας την ενεργεια για την ταμπελα ? Πιθανον λογω ακρισιας....περι του χωρισμου δυο γαιδαρων αχυρων...Το 5.000 μ.Χ θα τα χωρισουμε ετσι....η οχι ? Ενας καλος κυριος ..ανω...θαυμαζει ρητορες ...κι οχι εργα .Ειναι μακρυα το 5.000 μ.Χ....Ηταν δεινος ρητωρας κι ο Περικλης....αλλα ειχε και απτα 2.000 εργα....αξια θαυμασμου.Ειχε μια ..αρμονια το πραγμα ....οχι κακοφωνια....

      Διαγραφή
    8. Απο το αντι-εθνικιστικο αντιΧρυσαυγιτικο σας παραλληρημα ειναι προφανες οτι ξεφυλισατε την ιστορια απο τις καθεστωτικες φυλλαδες και την "εγκυρη" ΣοβιετοΕΡΤ. Η αναγνωση και η κατανοηση της πραγματικης ιστοριας, δεν ειναι επιθυμητη απο αυτους που σας εξουσιαζουν, γιατι επιδιωκουν την επαναληψη της οπως τωρα, που η Ελλαδα συρεται απο το αρμα του Σιωνισμου/ΝΑΤΟ/ΕΕ/ΗΠΑ σε πολεμο εναντιων των εχθρων του. Οι απολογητες και συνοδηποροι του Σιωνισμου, και του ιουδαισμου, ΠΟΤΕ δεν υπηρξαν ουτε Εθνικοφρανες ουτε και Χριστιανοι, αλλα κυριως φαυλοι υποκριτες και ψευτες με τα δημοκρατικα χαρακτηριστικα αυτα που επιθυμηται για τους πραγματικους Εθνικιστες, πολιτικους αντιπαλους.. Τα περιγραφεται πολυ γλαφυρα κε δημοκρατη και πατριδεμπορα.....

      Διαγραφή
    9. @Nativist Η θέση σου είναι αφελής. Με ρωτάς τι στοιχεία έχω. Θα χρειαζόμουν χρόνια ολόκληρα για να παρουσιάσω τα στοιχεία. Το link που μου παραθέτεις με το άρθρο του Θεοδωρόπουλου είναι ανάξιο σχολιασμού.
      Ο Μιχαλολιάκος και η ΧΑ διδάσκουν στον Έλληνα τον ραγιαδισμό. Αυτή είναι η ιδεολογία τους.
      Ο Χίτλερ υπήρξε ο φυσικός ηγέτης κατά πρώτον του Γενικού Επιτελείου εν καιρώ πολέμου, τα μέλη του οποίου ήταν άτομα μεγάλων ικανοτήτων. Οποιαδήποτε διανοητική ανεπάρκεια εκ μέρους του Χίτλερ θα οδηγούσε το ΓΕ να τον εκκαθαρίσει. Με άλλα λόγια ο Χίτλερ δεν ήταν Καμμένος, ούτε Τσίπρας. Είχε συγκεκριμένη ιδεολογία πάνω στην οποία στηριζόταν και στην οποία παρέμενε ακλόνητος.
      Οι 2 πυλώνες του ήταν ο Δαρβινισμός και ο Νιτσεισμός.
      Στο πλαίσιο του Δαρβινισμού η Βίβλος του ήταν το βίβλιο του Μαντισον Γκραντ «Ο θάνατος της σπουδαίας φυλής». Η έκφραση «Βίβλος» δεν είναι απλώς ένας χαρακτηρισμός των ακαδημαϊκών για να εκφράσουν πόσο σημαντικό ήταν αυτό το βιβλίο για τον Χίτλερ και τον Ναζισμό, αλλά χαρακτηρισμός του ίδιου το Χίτλερ. Ο Μάντισον Γκραντ είχε επειδήξει στον Λιον Ουίτνυ γράμμα του Χίτλερ στο οποίο περιέγραφε τον «Θάνατο της Σπουδαίας Φυλής» ως την προσωπική του Βίβλο. Από το βιβλίο αυτό απορρέει η ουσία του Ναζιστικού καθεστώτος, τόσο σε επίπεδο νομοθεσίας, όσο και σε επίπεδο ιδεολογίας.
      Στο βιβλίο αυτό ο Μαντισον αναπτύσει την Νορδική θεωρία.
      Ο Γκραντ μας λέει ότι η Νορδική φυλή δεν έχει σχέση με την Μεσογιακή Φυλή.
      Ο Γκραντ αναγνωρίζει ένα μέλος της Νορδικής Φυλής από τον φαινότυπό του.
      Να πω ως αστείο, ότι μοιάζει σαν να έχουν δείξει στον Γκραντ την φωτογραφία του Μιχαλολιάκου και να ορίζει τον φαινότυπο του Νορδικού ατόμου ως το ακριβώς αντίθετο του Μιχαλολιάκου. Για τον Γκραντ ο Νορδικός φαινότυπος αποτελείται από τα εξής χαρακτηριστικά: μακρύ πρόσωπο, ξανθό μαλλί, γαλάζια μάτια, υψηλό ύψος, λεπτή και μακριά μύτη.
      Το μακρύ πρόσωπο καθορίζεται από τον κεφαλικό δείκτη: ο λόγος το μέγιστο πλάτος του κρανίου πάνω από τα αυτιά προς του μέγιστού μήκους του κρανίου.
      Το πρόγραμμα του Χίτλερ ήταν ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Να σταματήσει το εκφυλισμό της Γερμανικής Φυλής από τις επιμιξίες με τα άλλα φύλα της Ευρώπης
      Αλλά είμαστε 2019. Δεν έχουμε ανάγκη από τους φαινοτύπους. Σήμερα υπάρχει η ανάλυση του DNA και γίνεται χαμός με μελέτες. Όλες οι έρευνες σε πληθυσμούς της Πελοποννήσου που αποδεδειγμένα κατάγονται από τους Αρχαίους Έλληνες, δείχνουν ότι ο γενότυπος του Έλληνα είναι διαφορετικός από του Σκανδιναβού.
      Επίσης, σήμερα γίνεται χαμός στο Internet με τις εταιρίες ανάλυσης DNA. Μιλάμε για μια έκρηξη (όχι μόνο για λόγους αναζήτησης κληρονομιάς, αλλά και γιατί τα δεδομένα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να βρεις γενετική κληρονομικότητα σε σχέση με ασθένειες). Βλέπω ότι το MyHeritage με 59 ευρω σου κάνε εξέταση ενώ το 23andme.com με 88.74 δολλάρια. Αν βρεις ότι κατάγεσαι από την Νορδική φυλή έχει καλώς. Αν όχι σε αφήνω να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου.
      Τώρα γιατί ο Μιχαλολιάκος υποστηρίζει την Νορδική θεωρία (που είναι η βάση του ναζισμού), μόνο αυτός το ξέρει. Μήπως είναι τελικά Νορδικός σε σώμα Μεσογειακού που ασφυκτιεί;
      Ο Καραμπελιάς είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στο Ελληνικό Εθνος και το θεωρεί ως ένα πλαίσιο διδασκαλίας που μπορεί να οδηγήσει το άτομα σε υψηλότερα ιδανικά
      H XA αντικειμενικά διδάσκει τον ραγιαδισμό.

