25/5/19

Οι «κατσαρίδες» που διέλυσαν και χρεοκόπησαν τη χώρα


Ένας από τους πλέον γνωστούς αστικούς μύθους υποστηρίζει ότι μόνον οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο στον πλανήτη, κάτι που ευτυχώς δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη.
Ωστόσο, η περίπτωση της Ελλάδας και της κρίσης πυρηνικών διαστάσεων που μας έπληξε προσφέρει ισχυρές αποδείξεις ότι το «θα επιβιώσουν μόνο οι κατσαρίδες» έχει ισχυρές δόσεις αλήθειας.
Διότι δέκα, και πλέον χρόνια, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, οι «κομματικές κατσαρίδες», ανθρωπάκια – κολαούζοι της εκάστοτε εξουσίας, ο συρφετός που κατέστρεψε τη χώρα όχι μόνο επιβιώνουν αλλά κουνούν και τα δάχτυλο για το ποιος και ποιοι ευθύνονται για την κρίση.
Εκατοντάδες κομματικές «κατσαρίδες» με ενεργό συμμετοχή σε σκάνδαλα, που έφυγαν νύχτα από την χώρα για να αποφύγουν ποινικές ευθύνες, που διετέλεσαν υπουργοί, σύμβουλοι, πρόεδροι κ.α., που εδώ και 40 χρόνια λυμαίνονται τη χώρα, παραμένουν προσκολλημένοι στην εξουσία και εξακολουθούν να έχουν θέσεις ευθύνης ή να είναι πολύ κοντά σε ανθρώπους με θέσεις ευθύνης.
Άνθρωποι που χαϊδεύουν αυτιά και εκμαυλίζουν την κοινωνία λέγοντας όμορφα ψέματα και φανταστικές ιστορίες για το πόσο φταίνε οι άλλοι.

για τη συνέχεια Economistas

6 σχόλια:

  1. Αναμφιβόλως έχουν ξεμείνει αρκετές πολύχρωμες κατσαρίδες των ποικιλιών που ευδοκίμησαν τις περασμένες δεκαετίες.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατσαρίδα Pasokus Kleftra Limine Non και η Farmakus Novartis.

    Το ευχάριστο είναι ότι εδώ και λίγα χρόνια ο πληθυσμός μειώνεται ραγδαία, χωρίς ευτυχώς να εμφανίζεται καμμία νέα ποικιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει πολλες μεταλλαγμενες σημερα...Απο ..κροκους κουφιους κου-κου-εδους....σε τενεκεδους ιλουμινατους σοφιστικεδους μαφιοζους οπεν - φιλε-εγκληματιους διεστραμμενους αντι-κου-κου -εδους μπουφους...Ολοι ειναι σαν την Σιφηλη...Ποικιλιες τραβεστους...αγονους...γκραν γκινιολ...εκατονχειρους...

      Διαγραφή
  2. Ειναι και χαζο να περπατας στα χαλασματα της Χιροσιμας ...και να λες " καλα ειμαστε..αφου εγω ...ζω "....Στο κατω κατω δεν ειχες και ματια για να δεις κατι αλλο απο σενα...τοσα χρονια...Μυριες ποζες στον καθρεφτη σου...τι ουρανια ομορφια εε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλαδα εινσι το ειδωλο αντεστραμενο της Ιαπωνιας.Εκει ο ηλιος ανατελει ...εδω δυει...Εκει εχουν σχιστα ματια.Εδω σχισμενες τσεπες.Εκει τρωνε ρυζι.Εδω σανο...Εκει φτιαχνουν Τογιοτα.Εδω κοιτανε την Παναγιωτα.Εκει τρωνε με ξυλακια.Εδω θελουν ολοι ξυλο.Εκει δουλευουν ολοι.Εδω ..μας δουλευουν ολοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι κατσαρίδες ως γνωστόν δεν θα πεθάνουν ποτέ...
    Μην αφήνετε τις κατσαρίδες λοιπόν να σας κοροϊδεύουν...
    Εμείς είμαστε νοήμονες άνθρωποι και όχι κατσαρίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θρωσκουμε ...ανω λες ?? (Ανθρωποι)....Κατω βλεπω εγω...Το ιδιο και οι κατσαριδες βλεπω...Εσυ τι βλεπεις ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.