25/5/19

Σε ποια φάση βρίσκεται η γεώτρηση των Τούρκων στην ΑΟΖ της Κύπρου από τον "Πορθητή"

Παρακολουθούμε σχεδόν αδιάλειπτα την παράνομη πειρατική δραστηριότητα του «Πορθητή» και των τριών πλοίων υποστήριξης, όπως και διάφορες τεχνικές παραμέτρους της δραστηριότητάς τους στις οποίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. Πρόκειται κυρίως για στοιχεία τηλεμετρίας, όπως η βύθιση κάθε σκάφους σε ζωντανή μετάδοση… αλλά και δορυφορικής παρατήρησης που εξασφαλίζονται από ανοικτές πηγές. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι Τούρκοι ακόμα κι αν πάνε για γεώτρηση, πάνε με τον χαβά τους. Μπαίνουμε στην τέταρτη εβδομάδα που βρίσκεται εκεί το γεωτρύπανο.
Σε τόσο χρονικό διάστημα συνήθως οι γεωτρήσεις σε θαλάσσιο βάθος των 2.265 μέτρων, βρίσκονται στα δύο τρίτα της ολοκλήρωσής τους. Οι Τούρκοι, σε τέσσερις βδομάδες και τουλάχιστον μέχρι χθες, κατέβαζαν ακόμα εξοπλισμό προς τον βυθό για να ξεκινήσουν γεώτρηση. Μέχρι και χθες, λάσπη, χωρίς την οποία δεν γίνεται γεώτρηση, τσιμέντο καθώς και υγρά που απαιτούνται σε σημαντικές ποσότητες, δεν είχαν μεταφερθεί στο γεωτρύπανο από τα σκάφη υποστήριξης. Μόνο προσωπικό μεταφέρουν, από και προς το γεωτρύπανο. Ούτε σύνδεση δια αέρος –με ελικόπτερο– έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, όπως σε όλες τις άλλες παρόμοιες γεωτρήσεις στον κόσμο. Εμπειρικές οι διαπιστώσεις μας, αλλά εκτιμούμε ότι είναι ασφαλείς. Τα συμπεράσματα και οι ερμηνείες δεν είναι βέβαια μονοσήμαντα.
 
Π.Θ.
Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Η παραβιαση αρχιζει με την τρυπα....Το καραβι απο πανω μπορει να καθησει οσο θελει.Δεν μας . ενοχλει καθολου.Αν θελει και 400 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.