14/5/19

Ο σοσιαλισμός είναι ένα όνειρο, αργά ή γρήγορα ξυπνάς - Winston Churchill



Διαβάζω στατιστικές κατά τις οποίες, σε μικρή ηλικία, οι σοσιαλιστικές θεωρίες έχουν δημοφιλία γύρω στο 45% και όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος φτάνουν να πέσουν στο 25%.
 Τα παιδιά μας μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι θα βρεθεί κάποιος καλός και φιλάνθρωπος ηγέτης που θα πάρει τα λεφτά των κακών πλουσίων για να τα μοιράσει «δίκαια» στους υπόλοιπους.
 Όσο τα παιδιά γίνονται ενήλικες, βλέπουν γύρω τους ότι το μόνο που καταφέρνουν ψηφίζοντας σοσιαλιστικές λύσεις είναι να πλουτίζουν οι «καλοί και φιλάνθρωποι» ηγέτες και οι παρέες τους.
Συνεχίζοντας να μεγαλώνουν, διαπιστώνουν τη μεγάλη απάτη: ο σοσιαλισμός είναι η μέθοδος πλουτισμού ανθρώπων που δεν ήταν ικανοί να αποκτήσουν χρήμα με την παραγωγή και το εμπόριο οποιουδήποτε αλλού αγαθού και υπηρεσίας πέραν της ελπίδας και των συναισθηματικών δημοσίων δηλώσεων. Αυτά πούλησαν οι «φιλάνθρωποι» ηγέτες, αυτά αγόρασε ο «λαός». Και τι κατάφεραν; Οι πλούσιοι πρόσθεσαν στις τάξεις τους κάποιους παραπάνω, οι οποίοι τύγχαναν και κραχτοί απατεώνες. Και το χειρότερο; Αυτοί οι απατεώνες δεν ανέβηκαν κοινωνική τάξη με τα χρήματα των πλουσίων (όπως άλλοτε δίδασκαν στις σοσιαλιστικές παρέες τους), αλλά με τα χρήματα του «λαού», του πελάτη που αγόρασε ελπίδα και όμορφα λόγια.
Όσο νωρίτερα καταλάβει ο πολίτης ότι θα ακμάσει και θα πλουτίσει με την ελευθερία του και όχι με τη φιλευσπλαχνία του ηγέτη, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχει να αποκτήσει την ατομική του ευημερία. 
Καθήκον μας να διαδίδουμε τα ιδανικά της ατομικής ελευθερίας όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε.










3 σχόλια:

  1. Καί ἡ παγκόσμια κυριαρχία, τοῦ ὅποιου πολιτικοῦ συστήματος, τῆς ὅποιας οίκογένειας Τραπεζιτῶν, τραγικό ὄνειρο εἶναι. Ἐφιάλτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σοσιαλισμος ειναι ονειρωξη που τελειωνει οταν τελειωνουν τα λεφτα των αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
    Sir Winston Churchill
    British politician (1874 - 1965)


    ("Το εγγενές ελάττωμα τού καπιταλισμού είναι η άνιση κατανομή αγαθών. Η εγγενής αρετή τού σοσιαλισμού είναι η ίση κατανομή αθλιότητας")

    Γνωστός για τα ευφυολογήματά του ο μακαρίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.