27/5/19

Διεθνή ΜΜΕ για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα: Ηχηρή και συντριπτική ήττα για τον Τσίπρα


«Το κόμμα του Τσίπρα ηττήθηκε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παραδόθηκε: "Πρόωρες εκλογές"» είναι ο τίτλος που επιλέγει η ιταλική La Stampa

Για «ηχηρή» και «συντριπτική» ήττα του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 9,5 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

«Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε πρόωρες εκλογές μετά την ηχηρή ήττα» γράφει το Al Jazeera.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές» γράφει το France 24.

«Το κόμμα του Τσίπρα ηττήθηκε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παραδόθηκε: "Πρόωρες εκλογές"» είναι ο τίτλος που επιλέγει η ιταλική La Stampa η οποία κάνει λόγο για «πολιτικό σεισμό» στην Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Για «εκλογική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την οποία ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κάνει λόγο η τουρκική Daily Sabah στην αγγλική της έκδοση.


Για το Politico ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει στους ηττημένους των εκλογών καθώς τη δική του φωτογραφία επιλέγει η ιστοσελίδα για να εικονογραφήσει το δεύτερο μισό του θέματος με τίτλο «Ευρωπαϊκές εκλογές: Νικητές και ηττημένοι» καθώς στους νικητές επιλέχθηκε η εικόνα των δύο κεντρικών προσώπων των Πράσινων στη Γερμανία
του Σβεν Γκίγκολντ και της Ανναλένα Μπέρμποκ.

Στο κείμενο, αντίθετα, επισημαίνεται ότι στους νικητές είναι η Νέα Δημοκρατία η οποία «με μια πειστική νίκη απέναντι στο ακροαριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.