18/5/19

Δεν μας δίνουν λεφτά για να αγοράζουμε Cayenne!

Κάθε σχέση μεταξύ κρατών, αλλά και γενικά κάθε πολιτική σχέση, έχει μία και μοναδική βάση: το συμφέρον. Όχι τον έρωτα. Όχι δηλαδή τον θαυμασμό των φιλελλήνων για τους αρχαίους ημών προγόνους. Το συμφέρον! Το οποίο, όμως, μπορεί να είναι και κοινό. Δεν σημαίνει πως όταν κερδίζει ο ένας πρέπει οπωσδήποτε να χάνει ο άλλος. Win-Win το λεν αυτό στο χωριό μου και είναι η βάση της παγκόσμιας εξωτερικής πολιτικής, από καταβολής κόσμου.
Μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ γιατί μας συνέφερε: οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, γεωστρατηγικά. Πήραμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολλά. Μόνο οι καθαρές εισροές, δηλαδή χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων που τα άλλα κράτη – μέλη δώρισαν στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων στήριξης μέχρι το 2020, προσεγγίζουν σε σημερινές τιμές, τα 200 δισ. ευρώ. Πολύ πιο πάνω από ένα ΑΕΠ! Φυσικά δεν μας τα δώρισαν για να αγοράσουμε Cayenne, αλλά για να φτιάξουμε υποδομές: δρόμους, σιδηρόδρομο, λιμάνια, δίκτυα επικοινωνίας, κτηματολόγιο, μηχανοργάνωση στο Δημόσιο, νοσοκομεία μέχρι και παιδικούς σταθμούς.
Από το 1981 το ύψος των καθαρών μεταβιβάσεων, αυτών που εισπράττουμε, αφού αφαιρέσουμε τις εισφορές μας στον κοινοτικό προϋπολογισμό, αυξάνεται συνεχώς και, από το 1,3 δισ. ευρώ του 1983, φτάσαμε τα 3 δισ. το 1990 και τα 5,5 δισ. ευρώ το 2000, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ. Το 2008 οι κοινοτικές μεταβιβάσεις έκαναν ρεκόρ με 8,5 δισ. ευρώ, για να υποχωρήσουν στα 6,2 δισ. ευρώ το 2015, όταν, προκειμένου να μην χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ συμφωνήθηκε η εκταμίευση του συνόλου των κοινοτικών πόρων με μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής.

Για τη συνέχεια Mononews

8 σχόλια:

  1. Να λοιπόν που γηράσκω αεί διδασκομενος. Διαβάζοντας αυτό το κείμενο έμαθα ότι από καταβολής κόσμου ςτόχος της εξωτερικής πολτικής ε΄ναι το αμοιβαίο κέρδος. Πχ όταν οι Πέρσες ήρθαν στηνΕλλάδα αυτός ήταν ο σκοπός τους, να μοιραστουν με τον Μιλτιάδη και τους Αθηναίους τα κέρδη-ποια κέρδη; Και παρά το χρονικό άλμα,τους ίδιους σκοπούς είχε και ο Χίτλερ,κλπ,κλπ. Άμα λες τέτοια πως να μην σε θεωρούν σοφό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αληθειες του Τζημερου σπανε κοκκαλα. Για αυτο ο οθωμανοσοβιετικος λαος δεν προκειται ποτε να τον βαλει στη βουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μπλεντερ τα βαζει....ο απλοικος σοφος του στυλ δυο και δυο ...τρια..Παντα ....τρια. .

      Διαγραφή
  3. Οικονομία Τζήμερε οικονομία, στο χαρτί που γράφεις και στο χρόνο που μας τρώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χειροτερο που μπορεις να πεις στον ελληνα ειναι η αληθεια. Ο αλλος καταλαβε την σχεση μας με την ΕΕ σαν την επιθεση των περσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δλδ μας δίνουν λεφτά για να τα μοιράζουμε στους Ρομά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Το έχω ξαναπεί άλλες 3-4 φορές:

    Στο τέλος θα πέσει πολύ ξύλο σε αυτό τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.