23/6/19

Το μέλλον είναι στην τεχνολογία όσο λάδι και αν παράγουμε


Ο διευθυντής πληροφορικής του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας σε μια εκ βαθέων συζήτηση μιλά για όλους και για όλα. Την πολιτική και τα αίτια της κρίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, το θεσμικό κενό που χαντακώνει την Ελλάδα και αποτρέπει επενδύσεις, την 4η Βιομηχανική επανάσταση και την επόμενη μέρα της χώρας μας. Μια συνέντευξη που ανοίγει παράθυρο στο μέλλον μας…
«Το μεγάλο διακύβευμα είναι να γίνουμε μια κανονική δυτική χώρα με θεσμούς για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα συνεχώς» υποστηρίζει ο διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του MIT, μιλώντας στον Φιλελεύθερο και σημείωσε ότι «υπήρξε κατασπατάληση των κεφαλαίων που εξασφάλισε η είσοδός μας στο ευρώ».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ελληνική κρίση είναι αποτέλεσμα δύο αιτιών. Αφενός έχουμε το δομικό πρόβλημα ότι η ελληνική οικονομία ήταν μια οικονομία χαμηλής παραγωγικότητας με διαρθρωτικά προβλήματα. Αφετέρου, σε αυτό το στραβό κλήμα ήρθε να προστεθεί και ένας πολύ πεινασμένος γάιδαρος, ο οποίος λεγόταν δημοσιονομικός εκτροχιασμός

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Technology is here to serve the prooduction sector, not replace it. Could the world live without facebook for example?
    Since the article starts with a mention to olive oil, imagine what it could mean to the producers a Certificate of Origin in a blockchain ecosystem where the final consumer thousands of miles away can trace an item back to its producer and the method it was produced. Sweetening the deal, since no middlemen are needed the producer receives more money and the consumer pays a better price.

    Does it sound like a win-win Michael?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν θα έρθει η πραγματική πείνα από την χρεοκοπία, οι άλλοι θα πεθαίνουν από την πείνα, εγώ θα πεθάνω από τα γέλια όταν θα βλέπω τους άλλους να ανεβάζουν βίντεο στο ίντερνετ από το κινητό των 400€+ και θα ζητάνε την βοήθεια που δεν θα έρθει.
    Χωρίς ψωμί δεν ζεις, χωρίς τεχνολογία ζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιμπρεραλ ...αποψεις..Χεστε το φαι....φατε κυκλωματα...Χεστε και τον πλανητη.Μπητε σε μια οθονη...Φαι θα φτιαχνουν.τα κοροιδα στο Πακισταν...θα τους δινετε χαντρες ..και..θα στελνουν με κουριερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πουλάμε ολοι bits and bytes. Καλα ειναι αλλα αλλοι θα τα παραγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.