25/5/19

Οι εξωφρενικές δηλώσεις Βαρουφάκη για Πούτιν-Ρωσία κι ο «αμερικανικός ΣΥΡΙΖΑ»

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΛΑΕ – Μέτωπο Ανατροπής
www.konstantakopoulos.gr
Είχαμε πει να αποφύγουμε την κριτική στον κ. Βαρουφάκη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. ‘Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί εκτιμούμε το γεγονός ότι διαφώνησε με τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησής του τον Ιούλιο του 2015, έστω κι αν στη μια ψηφοφορία ψήφιζε ναι και στην άλλη όχι, έστω και αν φέρει βαρύτατες ευθύνες για την εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης η οποία ουδέποτε προετοιμάστηκε και ουδέποτε έγινε στα σοβαρά. ‘Ηδη, στα τέλη Φεβρουαρίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε κατ’ ουσίαν την νομιμότητα τόσο του χρέους, όσο και των δανειακών και μνημονίων που είχαν συναφθεί προηγουμένως, καθιστώντας την όλη υπόθεση της “διαπραγμάτευσης” μάλλον άνευ αντικειμένου.
Αν κάτι μας κάνει να παραβούμε αυτή την γραμμή είναι οι όχι ασήμαντες δηλώσεις που μόλις πληροφορηθήκαμε ότι έκανε ο κ. Βαρουφάκης στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στη Γερμανία και που είναι εντελώς άγνωστες στο ελληνικό κοινό, περιλαμβανομένων των πιθανών ψηφοφόρων του Diem.  Μιλώντας εκεί σε debate, απεκάλεσε μεταξύ άλλων «εγκληματία πολέμου» τον Πρόεδρο της Ρωσίας και του απέδωσε την πρόθεση «υπονόμευσης» της ευρωπαϊκής και αμερικανικής δημοκρατίας!

Μπορεί σε κάποιους να αρέσει ή να μην αρέσει ο κ. Πούτιν και η κυβέρνησή του ή η α’ ή β’ πολιτική της Ρωσίας. Η Ρωσία και ο Πρόεδρός της δεν εξαιρούνται ασφαλώς της κριτικής, ούτε διαθέτουν κάποιου είδους ασυλία.
Αλλά τόσο βαριές εκφράσεις για τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, δεν τις έχουμε ακούσει από κανέναν άλλο ‘Ελληνα πολιτικό. Αμφιβάλλουμε, αν και μπορεί να μας διαφεύγει κάποιος, ότι τις χρησιμοποίησε και οποιοσδήποτε αξιόλογος δυτικός πολιτικός, παρά το νέο-ψυχροπολεμικό κλίμα που κυριαρχεί στη Δύση.
Με πιθανή μοναδική εξαίρεση τον (συνάδελφο του κ. Βαρουφάκη στην εξόχως «αμερικανική» όπως απεδείχθη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) κ. Κοτζιά, εμείς δεν γνωρίζουμε επίσης κανέναν απολύτως ‘Ελληνα πολιτικό, της αριστεράς ή της δεξιάς, που να έχει χρησιμοποιήσει τέτοια γλώσσα για τη Ρωσία και τον ηγέτη της. Αν μη τι άλλο, για προφανείς λόγους εθνικού συμφέροντος.
Αλλά και όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί που άφησαν εποχή στην Ευρώπη, όπως ο Ντε Γκωλ, ο Μιτεράν, ο Βίλυ Μπραντ, ο Σιράκ, ο Βιλπέν και πολλοί άλλοι, παρ’ ημίν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναγνώρισαν την τεράστια σημασία που έχει μια ισορροπημένη σχέση με τη Ρωσία για το μέλλον της Ευρώπης (και της Ελλάδας αντίστοιχα).
Μάλιστα μία μέρα, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχαιρετούσε τον Πρόεδρο Γκορμπατσώφ που επισκέφθηκε την Αθήνα κι εκείνος τον ρώτησε τι δώρο θέλει να του φέρει την άλλη φορά που θα συναντηθούνε, ο συντηρητικός ‘Ελληνας Πρόεδρος τούπε, κάνοντας τον Ρώσο Πρόεδρο να δακρύσει:
«Nα μας φέρεις πίσω τη Ρωσία»!
‘Οτι εξάλλου κι αν προσάψει κανείς στον κ. Πούτιν και στη Ρωσία, καταντάει κάπως γελοίο να τον/την κατηγορεί για «εγκλήματα πολέμου», από την επικράτεια μάλιστα ενός από τα σημαντικότερα μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία αυτή, ή μέλη της, έχουν επέμβει και έχουν καταστρέψει, ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, βοήθησαν και βοηθούν ενεργά την καταστροφή της Συρίας, της Υεμένης, του Σουδάν, αλλά και την, δια οικονομικών μεθόδων, καταστροφή της … πατρίδας του κ. Βαρουφάκη!
Για να μην πούμε για τις απειλές νέων πολέμων στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, την Κορέα, ακόμα και χρήσης πυρηνικών όπλων!
Δυστυχώς, δεν γίνεται να είμαστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Το Diem και προσωπικά ο αρχηγός του, αν θέλουν να λογίζονται δυνάμεις αμφισβήτησης και προόδου, θα πρέπει να σταματήσουν τη συστράτευσή τους με τον αντιρωσικό νεομακαρθισμό , όπλο των δυνάμεων που θέλουν πολέμους παντού και μοιάζουν πρόθυμες να διακινδυνεύσουν ακόμα και πυρηνική σύγκρουση.
‘Ισως ο κ. Βαρουφάκης δεν πιστεύει αυτά που λέει, ίσως πιέζεται για να τα πει. Τί εμπιστοσύνη όμως μπορούμε νάχουμε σε έναν πολιτικό που υποχωρεί στην πρώτη πίεση;
‘Οσο για την Ελλάδα, δεν έχει φυσικά, νομίζουμε, τον παραμικρό λόγο να τα βάζει με τη Ρωσία, τη στιγμή που βάλλεται οικονομικά μεν από τη Γερμανία, την ΕΕ και το ΔΝΤ (Αμερική), στρατιωτικά δε απειλείται από ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ!

