23/5/19

Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα

Εκτός από αυτούς που μας έφεραν στη χρεοκοπία, υπάρχουν και αυτά που μας έφεραν στη χρεοκοπία. Και σε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτεύει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και εννοεί το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Και πράγματι η Ελλάδα χρεοκόπησε μετά από τη διακυβέρνηση αυτών των δύο κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει την οικονομική κατάρρευση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά δεν τους πιστώνει την ευημερία και τη δημοκρατία των τελευταίων δεκαετιών. Είναι σαν η ευημερία να προέκυψε αυτόματα, ανεξάρτητα από τα κόμματα που κυβερνούσαν.
Μπορεί η Ελλάδα να έχασε το 25% του ΑΕΠ μέσα στην κρίση, αλλά προηγουμένως το ΑΕΠ είχε υπερδιπλασιαστεί. Η χρεοκοπία ήρθε επειδή για πολλά χρόνια το κράτος ξόδευε περισσότερα από όσα εισέπραττε και την διαφορά την κάλυπτε με δανεισμό. Από το 1994 μέχρι και το 2002 υπήρχαν πρωτογενή πλεονάσματα και η αύξηση του χρέους την περίοδο εκείνη προήλθε μόνο από τους τόκους των δανείων της προηγούμενης περιόδου.
Όμως την ίδια περίοδο δεν λύθηκαν σημαντικά ζητήματα της οικονομίας, με κορυφαίο το ασφαλιστικό. Τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια το κράτος επιδότησε τα ταμεία με περίπου 200 δισ. ευρώ, χρήματα που, στο μεγαλύτερο μέρος τους, δεν υπήρχαν και καλύφθηκαν με δανεισμό.

Για τη συνέχεια AthensVoice

2 σχόλια:

  1. Ξεχασατε 250 δις ...κατα ...λαθος ..των τραπεζων...και αλλα 150 δις παλι των τραπεζων....απ αυτα που τωρα δεν εξυπηρετουνται...δηλ. κι αλλο ελλειμμα. .που θα πληρωσουμε σε λιγο..Συνολο 400 δις....Φυσικα τα ...μερισματα ταχουν παρει οι μετοχοι μετρητα απ τις καταθεσεις μας..αφηνοντας χαρτια ...υποσχετικες δανειων ....που υποτιθεται ...θα πληρωθουν στο βαθυ μελλον.Οχι χαζοι....Αυτοι μετρητα ολα καθε χρονο....κι η τραπεζα αερα κοπανιστο ...." αν....και οταν ....θα πληρωθουν".....Και με δεδομενο οτι μετεβαλαν τις συνθηκες ωστε να μην ...μπορουν να πληρωθουν ....δεν θα πληρωθουν...!! Και τοτε θα φανει στο συνολο τι ....εκλεψαν απο μας...Δηλ ...400 + δις....ανευ τοκων....
    Φαινεται οτι κατι εχει η οραση σας....γιατι δεν πατε στον γιατρο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αndpik
    Άλλη μια φορά συνεπής στις επιλογές σου έχεις επιλέξει άρθρο για ανάρτηση που προκαλεί ειρωνικά μειδιάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.