20/5/19

Το Πάρθεν η Ρωμανία του Νταλάρα μπροστά στον Τσίπρα


Μία ξεχωριστή βραδιά έζησε το βράδυ της Κυριακής το Ηρώδειο! 

Το αρχαίο θέατρο κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης βίωσε στιγμές μεγαλείου με την παράσταση Πόντος Σταύρωση και Μνήμη, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας.

Στις πρώτες σειρές του Ηρωδείου βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Από τις κερκίδες δεν έλειπε η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένης της προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για το θέμα της διεθνοποίησης του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. 

Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, Φώφη Γεννηματά, Σάββας Αναστασιάδης, Παύλος Χρηστίδης, Πάνος Καμμένος, Βασίλης Λεβέντης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Σταύρος Θεοδωράκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Λιάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κώστας Λαλιώτης και Δημήτρης Βίτσας συμπλήρωναν το παζλ των πολιτικών που δήλωσαν παρόντες σε μία βραδιά μεγαλείου, στην οποία μάγεψε για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Νταλάρας.

Η φωνή και η κιθάρα του μεγάλου Έλληνα μουσικού και τραγουδιστή ενώθηκε με τη λαλιά της κεμεντζές, της ποντιακής λύρας δηλαδή και ερμήνευσε το πασίγνωστο άσμα της ποντιακής παράδοσης «Πάρθεν η Ρωμανία», που αναφέρεται στην Άλωση της Πόλης και μέχρι και ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης καταπιάνεται με τους στίχους του.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε το βίντεο ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Ναι...πάρθεν η Ρωμανία,αλλά 250 μύρια είδαν τις κοντσιτο-φουρεϊρο-αλληλούϊα-και οιτούρκοι απόκοντα στην μεγάλη βεγγέρα της πολυαγαπημένης μας γιουρόπης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.