24/5/19

Τέσσερις απειλές για την Ευρώπη

"Άνοδο" της ακροδεξιάς στην Ε.Ε. βλέπουν τα ΜΜΕ και οι σχολιαστές των πρωϊνάδικων, μεσημεριανάδικων, βραδινάδικων – όλο, δηλαδή, το… βαρύ πυροβολικό της ελληνικής "διανόησης". Τι σημαίνει αυτό; Ήταν ακροδεξιοί οι Ευρωπαίοι αλλά δεν το ήξεραν; Υπήρχαν κρυμμένοι ακροδεξιοί σε τίποτα υπόγεια και τώρα αποφάσισαν να βγουν στην επιφάνεια;
Οι ίδιοι ψηφοφόροι ψήφιζαν και πριν 5 χρόνια, οι ίδιοι ψηφίζουν και σήμερα. Και με την ίδια ατζέντα. Τι έχει, λοιπόν, αλλάξει; Ο συντελεστής βαρύτητας σε κάποια θέματα. Το θέμα "τάξη και ασφάλεια" ήταν τελευταίο στην ατζέντα του Ευρωπαίου πολίτη διότι το θεωρούσε δεδομένο. Διαπίστωσε ότι πλέον είναι ζητούμενο.
Αυτό που ονομάζεται "ακροδεξιά” δεν είναι παρά ο απελπισμένος πολίτης της Ευρώπης που οι ασπόνδυλοι ηγέτες της προσπαθούν να τον πείσουν να γίνει μειονότητα στην ίδια του τη χώρα. Δεν είναι ξενοφοβικός ο Ευρωπαίος. Απλώς θέλει η Μασσαλία να είναι Μασσαλία κι όχι Ισλαμαμπάντ. Και η Αθήνα επίσης. Και αντιδράει στο σενάριο "ανοίξαμε και σας περιμένουμε”. Σου φαίνεται παράλογο;

Για τη συνέχεια Capital

7 σχόλια:

  1. Τι κρίμα! Δεν είναι ότι δεν έχει μυαλό ο συγγραφέας. Είναι ότι το έχει αφήσει να τυποποιηθει σε λάθος ιδέες. Για παράδειγμα, το πιο έυκολο, δεν έχει καταλάβει, (εκτός αν κάνει οτι δεν καταλαβαίνει) ότι τις πιο ισχυρές αντιδράσεις δεν τις έχουν οι φτωχοί και οι φτωχότεροι αλλά όσοι έχουν αποκτήσει μόρφωση και κάποιο υπλογίσημο πλουτο. Όσοι δηλαδή έχουν αποκτησει τη δυνατότητα να κατανοούν τον Κοσμο και οχι να τον υφίστανται. Δεν έχει καταλα΄βει δηλαδή ότι την πιο πετυχημένη και ριζοσπαστική Επανάσταση την έκαναν οι αστοί στη Γαλλία το 1789. Δεν έχει καταλάβει δηλαδή ότι η αντίδραση δεν είναι θρησκευτική αλλά πολιτική, ότι θέτει ευθέως ζήτημα Εξουσίας. ΌΛα τα άλλα που γράφει είναι σάλτσες σε λάθος φαγητό. Ο κόσμος το αντιλαμβανεται και του γυρίζει την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η πολιτική ορθότητα σε μηνύει αν έχεις διαφορετική άποψη από την επικρατούσα και σε καταγγέλλει και ως φασίστα αν τολμήσεις να την αμφισβητήσεις!"

    Συμφωνώ με το άρθρο, αν κι έχω κάποιες ενστάσεις ως προς την ορολογία, π.χ. τού "φιλοευρωπαϊσμού" και "αντιευρωπαϊσμού". Αλλά δεν θα σκοντάψω σ' αυτά. Η άνοδος των λεγομένων "ακροδεξιών", ή ακόμη και "λαϊκιστών" ερμηνεύεται σωστά.

    Σαν συμπλήρωμα στα όσα σωστά γράφει για το θέμα:

    Η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαρκ Μαζάουερ ή γερμανιστί και στα γίντις Μαρκ Μαζόβερ, έχει συγγράψει …Ιστορία και για την Θεσσαλονίκη με τίτλο «Θεσσαλονίκη η Πόλη των Φαντασμάτων».

      Μετά την δημοσίευση αυτού του βιβλίου του, το οποίο θα έπρεπε να έχει τίτλο «Θεσσαλονίκη η Δεύτερη Ιερουσαλήμ», ξέσπασε πόλεμος εκ μέρους πλήθους διάσημων Ελλήνων Ιστορικών.

      Αναφέρομαι στην ρηχότητα των επιχειρημάτων του συγκεκριμένου (υποτίθεται!).... ιστορικού, ο οποίος δεν έλαβε υπ όψιν του ιστορικές μαρτυρίες όπως τα ατράνταχτα στοιχεία για την κατάσταση της τότε Θεσσαλονίκης, όπως τις αναφορές των τότε προξένων της Αγγλίας, Αυστρίας, και Γαλλίας, που αφορούσαν την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα της Μακεδονίας, την εποχή της Οθωμανικής κατοχής της πόλης.

