23/5/19

Νέα δημοσκόπηση για τη Θεσσαλονίκη: Μεγάλο προβάδισμα για τον Ν. Ταχιάο

Νέα δημοσκόπηση για τη Θεσσαλονίκη: Μεγάλο προβάδισμα για τον Ν. Ταχιάο
Μεγάλο προβάδισμα, άνω των 10 μονάδων, διατηρεί ο Νίκος Ταχιάος έναντι των ανθυποψηφίων του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το «Πρώτο ΘΕΜΑ», που διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου.
Ειδικότερα, ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιος συγκεντρώνει ποσοστό 23,4% στην πρόθεση ψήφου, ακολουθούμενος από τον Γιώργο Ορφανό με 12,5%. Τρίτη έρχεται η Κατερίνα Νοτοπούλου, με ποσοστό 11,7%, ενώ ακολουθούν ο Σπύρος Βούγιας με 8,4%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 8,2% και ο Κώστας Ζέρβας με 6,4%.
Ο Ν. Ταχιάος διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι της Κατερίνας Νοτοπούλου, σε περίπτωση που οι δυο τους περάσουν στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ έχει ποσοστό 49,7%, ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,9%.
Ο Ν. Ταχιάος έχει προβάδισμα και έναντι του Γιώργου Ορφανού, σε περίπτωση που οι δυο τους περάσουν στον δεύτερο γύρο, με37,6% έναντι 30%. Η Κ.Νοτοπούλου χάνει και σε περίπτωση αναμέτρησης με τον Γιώργο Ορφανό, ενώ ο Ν. Ταχιάος θα κέρδιζε και σε μια αναμέτρηση με αντίπαλο τον Σπύρο Βούγια.



Πηγή: Λίμπεραλ


1 σχόλιο:

  1. Κατά τη δική μου γνώμη, το διακύβευμα για την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη είναι το να καταφέρει να πάει στο 2ο γύρο. Αυτό θα τους δώσει το δικαίωμα να μιλάνε για "δικαίωση" στο θέμα των Πρεσπών και ότι τάχα ο κόσμος έχει αρχίσει να γυρνάει την πλάτη στους "λαϊκιστές, στους γραφικούς, και στους οπισθοδρομικούς", καθώς και ότι έχει αρχίσει να έρχεται κοντά στις κυβερνητικές θέσεις στο Μακεδονικό. Ίσως και κάποιοι άλλοι "ενδιαφερόμενοι" να το παρακολουθούν. Στην "καρδιά" της Μακεδονίας και η κυβέρνηση είναι ακόμα στο παιχνίδι στο 2ο γύρο, πιθανόν να ειπωθεί. Για να μην πούμε και τι ερμηνείες θα θελήσουν να κάποιοι "πρώην" να δώσουν στην εν λόγω εξέλιξη.

    Από τα ποσοστά που βλέπω, δυστυχώς είναι πολύ κοντά στον στόχο τους.

    Με βάση αυτό, θα πρέπει να υιοθετηθεί συγκεκριμένη στρατηγική επιλογής ψήφου ενίσχυσης του διαφαινόμενου ως 2ου στον 1ο γύρο ώστε να αποκλειστεί το προαναφερθέν ενδεχόμενο.

    Μιά σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.