22/5/19

Έφτασαν στην Κύπρο τα βρετανικά F-35B

Πρόκειται για έξι συνολικώς μαχητικά αεροσκάφη




Στις 19:30 περίπου προσγειώθηκαν στην μεγάλη στρατηγικής σημασίας αεροπορικής βάση της Βρετανικής RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου τα πρώτα υπερσύγχρονα μαχητικά τεχνολογία stealth F-35B της Βρετανικής RAF, στο πλαίσιο της πρώτης επιχειρησιακής τους αναπτύξεως στην προαναφερθείσα βάση και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πρόκειται για έξι συνολικώς μαχητικά αεροσκάφη F-35Β της φημισμένης 617 Μοίρας της RAF, της επωνομαζόμενης από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ως «Καταστροφείς Φραγμάτων» (“Dum Busters”), όταν το 1944 με τα τετρακινητήρια βομβαρδιστικά Avro Lancasters, που διέθετε τότε, και εξοπλισμένα με ειδικές βόμβες βομβάρδισαν τα φράγματα του Ρήνου στην κοιλάδα του Ρουρ, τα κατέστρεψαν, επιφέροντας έτσι ένα στρατηγικό πλήγμα στην πολεμική βιομηχανία της Ναζιστικής Γερμανίας.
Πίσω στο αήμερα λοιπόν, τα 6 F-35B Lightning II της 617 Μοίρας, απογειώθηκαν το πρωί από τη μητρική τους βάση Marham της RAF και μετά από τρεις ανεφοδιασμούς εν πτήσει από ένα αεροσκάφος τάνκερ Airbus A330 Voyager που τα συνόδευε, έφτασαν πριν λίγες ώρες στην Κύπρο, όπου θα μετασταθμεύσουν για έξι εβδομάδες. Συμφώνως με ανάρτηση των βρετανικών βάσεων στο twitter τους, πρόκειται για την πρώτη υπερπόντια άσκηση με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη που θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το Ακρωτήρι. Επισημαίνεται επίσης ότι «τα αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν σημαντικές ασκήσεις αναπτύξεως και θα εξασκηθούν σε όλες της πτυχές της προωθήσεώς τους σε κάποια «προωθημένη τοποθεσία», συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού εν πτήσει, της συντηρήσεως και – βεβαίως – των πτήσεων. Όλη αυτή η διαδικασία και η μεταστάθμευση των έξι αεροσκαφών για έηι εβδομάδες στην Κύπρο, φέρει την «κωδική» ονομασία “Lightning Dawn”.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.