26/6/19

«Η Τουρκία εγγυήτρια δύναμη του ψευδοκράτους» δηλώνει ο Ερντογάν



Στην ανάγκη διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά αναφέρθηκε ο Ερντογάν λίγο πριν από την συμμετοχή του στην Σύνοδο G20, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία εγγυήτρια της «Βόρειας Κύπρου».

Λίγο πριν την αναχώρηση του για την Ιαπωνία όπου θα συμμετάσχει στην Σύνοδο G20 και θα έχει συναντήσεις με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Στα πλαίσια των δηλώσεων του, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Ερντογάν πραγματοποίησε αναφορά και στην νέα απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ για την περιοχή και τόνισε ότι το ζήτημα ενδέχεται να συζητηθεί στην επικείμενη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Στην περιοχή έχουν δικαιώματα η Τουρκία και η βόρεια Κύπρος». Αυτό υπενθύμισε ο κ. Ερντογάν, στην αρχή της σύντομης τοποθέτησης του.

Στην συνέχεια, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη. «Η Τουρκία έχει καθήκοντα ως εγγυήτρια δύναμη της βόρειας Κύπρου, σε περίπτωση που αυτή δεχθεί επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Ερντογάν χαρακτηρίζει ως ακατανόητη την σχετική απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ. Επίσης, υπενθυμίζει την πάγια θέση της χώρας του για την ΑΟΖ. Προτείνει την διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τ/κ και την ε/κ πλευρά

«Και φυσικά θα πραγματοποιήσουμε σοβαρές κινήσεις», τόνισε ο κ. Ερντογάν σε σχέση με τις κινήσεις της χώρας του. Ο ίδιος ζήτησε δίκαιη μεταχείριση από τους γείτονες της Τουρκίας.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.