7/5/19

Προεκλογικά όργια από Τσίπρα: Πάρτε μισή σύνταξη για να με ψηφίσετε


Ο πρωθυπουργός σε κρεσέντο προεκλογικών παροχών από το Ζάππειο ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση 13ης σύνταξης (περίπου όσο το δώρο Πάσχα, η οποία θα δοθεί προεκλογικά μέσα στον Μάιο) - Ανακοίνωσε μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα από το 24% στο 13% και στην ενέργεια από το 13% στο 6% - Εξήγγειλε και μέτρα που θα αφορούν την επόμενη κυβέρνηση όπως μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια, αλλά και 13η σύνταξη, περιλαμβάνει το πακέτο ελαφρύνσεων Τσίπρα για το 2019.

 Οπως διευκρίνισε μάλιστα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου αυτή η "σύνταξη" θα καταβάλλεται «αυτή την περίοδο». Με άλλα λόγια εξαγγέλεται μόλις 19 μέρες πριν από τις εκλογές και η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα "πάρτε μια σύνταξη και ψηφίστε μας". Τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα νομοθετηθούν όπως είπε αργότερα, ωστόσο αφορούν τον ορίζοντα μετά τις εκλογές και θα πρέπει να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Τα μέτρα Τσίπρα, που πλαισιώθηκε στο Ζάππειο από τους Γ. Δραγασάκη, Ευ. Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Δ. Τζανακόπουλο, έχουν σαφές προεκλογικό πρόσημο με κυρίαρχο το επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους το προσεχές διάστημα. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το προεκλογικό "δώρο" που κραυγάζει "πάρτε για να με ψηφίσετε" λέγοντας ότι θα ίσχυε ότι πρόκειται για προεκλογική παροχή αν δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να νομοθετηθεί ώστε να καταβάλλεται μόνιμα, ενώ πρόσθεσε ότι στις προθέσεις του είναι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, ο κ.Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει αν η παροχή που θα δοθεί άμεσα σημαίνει ότι δεν θα δοθεί το επίδομα που είχαν λάβει οι συνταξιούχοι τα δύο προηγούμενα χρόνια τα Χριστούγεννα. Παράλληλα, δεν ξεκαθάρισε πότε θα ψηφισθούν τα μέτρα που εξήγγειλε για το 2020. Ο πρωθυπουργός πάντως, επιχείρησε να εμφανίσει τις ανακοινώσεις των μέτρων όχι ως «έκτακτη συνέντευξη», αλλά ως κάτι που προγραμματιζόταν από καιρό, όπως είπε, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι η επικοινωνιακή φιέστα στο Ζάππειο στήθηκε εν μέσω της θύελλας για τις σκαφάτες διακοπές του πρωθυπουργού, των αντιδράσεων για τις ύβρεις Πολάκη και τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε τα προεκλογικά δώρα στο protothema.gr

4 σχόλια:

  1. "Προεκλογικά όργια από Τσίπρα: Πάρτε μισή σύνταξη για να με ψηφίσετε"

    Τα ίδια κάνει κάθε κυβέρνηση όταν έρχονται εκλογές.
    Ο Αλέξης μην ελπίζει. Ας δίνει μισή σύνταξη, θα πάρει ολόκληρη και δεν θα ναι ούτε σύνταξη ούτε ψήφος.
    Έλα να έρχεται ο Κυριάκος που τώρα ακόμα κυκλοφορεί άνετος χωρίς τα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ.
    Έλα να προχωράνε τα νούμερα του βαλκανικού τσίρκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΑΣ
    ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι ομως αυτο συζητανε ..οι συνταξιουχοι ολοι σημερα ...Οχι τους λαθρο...οχι...ουτε ποσα παιδια εφυγαν εξω...ουτε οτι ουτε ενα τουβλο δεν μπηκε σε εργοστασιο..ουτε οτι εισαγουμε τα παντα...ουτε οτι εδωσαν την Μακεδονια...τα νησια...κλπ....ουτε οτι δεν βγαζουν πετρελαιο και το κωλοβαρανε για μιζες....ουτε....ουτε....ουτε....ουτε....Ολα γυρω απ τον ...ομφαλο μας.Ποια αξιοπρεπεια ?? Τριχες...Φαι...φαι....ναι...Αν μοιραζε και ....σοδες θαταν φανταστικα...Ολοι στα πρωιναδικα κανουν ακροαση και υπολογισμους.Υπαρχουν και διαφωνιες στις ..ερμηνειες τι και ποσα εννοουν τα μετρα..Γινονται διαμαχες...Γιαυτα μαχες...οχι για τα συνορα τα ανυπαρκτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει δίκαιο το πρωτο θέμα και όλοι όσοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των συντάξεων και την μείωση του ΦΠΑ που έκανε ο κακός ο Τσίπρας προεκλογικά.
    Χίλιες φορές καλύτερος πρωθυπουργός ήταν ο ακροδεξιός Σαμαράς που αντί για αυξήσεις μοίραζε συνεχώς και όχι προεκλογικά δακρυγόνα σε όποιους τολμούσαν να βγούν στους δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.