14/5/19

Πασχαλινά στιγμιότυπα ενός προδότη

Η φύση ήταν γενναιόδωρη με τη Δυτ. Μακεδονία. Ο καλύτερος τρόπος να το αντιληφθείς είναι μια επίσκεψη το Φθινόπωρο ή τούτες τις μέρες, την Πασχαλιά.
Ανέβηκα Κοζάνη για το Πάσχα, ήθελα να κάνω Πάσχα στο πατρικό μου και με υποδέχτηκε αυτή η  προικισμένη απ'το Θεό φύση.
Ήταν Μ. Παρασκευή όταν τον πρωταντίκρισα: ευθυτενής, περήφανος, όπως του έχουν πει οι επικοινωνιολόγοι, μα θλιβερός στην ουσία, ακολουθούσε τους Ιερείς και τον Ποιμενάρχη στην Περιφορά του Επιταφίου στην κεντρική Πλατεία της πόλης. Τον ίδιο βέβαια τον ακολουθούσαν περί τους οκτώ με δέκα Ασφαλίτες, καλωδιωμένοι και καχύποπτοι. Μην τυχόν και φωνάξει ή κινηθεί κάποιος κατά του Προδότη. Ποτέ πριν δε θυμάμαι στην Κοζάνη Ασφαλίτες στον Επιτάφιο. Έναν Επιτάφιο διπλό φέτος: γι' Αυτόν που σήκωσε στους ώμους του το Σταυρό μετά από προδοσία για να μας λυτρώσει και για αυτήν που τη λυτρώσαμε με το αίμα των Μακεδονομάχων και τη Σταυρώσαν στο Κοινοβούλιο μετά από προδοσία επίσης.
Μ. Σάββατο βράδυ. «Ιδού σκοτία» μέσα στον Πολιούχο Αγ. Νικόλαο. Σκοτία διπλή φέτος: για τον προσωρινό θάνατο του Λυτρωτή μας και για τη μαυρίλα που άπλωσε στη Μακεδονία η προδοσία της από ανθρώπους δόλιους. Ο ίδιος, ο χτεσινός Προδότης, πάλι εδώ. 
Το «κοπρίτες θα πληρώσετε» που ακούστηκε όταν ανέβαιναν οι επίσημοι μαζί με τον Προδότη προς την εξέδρα για την Ανάσταση, είχε κι αυτό Αναστάσιμη χαρά. Μετά την Ανάσταση ο Προδότης γύρισε στο Ναό να τον χορτάσουν όσοι δεν πρόλαβαν. Στον ίδιο Ναό όπου είχε προσκυνήσει και ο Παύλος Μελάς πριν αναχωρήσει για τη μαρτυρική του διαδρομή στα Καστανοχώρια του Βοΐου και στα Κορέστεια της Καστοριάς, τώρα καμάρωνε ένας Προδότης.
Πέμπτη της Διακαινησίμου. Στην ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Δυτ. Μακεδονίας τα καφέ είναι γεμάτα. Σε ένα από αυτά ένα μάτσο τοπικοί παλιοί πολιτικοί, από αυτούς που έχουν πέσει σε ανυποληψία και γύρω τους διάφορα τραπέζια με πολίτες. 
Ο Προδότης που μόλυνε με την παρουσία του τις Ιερές στιγμές του Επιταφίου και της Ανάστασης εμφανίζεται κι εδώ, ξαφνικά στο συγκεκριμένο καφέ. Ούτε οι ανυπόληπτοι πλέον πολιτικοί, -κάποιοι απ'αυτούς παλιοί του Σύντροφοι- δεν τον χαιρέτησαν εγκάρδια. Κάθεται με τη σύζυγό του, οι δυο τους. Ο υπόλοιπος κόσμος παγωμένος, μουδιασμένος από την παρουσία ενός Προδότη ανάμεσά του, αδιαφορεί επιδεικτικά να τον χαιρετήσει, σε αντίθεση με άλλες εποχές. Ο ίδιος Προδότης που πριν λίγους μήνες είχε βιάσει την ταυτότητα των συμπολιτών του, χαρίζοντάς την με την ξενοκίνητη ψήφο του στους Αλβανοβούλγαρους του διπλανού Κρατιδίου, γύρευε τώρα την αναγνώριση ανάμεσα στους συντοπίτες του μάταια. «Στα Σκόπια να πάει να πιεί καφέ» μουρμούρισε κάποιος νεότερος, αλλά δεν το φώναξε μάλλον από φόβο, ότι η Ανεργία στην περιοχή τεράστια και το Σύστημα ελέγχει και τη μικρότερη θέση εργασίας.
Για τον Προδότη της πραγματικής αυτής περιγραφής και κάθε έναν από τους 153 τους υπάρχει πάντα ο δρόμος της Μετάνοιας που δίδαξε ο Λυτρωτής μας, ο δρόμος της αποκατάστασης της ζημιάς που έκαναν, ο δρόμος της εξιλέωσης-είναι αρκετά τα παραδείγματα σε όλη την Ιστορία του πλανήτη μας.
Υπάρχει όμως κι ο άλλος δρόμος στον οποίο οδηγεί η αμετανοησία, ο δρόμος τον οποίο βαδίζουν πάντα οι Προδότες αυτού του λαού. Ο δρόμος της Τιμωρίας, που ακόμη κι αν αργήσει πάνω από τα 10 χρόνια που άργησε για τον Εφιάλτη, είναι πάντα Νομοτέλεια.

ΔΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

15 σχόλια:

  1. Και εμένα δεν μου άρεσε το σκηνικό που περιγράφεις αλλά σκέφτομαι και λέω. ...... Σε ποιους Έλληνες άρεσε αυτό γιατί σίγουρα δεν έγινε μόνο εκεί !!!!!
    Ο άθεος Τσιπρας με κερί στα χέρια και πίσω από τον επιταφιο .... ειναι για γέλια αλλά αφού υπάρχουν Έλληνες που τον πιστεύουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρόν Αρόν σταύρωσαν αυτόν σύγχρονοι γραμματείς και φα(σίστες)ρισαίοι υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλησιάζει η μέρα χρηστάκο, και τότε θα μετρήσουμε ποιοί είναι οι πραγματικοί υποκριτές. Όταν πέσει η κουκούλα προστασίας των τελευταίων 10+ ετών.

      Διαγραφή
    2. Πήγαινε καμμια βόλτα με το ποδήλατο και άσε τα Αρόν sic

      Διαγραφή
    3. Chris (13/5/19 10.44mm)
      Οι ναζί ή νεοναζί έχουν δικαίως κατακτήσει τον τίτλο που ανέφερα χθες.
      Εσύ το αμφισβητείς;

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα έρθει η ώρα της τιμωρίας του Προδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποια τιμωρία ακριβώς μιλάς? να κατεβεί για λίγα χρόνια από τα κυβερνητικά έδρανα των 20.000ευρώ το μήνα σε εκείνα της αντιπολίτευσης των 10.000ευρώ?

      Διαγραφή
  6. ποτέ η Ελλάδα δεν είχε για Π/Θ τέτοιον τραμπούκο! Ο Τσίπρας μεγάλωσε και έκανε καριέρα στο πεζοδρόμιο...και αυτό έφερε μέσα στην Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παρόν ιστολόγιο καλώς θα πράξει να μην αυτοδιαφημίζεται ως "ιστολόγιο με βαρύτητα..." και να μεταβάλει την περιγραφή του εις "υβρεολόγιο". Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει έκαστος τέτοιο επίπεδο ούτε στην λαχαναγορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο ειναι κυνικό αλλά μέχρι εκεί. Δεν βλέπω κάποια ύβρη

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  8. Προς τον

    ΙΩΝ ΠΡΩΤΟΠΑΙΔΟΥ 13 Μαΐου 2019 - 8:28 μ.μ.

    Βλέπω μεγάλο ανταγωνισμό εκ μέρους Σας στο υβρεολόγιο!

    Νομίζω πάντως ότι παραμένω ακόμη ένας εκ των πρωταθλητών του ... υβρεολογίου, παρά την μη χρήση του.

    Ο συμμαθητής μου στην Σχολή Μηχανικού Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Ι.Π. έλεγε τότε: - Νίκο ...... κλείσε τον οχετό σου......!!

    Προσπαθούμε όλοι να είμαστε κόσμιοι και να μην βρίζουμε, προς χάριν του Ιστολογίου, σεβόμενοι αυτό και τους συντελεστές του!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Που να αρχίσω εγώ να βωμολοχώ και ......να τα λέω στην "Πρώτη φορά (υποτίθεται) Αριστερά".

    Πάει, έχασα κάθε εκτίμηση από όλους τους Φίλους του Ισολογίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Nikolaos ευχαριστώ για τις σεβαστές και φιλικές παρατηρήσεις σου. Εάν μου επιτρέπεις και για να είμαι ειλικρινής δεν επιδιώκω την εκτίμηση κανενός στο ιστολόγιο. Κάποιες ελάχιστες υβριστικές λέξεις από μέρους μου είναι σταγόνα στον ωκεανό της αναρχίας, της ασυδοσίας, της ατιμωρησίας και του ευτελισμού των πάντων που ζούμε στην καθημερινότητά μας. Είμαι πολέμιος της συστημικότητας και της πολιτικής ορθότητας που 'παγώνουν' και την πολιτική σκέψη και την πολιτική δράση.
      Άλλωστε πιστεύω ότι ο παπάς κάνει τα ράσα και όχι τα ράσα τον παπά.
      Οποιοσδήποτε αποκλεισμός των σχολίων μου προς διαφύλαξη του κύρους του είναι θεμιτός και ευπρόσδεκτος αλλά δε θα τον επιβάλλω εγώ στον εαυτό μου αλλά οι διαχειριστές ως έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα.
      Σε κάθε περίπτωση και πάλι ευχαριστώ για τις ψύχραιμες παρατηρήσεις σου και τον κόπο σου να με 'συμμορφώσεις'.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.