12/6/19

Αυτό κι αν είναι προεκλογικό ρουσφέτι - Με νόμο απολύονται 130 χιλιάδες κληρωτοί στρατιώτες στην Τουρκία

Η απελπισία που έχει τυλίξει τον Ερντογάν και τους συμβούλους του, λόγω της κακής πορείας της προεκλογικής εκστρατείαςγια τις εκλογές της 23ης Ιουνίου, με τις οποίες θα εκελεγεί ο νέος δήμαρχός του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, τον ώθησε σε μια κίνηση που δημιουργεί σοβρά προβλήματα στις τουκρικές ένοπλες δυνάμεις.
Πρόκειται για το νομοσχέδιο με το οποίο μειώνεται η στρατιωτική θητεία, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση πριν τη γιορτή του Ραμαζανιού, με το οποίο θα απολυόταν αμέσως μετά την ψήφισή του 130 χιλιάδες κληρωτοί στρατιώτες. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα και να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του Μπιναλί Γιλντιρίμ έναντι του Ιμάμογλου, ο οποίος φέρεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις από 2 μέχρι 8 εκατοστιαίες μονάδες.
Όμως, οι κωλυσιεργίες του Λαϊκού Ρεπουμλικανικού Κόμματος (CHP) δεν επέτρεψαν την ψήφιση του νομοσχεδίου πριν το Ραμαζάνι και έτσι εισάγεται προς συζήτηση σήμερα, με στόχο να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, για να αρχίσει η άμεση εφαρμιογή του.
Με την εφαρμογή του νόμου, από τα κατεχόμενα της Κύπρου θα αναχωρήσουν άμεσα 13 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες και η δύναμη που θα παραμείνει εκεί θα ανέρχεται στις 7 χιλιάδες άνδρες.
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει θητεία έξι μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι στρατιώτες έχουν συμπληρώσει θητεία έξι μηνών, θα απολυθούν.
Όσο για το αν θα επηρεαστεί η επιχειρησιακή ικανότητα των ΤΕΔ, Τούρκοι ειδικοί σημειώνουν ότι υπάρχει ετοιμοπόλεμη δύναμη 180 χιλιάδων ανδρών, που αποτελείται από μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες, που αποτελούν την επιχειρησιακή ραχοκοκκαλιά του τουρκικού στρατού.
Πάντως, το θέμα είναι ούτως ή άλλως σοβαρό και απαιτεί μελέτη και αξιολόγηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.