21/5/19

Έξαλλος Ιμάμογλου για την ελληνική καταγωγή του: «Aπό πού κρατάει το σόι μου είναι γνωστό – Εδώ είμαστε 8-9 γενιές»


Έξαλλος έγινε ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στο CNN Turk γιατί δεν απαντά σε όσους τον αποκαλούν «Έλληνα» λόγω της ποντιακής καταγωγής του.

«Στην Ελλάδα το ψάξατε, το είδατε πουθενά; Δεν υπάρχει τέτοια είδηση. Μία τοπική, ευτελής ιστοσελίδα που δεν την ξέρουν καν, το έγραψε ή κάποιοι άλλοι το τύπωσαν. Ψάξαμε και δεν βρήκαμε καν ποια είναι αυτή η ιστοσελίδα. Και όποιος το χρησιμοποιεί, είναι περιορισμένης νοημοσύνης, είναι άσχετος» είπε χαρακτηριστικά.

Πριν από λίγες ημέρες ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε δώσει σκληρή απάντηση στο δήμαρχο συνοικίας της Κωνσταντινούπολης, όταν τον είχε αποκαλέσει Έλληνα.

Στον δημοσιογράφο του CNN Turk ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης απέδωσε πολιτικά κίνητρα για την ερώτηση που του έγινε. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου απαντώντας για την ποντιακή του καταγωγή είπε ότι «από πού κρατάει το σόι μου είναι γνωστό. Εδώ είμαστε 8-9 γενιές. Αν απαντώ σε τέτοιες μικρότητες, θα γίνω σαν κι αυτούς».


ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

9 σχόλια:

  1. Το οτι ασχολουνται με το θέμα είναι γιατι είναι πιστευτό, επίσης ενοχλεί, ο Ιμαμογλου Έλληνας μπορει να μην είναι , αλλά ο καπνος δεν είναι χωρις φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι είναι ο Ιμάμογλου θεωρητικά και ως ένα βαθμό μπορούμε να το ξέρουμε..το τι νιώθει προφανώς όχι..το τι θα κάνει τέλος, είναι κάτι που θα φανεί και σίγουρα δεν συμβαδίζει υποχρεωτικά με τα παραπάνω...
    Αν ψάχνουμε σωτήρες στο Τουρκεστάν όσο στην Ελλάδα τρέφουμε φίδια, το ΄χουμε χαμένο το παιχνίδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως όσο "ντροπή" είναι να είσαι τουρκικής ή εβραϊκής καταγωγής στην Ελλάδα άλλο τόσο "ντροπή" είναι να είσαι Έλληνας στην Τουρκία!. Και για να μην παρεξηγηθώ, η καταγωγή λίγη σημασία έχει, περισσότερο σημασία έχει τι κουβαλάς στην ψυχή και στο μυαλό σου! Πολλά πάθη η περιοχή μας. Πρέπει να δούμε και εμείς γιατί μας εχθρεύονται οι γειτονικοι λαοί μας, τι κάναμε λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καθίσαμε να μα σφάξουν όλους, αυτό το λάθος κάναμε! Το 19-22 στον Πόντο και Μικρά Ασία, το 41-44 οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι πριν τους Βαλκανικούς πολέμους.