8 σχόλια:

 1. κ. Κωνσταντακόπουλε: Ποιες ήταν ακριβώς οι δηλώσεις Βαρουφάκη?

  Γιατί σας 'ξέφυγε' να αναφέρετε τις ‘εξωφρενικές’ δηλώσεις του συντρόφου Βαρουφάκη?

  Όταν λέτε ότι κάτι είναι ‘εξωφρενικό’ τότε θα πρέπει και να το περιγράψετε για να μπορέσουν οι δύστυχοι αναγνώστες σας να κρίνουν πόσο 'εξωφρενικό' ειναι.

  Αντ’ αυτού κάνετε αφορισμούς και μία δακρύβρεκτη προπαγανδιστική αναδρομή Ρώσο-φιλικών στιγμιοτύπων.

  Επίσης, κ. Κωνσταντινίδη δεν ήσασταν παρών στις διαπραγματεύσεις ενώ ο αριστερός σύντροφος Βαρουφάκης ήταν.
  Δηλαδή δεν ξέρετε, έν ήδη όμμασι, τί απαίτησε ο σύντροφος Πούτιν … ενώ ο Βαρουφάκης ξέρει.

  Εξωφρενικές λοιπόν ήταν οι απαιτήσεις τού Πούτιν και όχι ο Βαρουφάκης πού τις αποκαλύπτει τώρα...
  Αυτές οι ‘εξωφρενικές’ απαιτήσεις Πούτιν συνάγουν απολύτως με την αυταρχική συμπεριφορά του.

  Το αναφέρω για τα πρακτικά ότι ο Βαρουφάκης δήλωσε:
  «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!».
  Δηλαδή ο Πούτιν θέλει την Ελλάδα πισθάγκωνα δεμένη στο αναχρονιστικό άρμα της Ρωσίας κάτι που το επιθυμείτε και εσείς διακαώς.

  Προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνατε έναν εξαιρετικό βουλευτή στα Σοβιέτ των Εθνοτήτων αλλά την έρμη την ΕΕ τι την θέλετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ειμαστε καλα...Μια διεστραμενη αποψη για την βαση ...της Σουδας..κλπ....Αυτη υπαρχει για προσευχες και δοξολογιες γενικα...και τρια βουνα χειροπεδες απ το 1945 ...δεν ειναι δεσμα ..αλλα μπρασελε για την παραλια...Ενταξει εχεις ολα τα ...τσιπ καμμενα..το ξερουμε ολοι ..εκτος απο σενα...

   Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
   Ο κ. Βαρουφάκης ήταν υπέρ της «πατριωτικής» συμφωνίας των Πρεσπών ( https://www.thetoc.gr/politiki/article/uper-tis-sumfwnias-twn-prespwn-kai-o-baroufakis, https://www.in.gr/2019/03/13/politics/varoufakis-den-yparxei-kati-kalytero-apo-voreia-makedonia/.

   Αυτό τα λέει όλα αν θυμηθούμε ότι ο Σόρος ήταν ουσιαστικά διαχρονικά, η κινητήρια δύναμη των «Πρεσπών».

   Να θυμίσω επίσης ότι κατά τον Κυριάκο, δια του Κουμουτσάκου (αν και τα «μάζεψε» μετά), η συμφωνία Πρεσπών δεν ήταν προδοτική, όπως χωρίς να το λέει τώρα το αφήνει να εννοηθεί Κυριάκος, αλλά «άλλη άποψη»

   Διαγραφή
  3. Δεν ψηφίζω ούτε συμφωνώ σε πολλά με τον Κύριο Κωνσταντακόπουλο. Αλλά εσύ αγαπητέ Μετανοείται είσαι άδικος μαζί του.

   Είναι ξεκάθαρο ότι είσαι άδικος διότι ερωτάς ¨Ποιες ήταν ακριβώς οι δηλώσεις Βαρουφάκη?

   Γιατί σας 'ξέφυγε' να αναφέρετε τις ‘εξωφρενικές’ δηλώσεις του συντρόφου Βαρουφάκη?¨


   Και ο άνθρωπος σου έχει λινκ + αναφέρει

   ¨απεκάλεσε μεταξύ άλλων «εγκληματία πολέμου» τον Πρόεδρο της Ρωσίας και του απέδωσε την πρόθεση «υπονόμευσης» της ευρωπαϊκής και αμερικανικής δημοκρατίας!¨


   Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τα προσωπικά στην άκρη. Είναι η Ελλάδα σε θέση να χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ή της Ρωσίας εγκληματία πολέμου; Είναι η Ελλάδα σε θέση να κάνει την Ευρώπη και τον πλανήτη να χορεύει στους ρυθμούς του νταουλιού που οι κυβερνήτες της χτυπούν; Είναι η Ελλάδα σε θέση να επιβιώσει με το παρών πολιτικό μίγμα, συμπεριλαμβανομένου του δοκιμασμένου φιλό αμερικανοσκοπιανοτούρκου Βαρουφάκη;

   Όταν Έλληνες υποστηρίζουν στο ελάχιστο τριπρες κοτζιαδες βαρουφακηδες, το κρατικό και δημόσιο τέρας, ψεύτες και αποτυχημένους με διαπιστευμένες περγαμηνές στην ψευτιά και στην αποτυχία πραγματικά είναι να ανοίξει η γη και να μας καταπιεί όσους αγαπάμε αυτόν τον τόπο πάνω και από τον εαυτό μας.

   Υπάρχει ελπίδα, το από που και πότε θα έρθει είναι άλλο θέμα.

