30/6/19

Κύπρος - Προσφυγικό: Μπαίνει «μπλόκο» στην Πράσινη Γραμμή



Στη λήψη δραστικών μέτρων ανακοπής, σε πρώτη φάση, και δραστικής αντιμετώπισης, στη συνέχεια, των αυξημένων ροών από τις κατεχόμενες περιοχές κινείται η κυπριακή κυβέρνηση.

Ο προσανατολισμός που υπάρχει κινείται πάνω σε επτά πυλώνες με άμεση εμπλοκή της Ε.Ε. και της Frontex.
Από το πακέτο μέτρων ξεχωρίζει η κατεύθυνση για δημιουργία νέων δομών κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, κάτι που έχει τεθεί ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρει η «Καθημερινή Κύπρου».

Τα υπό δημιουργία κέντρα δεν θα περιοριστούν μόνο σε ζητήματα φιλοξενίας μεταναστών, αλλά στη συνολική διεκπεραίωση των διαδικασιών ασύλου.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο όσων φαίνεται να εξετάζονται είναι η εξεύρεση της νομικής φόρμουλας προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι σε θέση να απαγορεύσει τη διέλευση αιτητών τρίτων χωρών από τα οδοφράγματα.

Παράλληλα, η εμπλοκή της Αστυνομίας όσο και της Εθνικής Φρουράς στην αύξηση ελέγχου της Πράσινης Γραμμής θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Σημειώνεται, ότι τους πρώτους έξι μήνες του 2019 πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές τρεις χιλιάδες μετανάστες.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.