14/5/19

Σεβασμός στα «παιδιά σας» που τα κάνατε οικονομικούς μετανάστες

Το brain drain ή πιο απλά το «τρεχάτε ποδαράκια μου μακριά από την ψωροκώσταινα»,  όντας ένα σοβαρότατο ζήτημα πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης του Κράτους, εν μέσω προεκλογικής επιχειρηματολογίας, αναδεικνύεται έντονα, αναζητώντας επιτακτικά λύση. Επί της ουσίας όμως δεν έχουμε ακούσει κανέναν σοβαρό λόγο για να πεισθούμε ότι η επιστροφή αξίζει να γίνει σύντομα πραγματικότητα.
Γράφει η Αλίκη Τσίκα
Όντας η ίδια νέος άνθρωπος, που ζει και εργάζεται στη χώρα που βάναυσα ανάγκασε την πλειοψηφία των συνομηλίκων μου, φίλων, γνωστών, συμμαθητών ή απλώς ηλικιακών «συνοδοιπόρων», να εγκαταλείψουν τρέχοντας τη χώρα τους, δυστυχώς δεν ακούω και δε βλέπω τίποτα ουσιαστικό για να τους πω κι εγώ με τη σειρά μου «γύρνα μωρέ πίσω, είναι καλύτερα τα πράγματα».
Μάλιστα σε μία πρόσφατη ευκαιρία που μου δόθηκε για να συνομιλήσω και να θέσω τον εν λόγω προβληματισμό μου, σε πολιτικό εκπρόσωπο, λέγοντας του ότι εγώ δεν θα μπορέσω να προσφέρω στα παιδιά μου, έστω και τα μισά από αυτά που προσέφεραν οι γονείς μου σε εμένα, η απάντησή του ήταν «Αυτό είναι το τίμημα του ότι έμεινες στη χώρα»!
Για τη συνέχεια ThePresident

2 σχόλια:

  1. Socialism as we have ccme to know it, is nothing more than an abuse of public wealth to advance private earnings.
    Getting to power has become a career track for many skillless, lazy individuals. Darwin would had put them on the extinction list long time ago. By leaving our country, we enable them easier access to power.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι...σε ποιούς τα λέτε αυτά;
    Αφού αυτά δεν είναι δικά τους παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.