   Διαγραφή
 2. Έλεγα να απέχω αλλά θα ω να ψηφίσω το συγγραφέα τυο άρθρου αύριο ! Τωρα οσο για το Βαρουφάκη γελάει ο κοσμος.Δυστυχως θα μπει στην Ευρωβουλή και δε θα μπει ο Λαφαζανης.Ο Βαρουφακης ο οποίο ειναι πιο ευρωπαϊστής και απο τα δυο μεγάλα κόμματα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ειναι επιεικως εξωφρενικο να ασχολουμαστε πλεον με τον γελοιο αυτο τυπο τον Μπαρουφακη, ο οποιος (και παρακαλω σημειωστε το σημερα...) ειναι δεδομενο οτι θα παραπεμφθει απο την νεα Βουλη και θα λογοδοτησει για την απεραντη γελοιοτητα του (και μικροπρεπη γκροτεσκα αυτοπροβολη του - γελαει ακομη ολη η Ευρωπη) που μας στοιχισε δεκαδες δισεκατομμυρια ευρω και χιλιαδες θυματα συνανθρωπων μας που αυτοκτονησαν. Το τελος του ελεεινου αυτου καραγκιοζη θα ειναι δραματικο.
  Το εμετικο αυταρεσκο σχολιο του στην γυναικα του 'αγαπη μου εκλεισα τις τραπεζες' οχι μονο δεν εχει ξεχαστει αλλα περιμενει την καταδικη αυτου του επικινδυνου παληατσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολυ ασχοληθηκαμε ...με "αλλον εναν ιδιο απ τους πολλους ιδιους"...Αυτο επιθυμουν αυτοι....Στο κατω κατω ..ποιοι ειναι αυτοι ?? Σιγα τα ωα....Σου λενε " εγω ...εγω...εγω...τελειωσα ...Αυτο....το αλλο..." κλπ....Υπαρχει απαντηση θανατου τους .." στα ...αυτα μας και τριακοσια αυγα Τουρκιας"....Τσουπ εσπασε ο καθρεφτης θρυψαλα... Το παγωνι ακαριαια πεθαινει...χτυπημενο απ τον Δια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Mπορεί να μην συμφωνούμε με τον κον Κωστατακαπόπουλον σε πολλά,αλλά εδώ νομίζω ότι έχει μερικώς δίκιο.
  Ο κος Μπαρουφάκης,όπως εξάλλου και πολλοί άλλοι,όπως οι έλληνες εφοπλιστές,έχουν αγαστήν συνεργασίαν με τις εξουσιαστικές δομές των ΗΠΑ-Μ.Βρετανίας,μέρος του οποίου είναι και οι Ισραηλίτες-Ισραηλινοί.
  Μην ξεχνάμε τις μεταπολεμικές αποζημιώσεις υπό την μορφή των Liberty στους έλληνες εφοπλιστές,την οικονομική σχέση τους με το City,την επιχειρηματική εγγύτητα του κου Μαρινάκη με σύμβουλο του Τράμπα κ.α.
  Δυστυχώς το νεοελληνικό κρατίδιο από την εποχή της δημιουργίας του το 1830 παρέδωσε εαυτόν μέσω υποθήκης στην Μ.Βρετανία η οποία ως ο έχων την υψηλήν εποπτεία του χώρου μέσω της ισχύος και των δανείων, προσκαλούσε εδώ κατά καιρούς, ως αρχιτέκτονες και τοποτηρητές της,τους γερμανούς,πλην όμως τον απομυζούσε πολλαπλώς και αδιαλείπτως σπρώχνοντάς τον στην χρεωκοπία και εν τέλει απέκτησε την υψηλή κυριότητα...
  Τώρα τον ρόλο αυτόν τον παρέδωσε στην "Αμερική" κρατώντας πάντα την ηψηλή εποπτεία (βλέπε:μνεμόνια με Βρετανικό δίκαιο).
  Ατυχώς το βαθύ νεοελληνικό κράτος - ο ενοικιαστής του χώρου-,βλέπει αυτήν την παραχώρηση της χώρας στον αγγλοσαξωνικό κόσμο ως αναγκαστικό μονόδρομο,συμβάλλοντας το ίδιο κατά καιρούς στην χρεωκοπία του.
  Φωνές δε κραυγάζουσες περί ανεξαρτήτου πολιτικής, ρίπτονται παρ'αυτα στον Καιάδα.
  Οπότε προς τι τόσος πόνος και γιατί να μεμφόμεθα τον κον Μπαρουφάκην;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.