3/5/19

Οι Βορειοηπειρώτες αντιστέκονται - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ πινακίδες στην Αλβανία - Ζητούν ελεύθερη χρήση μητρικής γλώσσας

Ήδη στους κεντρικούς οδούς όλου του Δήμου στήθηκαν οι μεγάλες εμφανίσιμες δίγλωσσες πινακίδες (αλβανικά και ελληνικά) μια πράξη άξια συγχαρητηρίων. 

Οι ακραίοι εθνικιστές δεν μπορούν να χωνέψουν κάτι το ελληνικό


Ο Δήμαρχος Φοινικαίων, Λεωνίδας Χρήστος, και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έμειναν αδρανείς την πρώτη τετραετία λειτουργίας του Δήμου. Αν και τα κονδύλια της κυβέρνησης ήταν μηδαμινά, λόγω του μικρού αριθμού κατοίκων που έβγαλε η τελευταία απογραφή, μια απογραφή εσκεμμένη και προσχεδιασμένη και που η επιδότηση γίνεται βάση του πληθυσμού που έχει ο Δήμος, με τα δικά του έσοδα και άλλες χορηγήσεις κατορθώθηκαν να γίνουν κάμποσα έργα μικρής εμβέλειας. Ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι, εξωραΐστηκαν οι εσωτερικοί δρόμοι των κοινοτήτων με μπετό, έγινε η ηλεκτροδότηση σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, πολλές άλλες κοινότητες εφοδιάστηκαν με πόσιμο νερό. Αυτή είναι μια καλή αρχή που ευελπίζουμε να συνεχίσει με πιο έντονους ρυθμούς την επόμενη τετραετία.

Αυτό που πρέπει ν' αναφέρουμε και να συγχαρούμε το Δήμο Φοινικαίων είναι η υλοποίηση της παραγράφου 5 (από τις 12) του Ψηφίσματος του 1993 της οργάνωσης Ομονοίας που στάλθηκε σε όλες τις υφιστάμενες Αρχές, τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας και στους Διεθνείς Οργανισμούς, ένα Ψήφισμα που ανιχνεύτηκε σε βάθος κατά την ανάκριση των πέντε ηγετών της Ομόνοιας με την δική παρωδία των Τιράνων το 1994. Η παράγραφος 5 αναφέρει:

5.Να εγγυηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης της μητρικής γλώσσας καθ' ιδίαν και δημοσίως, σ' όλη της επικράτεια από τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ως και το δικαίωμα της παράλληλης χρήσης της ελληνικής γλώσσας με την αλβανική γλώσσα στα διοικητικά και δικαστικά Ιδρύματα, στις επιγραφές ιδρυμάτων και καταστημάτων, στα διακριτικά σημεία οδών κλπ., εκεί που κατοικεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Ήδη στους κεντρικούς οδούς όλου του Δήμου στήθηκαν οι μεγάλες εμφανίσιμες δίγλωσσες πινακίδες (αλβανικά και ελληνικά) μια πράξη άξιων συγχαρητηρίων, διότι όλοι μας γνωρίζουμε την μεγάλη μάχη που έχει δοθεί, αφενός να πείσουμε τις αρχές να εφαρμόσει μια πράξη νόμιμη που την δικαιούμαστε και αφετέρου με τους εθνικιστές Αλβανούς που δεν άφησαν ούτε μία πινακίδα αμαύρωτη, η αστυνομία να αδιαφορεί και η δικαιοσύνη μα μην κάνει το καθήκον της, όταν παραβιάζονται τα συγκοινωνιακά σύμβολα.

Οι ακραίοι εθνικιστές θα προσπαθήσουν ξανά ν' αμαυρώσουν τις πινακίδες αυτές, διότι δεν μπορούν να χωνέψουν κάτι το ελληνικό και στην συγκεκριμένη περίπτωση όλο το περιεχόμενο της πέμπτης παραγράφου, ανεξαρτήτως που στην Ελλάδα, αν και δεν υπάρχει μειονότητα αλβανική, οι αλβανικές πινακίδες και η αλβανική σημαία επικρατούν παντού.

Εμείς, λέει ο Δήμαρχος, θα τις ξαναβάλουμε.

πηγη: sfeva.gr


1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.