      Διαγραφή
    10. Δεν εχει σχεση με την ΧΑ οτι θα πω..καμμια.Αλλα σαν νοοτροπια θα πω κατι.
      Αυτα τα περι ..Νορδικης φυλης.
      Δηλ. Ειναι ενας Γκραντ...και λεει..απ ολο το φασμα πιθανοτητων απειρων....παιρνω ενα κομματακι που οριζω εγω...οπως μουρθε...δινω κι ενα αυθαιρετο ανυπαρκτο ονομα Νορντικ...φτιαχνω μια φυλη οπως ορισα ...με τα κατωθι χαρακτηριστικα...με δικο μου σκοπο ...δινω εναν ορισμο...αυτο κι αυτο ειναι αυτο ...αυτο που ηθελα...πιανει απ εδω εως εδω...κι οποιος νομιζει οτι ταιριαζει με αυτο....τοτε ειναι .....Αυτο ! !! Φτιαχνει και μια θεωρια...για να μην τον πουνε ...αθεωρητο..Κι αυτη η εκπληκτικη ευφυια λεγεται ...Γκραντ..Απ το ...Μιζουρι ? Σαν πολυ ...Βορειους και Νοτιους θυμιζει αυτη η ..απλοικοτητα...Πολλα γουεστερν βλεπω ειδε...

      Διαγραφή
    11. Έγραψες ένα ασυνάρτητο σεντόνι, για να μην αποδείξεις τελικά τίποτε. Αναφέρθηκα εγώ πουθενά στον Μιχαλολιάκο και την ΧΑ; Απλώς σού επεσήμανα ότι αυτό που γράφεις, ότι ο Χίτλερ θεωρούσε τούς Έλληνες (αρχαίους, εννοείται) κατώτερη φυλή, είναι παντελώς λάθος. Αν εσύ θεωρείς ανάξια σχολιασμού τα στοιχεία, τότε ασχολήσου με τα δικά σου και μη διαβάζεις των άλλων.

      Το θέμα δεν είναι τι πιστεύεις εσύ, αλλά τι πίστευε εκείνος. Φρόντισε να καταλάβεις τι σού γράφουν και μετά να απαντάς, διότι λές άλλα αντ' άλλων. Τυχαίο ότι στην αρχιτεκτονική του γραμμή (έχεις δει κτήρια κτισμένα την εποχή του στην Γερμανία;) προσπαθούσε να ακολουθεί την ελληνική (σπαρτιατική) λιτότητα; Έχεις διαβάσει το "ΑΓΩΝ ΜΟΥ" (ρωτώ για δεύτερη φορά και είναι προφανές ότι δεν το έχεις διαβάσει.

      Απλώς, προσπαθείς με φλυαρίες να περάσεις άρον-άρον την δική σου (εσφαλμένη) γνώμη.

      Ο ναζισμός και η μυθοποίηση της αρχαιότητας

      ΥΓ: Πριν αμολύσεις δεύτερο σεντόνι, φρόντισε να καταλάβεις τι σού λέω.

      Διαγραφή
    12. Να γελασουμε και λιγο με τους παραμυθατζηδες ξενους ??
      Ο ...φαινοτυπος του Χιτλερ...Χιμλερ...Ες....κλπ τυπος ...Κατσαπλια απ το Αιβαλι .τι σχεση εχει με το παραμυθι που πουλουσαν
      στα ....προβατα ??.

      Διαγραφή
  4. επιτέλους μπράβο σας....χρειαζόταν ένα "πολιτικό" ξεβράκωμα στον Καραμπελιά που ξεγελά πατριώτες και χριστιανούς .....+10000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κον Δημήτρη στον κο Γιώργο αναφέρομαι. Παραληψις μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.