      Το κυνηγητό που υφίσταντο οι Έλληνες κάτοικοί της εκείνη την εποχή από τις Οθωμανικές αρχές, το οποίο γράφει στην μελέτη του ο ιστορικός Καθηγητής Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος στην μελέτη του «Μακεδονία και Τουρκία, 1830 – 1878. Μακεδονισμός Ελληνισμός Αλυτρωτική Πολιτική Εθνική Διαπάλη» Εκδόσεις ΒΑΝΙΑΣ, Θεσσαλονίκη, το έπαθε και πρόγονός μου, προεστός τότε της πόλεως και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, που το 1821 φυλακίστηκε στα υπόγεια του Λευκού Πύργου, βασανίστηκε φρικτά και δολοφονήθηκε από τον τότε φρούραρχο Θεσσαλονίκης, όπως όλοι σχεδόν οι Έλληνες προύχοντες της πόλεως της εποχής του το 1821.

      Για περισσότερα στοιχεία περί του ανιστόρητου Μαρκ, υπάρχει και το αξιόλογο βιβλίο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του Ιωάννη Βασδραβέλη : «Η Μακεδονία κατά την Επανάστασιν του 1821», Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, Ευμένη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μού τα γράφεις αυτά.

      Διαγραφή
  3. Το άρθρο του κ. Τζήμερου, μου φέρνει στην μνήμη τον αείμνηστο Σπύρο Μαρκεζίνη με όσα έλεγε όταν ίδρυσε το Κόμμα των Προοδευτικών.

    Τότε, τον είχαμε πάρει στο ψιλό και ειρωνευόμασταν τις απόψεις του, θεωρούσαμε δε αστείο ...... το Κόμμα των Προοδευτικών!

    Και όμως, νομίζω ότι ο κ. Τζήμερος έχει δίκαιο!

    Κατά πως φαίνεται, αυτός έχει διαβάσει τόσο το Κοράνι και όσο και γνωρίζει τα πράγματα και τα λέγει με το όνομά τους.

    Πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ μου έλεγε πως το κόμμα του υποστηρίζει τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες με την πρόθεση να τους να τους εντάξει αργότερα στο ΚΚΕ.

    Ο ίδιος έλεγε παλαιότερα σε έναν Κινέζο, υποθέτοντας πως ή Κίνα είναι χώρα του Τρίτου Κόσμου, ότι αυτά όλα που βλέπει στην Ελλάδα [εννοούσε τα κτίρια και την εν γένει υποτίθεται!)] πρόοδο της Ελλάδας, αποτελούν μια ψεύτικη εικόνα.

    Δεν γνώριζε ο δόλιος ότι το έδαφος της Σαγκάη.... κυριολεκτικά βουλιάζει από τις καθηζήσεις, επειδή έχουν κτιστεί σε αυτό πολλά υψηλότατα κτίρια στην θεμελίωση των οποίων δεν αντέχει πλέον το υπέδαφος της θεμελίωσης.

    Ούτε γνώριζε τα μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα της Κίνας!

    Ο κ.Τζήμερος έχει απόλυτο δίκαιο όσον αφορά το παράνομο εποικισμό της Ευρώπης από πιστούς ή φανατικούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι θεωρούν τις γυναίκες αντικείμενα χωρίς προσωπικότητα που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν την εξυπηρέτηση του άνδρα και να γενούν παιδιά άλλους Μουσουλμάνους!

    Ο Μωαμεθανισμός δεν είναι θρησκεία όπως εμείς οι Δυτικοί την αντιλαμβανόμαστε.....!

    Ο κ.Τζήμερος έχει δίκιο,όπως τοτε είχε ο Σπύρος Μαρκεζίνης σπουδαία σχέδια που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες όπως π.χ. η Μεγάλη Βρεττανία!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε πάρα πολλά έχει δίκιο ο Τζήμερος , τα λέει ομως αυτα σε ένα βαριά προπαγανδισμένο κοινό και δυστυχως όχι υψηλής αντίληψης.

    apostolopoulosap αν οι δεξιοι δεν ηταν προβατα του μαντριου της ΝΔ θα έπερνε πολλους περισσότερους ψήφους, οι δε αριστεροι είναι χαμένη υπόθεση , δεν συζητάνε καν εδω και δυο περιπου δεκαετίες, αυτο φαινεται και απο την πολιτική βία που ασκουν (π.χ. οι μονοι που βανδαλίζουν πολιτικους αντιπαλους και αυτο το θεωρουν δημοκρατικό).


    Επισης , δεν μπορουμε να μιλήσουμε καν για τον ελέφαντα στο δωματιο και αυτος δεν είναι το Ισλαμ , το Ισλαμ είναι δευτερευον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σπάνια περίπτωση αυτός ο Τζίμερος ο «θεωρητικός» του νεοφιλελευθερισμού.
    Τώρα προβάλλει παράλληλα με τον νεοφιλελευθερισμό και τον ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.