      Διαγραφή
  4. To βέβαιο είναι ότι στην Τουρκία επικρατεί ένα «δημοκρατικό» καθεστώς που δεν επιδέχεται την καταψήφιση του κόμματος που κυβερνά.
    Ο πρόεδρος και αρχηγός του κόμματος που κυβερνά (Ερντιγάν) αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης από τον Εκρέμ Ιμάμογλου που κέρδισε στις Δημοτικές εκλογές. Έτσι μετά από «απόφαση» δικαστηρίου οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη επαναλαμβάνονται.Προκειμένου να ρίξουν λάσπη στον Ιμάμογλου επιστράτευσαν ένα δημοσιογράφο που επανέλαβε την καταγγελία ενός Δήμαρχου ότι ο Ιμάμογλου είναι Έλληνας. Έτσι ελπίζουν ότι θα αποφύγουν την νίκη του Εμάμογλου στις δημοτικές εκλογές που επαναλαμβάνονται.
    Αν ο Ιμάμογλου δεν ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κανένας δεν θα νοιάζονταν αν είναι ποντιακής καταγωγής(Έλληνας) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι τούρκοι όταν ήρθαν από τις φυσικές τους εστίες (τουρκμενιστάν και πιό πέρα ακόμα) αριθμούσαν 400 οικογένειες ήτοι 2000 άτομα συνολικά. το τουρκικό dna στην περιοχή όχι μόνο στην ανατολία αλλα΄και στην τουρκία αρχίζει και τελειώνει εκεί. οι υπόλοιποι είναι ελληνες και άλλα ντόπια φύλλα μη ελληνικά αλλα΄ινδοευροπαικά με τα οποια οι τουρκοι συμμάχησαν και λίγο λίγο δηλαδή σε κάποιους αιώνες αυτές οι συμμαχίες οδήγησαν στις μάχες με το βυζάντιο με αποκορύφωμα την μάχη του ματζικερτ. η ημισέληνος επιλέχθηκε ακριβώς λόγω της ελληνικής τους καταγωγής (όχι των ίδιων των τούρκων αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας που αποτελούσαν οι σύμμαχοί τους) την οποία και γνώριζαν ήταν ένα έμβλημα της αφροδίτης θεάς της σελήνης γνωστό ως το τόξο της αφροδίτης.το αστέρι δίπλα στην ημισέληνο είναι ο πλανήτης αφροδίτη όπως μπορούμε να την παρατηρήσουμε στον καλοκαιρινό ουρανό.ήταν δε έμβλημα όχι μόνο ελληνικό αμιγώς αλλα και των άλλων ντόπιων λαών και γι'αυτό προτιμήθηκε. οι σύγχρονοι τούρκοι απ αυτά γνωρίζουν μόνο τους αριθμούς 400 και 2000 και τα διδάσκουν οι ίδιοι στο δημοτικό τους σχολείο.
    τώρα το γιατί έλληνες συμμάχησαν με τουρκους εναντίον του βυζαντίου είναι κάτι που για μας ειναι ακατανόητο αλλά ειναι κι αυτό απλο. το βυζάντιο ονομαζόταν ανατολική ρωμαική αυτοκρατορία και είναι προιόν ρωμαικής προέλευσης που λόγω ίσως κοινής θρησκείας και ηθών το ενσωματώσαμε ως κατακτημένοι στην κουλτούρα μας και αυτοονομαζόμαστε ρωμαίοι (ρωμιοί ρωμιοσύνη ρωμαίικο) ως σήμερα
    εκείνη την επόχή ήταν άλλο έλληνας κι άλλο ρωμαίος. βέβαια οι βυζαντινοί ρωμαίοι κατά το πλείστον ήσαν ελληνες και το γνώριζαν αλλά υπήρχε πάντα ο διαχωρισμός μετάξυ των εκχριστιανισθέντων ρωμαίων ελληνων και των λεγομένων εθνικών που αρνούνταν να γινουν χριστιανοί παρέμειναν στο δωδεκάθεο και στο τέλος ολόκληρες περιοχές συμμάχησαν με τους τούρκους που τους δεν τους απασχολούσε η θρησκεία των συμμάχων τους. λίγο λιγο έγιναν οθωμανοι εξισλαμισθηκαν οπως κι εμεις εκχριστιανιστήκαμε και έγιναν τουρκοι στην συνείδηση και έλληνες στο dna. όταν δε κατηγορήθηκε ο ερντογαν για ελληνική ποντιακή καταγωγή δήλωσε στην τουρκική βουλή ότι είναι αδύνατον τα 80 εκατομμύρια τουρκων να προέρχονται απο 2000 αθρωπους και τα εκατομμύρια πληθυσμων προυπαρχόντων να τα κατάπιε η γη...
    παρότι τα απλοποίησα πολύ σε σημείο ανακριβειών σε μερικά σημεία τα πράγματα κάπως ε΄τσι έχουν...
    κι ένα τελευταίο... να μην εκπλαγούμε όταν οι τούρκοι διεκδικήσουν την συγγένεια τους με τους έλληνες την ιωνίας και διεκδικήσουν όλο τον ιωνκό πολιτισμό ως δικό τους! άλλωστε μήπως κι οι σκοπιανοί που ηρθαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα μετά χριστόν δεν κατάφεραν να βρουν δυο άσχετους να τους αναγνωρίσουν ως μακεδόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θάνος άσε σε παρακαλώ πολύ τα παραμύθια με τούς ινδοευροπαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο με λένε Θάνο και όχι Θάνος.
      επι της ουσίας.
      έχεις σπουδάσει γλωσσολογία;
      έχεις ασχοληθεί με τις γλώσσες;
      έχεις κάνει αρχαία ελληνικά λατινικά γερμανικά ή μια σλαβικη γλώσσα;
      αν όχι τότε δικαιολογείται η απορία σου σχετικά με τα ινδοευρωπαικά φύλα.
      κι ένα τελευταίο. όταν λέω ινδοευρωπαικοί λαοί δεν εννοώ έθνη αλλά ομάδες ανθρώπων που ομιλούν ινδοευρωπαικές γλωσσες που όταν τις μελετησεις θα διαπιστώσεις ομοιοτητες και αναλογίες που έκαναν τους γλωσσολογους να αναρωτιουνται αν κάποτε υπήρχε μια κοινή γλωσσα ή οχι ... κατι που επιστημονικά δεν ε΄χει απαντηθει. επειδη στις σπουδες μου περιλαμβανεται και αρχαια ελληνικη γλωσσολογια και λατινική γλωσσολογια μπορω να σου το βεβαιωσω απο πρωτο χερι κι όχι επειδη καποιος ειπε κατι και το ισχυριστηκε κι ενας τριτος.
      φιλικά θάνος

