3/5/19

Ο παπάς που βασανίστηκε από τσέτες – Του ζήτησαν να κάνει σεξ με τις κόρες του, τις βίασαν και σκότωσαν μπροστά του

Μία συγκλονιστική μαρτυρία από τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Οι Πόντιοι κατάφεραν να διασώσουν χιλιάδες ιστορίες για τη Γενοκτονία τόσο μέσω γραπτών πηγών όσο και μέσω προφορικών διηγήσεων. Οι μαρτυρίες αυτές περιέχουν τις περισσότερες φορές αποκρουστικές λεπτομέρειες, οι οποίες προκαλούν πολύ αρνητικά συναισθήματα. Ο ανθρώπινος πόνος είναι το κυρίαρχο στοιχείο που τις συνοδεύει

Του Χρήστου Κωνσταντινίδη


Μία από αυτές τις ιστορίες είναι και του πατρός Ελλάδιου, ο οποίος ήταν εφημέριος στο χωριό Ψηλόκαστρο του νομύ Δράμας. Όλοι τον γνώρισαν για την ήρεμη φυσιογνωμία του. Ήταν σιωπηλος και δεν μιλούσε ποτέ. Γεννήθηκε στη Σαμψούντα, την αρχαία Αμισό, η οποία ήταν από τις πόλεις που δέχτηκαν σφoδρά τη γενοκτονική μανία. Μια μέρα οι τσέτες του Τοπάλ Οσμάν περικύκλωσαν το σπίτι του, έβγαλαν έξω όλη την οικογένεια και την ξεγύμνωσαν. Τον παπά Ελλάδιο, την παπαδιά, τις 4 κόρες του και τον γιο του. Τα παιδιά του ήταν από 14 έως 20 χρονών.

Έπιασαν τον παπά από τα γένια και του είπαν να κάνει σεξ με τις κόρες του. Αυτός αρνήθηκε και οι Τσέτες τον ξυλοκόπησαν. Στη συνέχεια έσφαξαν τον γιο του, βίασαν τη σύζυγο και τις κόρες μπροστά στα μάτια του και τις εξολόθρεψαν. Μόνο τον ιερέα άφησαν ζωντανό.

«Επίτηδες δεν τον σκότωσαν για να βασανίζεται μια ζωή», σχολίασε ο Αριστείδης Συμεωνίδης, ο οποίος αφηγήθηκε την ιστορία του Παπά Ελλάδιου στον δημοσιογράφο, Νίκο Ασλανίδη, που τη μετέφερε στο βιβλίο «Μάρτυρες» και το ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα», το οποίο προβάλλεται αυτήν την εποχή σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να πληροφορηθεί για τη Γενοντονία των Ποντίων.

* Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Φωτογραφικό Αρχείο, από την Καταστροφή της Σμύρνης, του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

10 σχόλια:

  1. Κατά τα άλλα ...
    "με Τουρκία θα το Ρισκάρουμε" όπως πιστεύουν 'ΛΑΕ' & Σύριζα.. Οσο για το τιμημένο ΚΚΕ ούτε καν θα το ρισκάρει με Τουρκία ανιθέτως οι Κνίτες θα πολεμήσουν με τους Τσέτες εργάτες κατά των φασιστών Ελλήνων... Ξεφτίλα ψηφοφόροι = Ξεφτίλα κυβερνήσεις = Ξεφτίλα χώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα το μίσος των Τούρκων ήταν και είναι εναντίον των Ελλήνων τόσο μεγάλο που δεν χωράει σε ανθρώπινη ψυχή άλλο !!! Απλά κατάφεραν και δεν διαλύθηκαν και όχι μόνο αλλά συνεχώς θέλουν να επεκτεινονται, όλα αυτά λοιπόν μόνο με μίσος, τα καταφέρνουν από γενιά σε γενιά τους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως ετσι σιγα σιγα κομματι κομματι δεν πηρανμτην Μικρα Ασια και καταλυσαν το ΒΥζαντιο?

      Διαγραφή
  3. 1)Τσέτες
    (Από τη Βικιπαίδεια)

    Οι Τσέτες (τουρκικά: Çete, «συμμορίτες») ήταν Μουσουλμάνοι υπότροποι κατάδικοι[1] οπλισμένοι άτακτοι ληστές οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην Μικρά Ασία από την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στρατολογημένοι και εξοπλισμένοι από τα τοπικά τμήματα της νεοτουρκικής επιτροπής «Ένωση και Πρόοδος».[2]

    Ήταν ιδιαίτερα κακόφημοι άνθρωποι, υπέθυνοι για αμέτρητες βιαιοπραγίες, βιασμούς και δολοφονίες αμάχων, καθώς και λεηλασίες και πλιάτσικο τα οποία πραγματοποιούσαν σε συνεργασία με την Τουρκική Χωροφυλακή ή υπό την ανοχή της.[2] Επίσης ήταν υπεύθυνοι για τις θηριωδίες σε βάρος των Χριστιανών Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1910 και του 1920.[3][4]

    2)Το έγκλημα να είσαι Χριστιανός στο Λίβανο

    https://www.youtube.com/watch?v=jBvXb2NekYc

    3)Είναι τόσο δύσκολο, όλος ο Ελληνικός λαός, να αντιληφθεί πως η σκοτεινή 'Ιστορία', των σφαγών, βιασμών, βασανιστηρίων και λεηλασίων, σε βάρος του, μπορεί να επαναλειφθεί?
    (Βέβαια, το ότι βρισκόμαστε σε μεγάλη παρακμή, με εκφυλισμένους και εθνομηδενιστές γενικά ηγέτες, με ανύπαρκτη "ελίτ" και λίγους αξιόλογους "ανθρώπους του πνεύματος", δεν βοηθάει).

    "Μόνο ένας ανόητος μαθαίνει από τα λάθη του. Ο έξυπνος άνθρωπος μαθαίνει από τα λάθη των άλλων".
    Otto von Bismarck

    4)Απαιτείται να προσπαθήσουμε να αναστυλώσουμε ταχύτατα την οικονομία μας. Να γίνει 50% διαγραφή του δημοσίου χρέους, να υπάρξει αξιόλογη μείωση φόρων, να δοθούν σημαντικά κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
    Πρέπει να αυξήσουμε αριθμητικά και να εκπαιδεύσουμε σκληρά τον στρατό μας, να κάνουμε σημαντικούς εξοπλισμούς.
    Να στείλουμε τους αλλοδαπούς αλλόθρησκους εποίκους στην πατρίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός σοβαρός άνθρωπος μπορεί να τα ξεχάσει αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς κάθε σοβαρός συριζοπασόκος αμερικανοαριστερός ή κνίτης διεθνιστής μπορεί να τα ξεχάσει αυτά...

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εξολόθρευσή μας συνεχίζεται ακόμα καί σήμερα. Σήμερα μάς γενοκτονούν οικονομικά..... καί όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπαρχει κανενας ..μοντερνος λογος ...ο Θεος να λυπηθει τους Ελληνες που " τοχασαν"...τα προσφατα χρονια...χωρις ντροπη .
    Αν υπαρχει ενας λογος λυπης κι ευσπλαχνιας ειναι γιαυτα ..που επαθαν αθωοι Ελληνες χιλιαδες τα χρονια τα περασμενα. Χρονια φτωχα..αφορητα...χρονια μαυρα...χρονια.με στοιχειωδη αρετη....και βασανα μυρια.( Χωρις τι βι....φουρνο μικροκυμματων ...και Καγιεν....χωρις φαι ισως....και μανον στα νυχια....)........Γιαυτους μονο.....οχι για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.