      Διαγραφή
  7. Λυπάμαι πολύ και σου ζητώ συγνώμη που σου απαντάω τόσο αργά. Η ινδοευρωπαϊκή ΘΕΩΡΊΑ είναι μία ΘΕΩΡΊΑ που βασίζεται σε λέξεις ΜΆΛΛΟΝ ΊΣΩΣ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΤΆ ΠΆΣΑ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ ΥΠΟΘΈΤΟΥΜΕ τίποτα το συγκεκριμένο ΑΌΡΙΣΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ. Όσο για τη σύγκριση συγκρίνουν άνισα πράγματα. Τι σόι κατασκεύασμα είναι αυτό;;; Ινδοευρωπαϊκά φύλλα!!! Ινδοευρωπαϊκή λαοί!!!! Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες!!!! Μόνος σου το γράφεις δεν έχει απαντηθεί. Όλοι τους αυτή που ασχολούνται με το ινδοευρωπαϊκώ παραμυθάκι δεν μπορούν να συμφωνήσουν αναμεταξύ τους. Την κοιτίδα της προχωρούν μία εδώ μία εκεί. Και να έχουν αποφασίσει ότι βρίσκεται κάπου η κοιτίδα κάποια στιγμή πάλι θα μετακομίσει!!!! Ασχολούμαι με τα ελληνικά όσο μπορώ και όσο γίνεται. Τα αρχαία ελληνικά τά μιλάμε αλλά δεν το γνωρίζουμε. Και ούτε μας τα μαθαίνουν για να μην καταλαβαίνουμε τους αρχαίους Έλληνες και ξυπνήσουμε. Μήλο μόνο τη γερμανική. Δεν έχω σπουδάσει γλωσσολογία χρησιμοποιώ όμως την λογική. Φτιάξανε έτσι αυθαίρετα ρίζες κάποιων λέξεων που μοιάζουνε και αυτό θεωρείται επιστήμη!!!! Δεν πιστεύω κάποιους οι οποίοι αυθαίρετα αλλάζουν τις ρίζες κάθε λίγο και λιγάκι τις ρίζες που έχουν φτιάξει η ίδιοι. Εγώ πιστεύω τους αρχαίους Έλληνες που πάρα πολλοί από αυτούς μας πληροφορούν οτι είμαστε ΓΗΓΕΝΉΣ ΑΥΤΌΧΘΟΝΕΣ. ΓΕΝΙΚΏΣ ΑΥΤΉ Η ΘΕΩΡΊΑ ΜΠΆΖΕΙ ΑΠΌ ΠΑΝΤΟΎ. Όσο για το όνομά σου δεν ήθελα να σε θίξω απλά γράφεις thanos επομένως Θάνος. Θάνο ψάξτο λίγο και θα δεις ότι μας έχουν φλομώσει στα παραμυθάκια και στα ψέματα. Αυτή τη θεωρία την έχουνε βάλει παντού. Με το ζόρι ότι ήρθαμε από κάπου. Ανθρωπολογικός δεν μοιάζω με ινδό ούτε η μητέρα μου που ήταν ξανθιά και γαλανομάτα. Αρχαιολογικός δεν υπάρχει κάτι που να είναι ινδοευρωπαϊκώ. Έλεος με αυτό το παραμυθάκι φτάνει υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Πάντα φιλικά Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.