3/6/19

Οι Πομάκοι της Ξάνθης απαντούν στην Ασάφογλου: «Δεν είμαστε Τούρκοι. Έχουμε Ελληνική εθνική συνείδηση»

«Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες».



Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του, Εμινέ Μπορουτζή, διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.
«Δε μας  προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.
Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι  έχουν ελληνική εθνική συνείδηση» επισημαίνει και προσθέτει:
Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα.  Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας”.
Η Εμινέ Μπορουτζή, με την ιδιότητα του προέδρου του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Πομάκων Ξάνθης καταλήγει λέγοντας:
«Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης,  καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της».
Πηγή: evrosnews, HuffPost Greece

6 σχόλια:

  1. Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει πολλά λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων σχετικά με τους πομακους! !! Πιστεύω ταυτόχρονα ότι λάθη έγιναν και από τις δύο πλευρές !! Παρ όλα αυτά καλά είναι η νέα κυβέρνηση να ξυπνήσει και να δώσει να καταλάβουν όλοι ότι οι Πομακοι έχουν ελληνική συνείδηση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ήταν καθόλου ασχημη ιδέα στην καινούργια κυβέρνηση να συμπεριλάβουν και εναν Πομάκο υπουργό ή υφυπουργό για να τονίσουν την ελληνικότητα των Πομάκων και την συμμετοχή τους στην διακυβέρνηση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειχα ως Στρτιωτικος συνεργαστη στο παρελθον με στρατευμενους Ναυτες πομακους δεν ειχαν καμια σχεση με Τουρκολαγνια ηταν Ελληνες και μαλιστα υπερηφανοι για την καταγωγη τους θα επρεπε το Ελληνικο Κρατος να τους εχει προσεξη οπως και καθε Ελληνα Πολιτη ποτε ομως δεν ειναι αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς αυτοπροσδιοριζομενους ως πατριωτες,και οχι φασιστες,και προς δεξιους
    ο πραγματικός πατριωτισμός πάντα είναι δημοκρατικός και κοινωνικά δίκαιος που σέβεται τους άλλους λαούς και δίνει στον εαυτό του δικαίωμα άμυνας .οι φασίστες δεν είναι πατριώτες αλλά πατριδοκάπηλοι που σκοπό έχουν να διαιρούν και να δυναστεύουν τους φτωχούς .στην πραγματικότητα δεξιός πατριωτισμός δεν υπάρχει.αγωνιστείτε για δημοκρατικές, δίκαιες κοινωνίες και ειρήνη ανάμεσα στους λαούς ενάντια στον καπιταλισμό και τον φασισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι να ξέρω ότι οι Απόμαχοι είναι Έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Let's get serious people. Facts:
    1. We have no central government that cares for them or Greece
    2. Pomacs have needs; both to survi e and maintain their Greek culture

    Anyone in this blog with the skills to run a needs assessment of the group? A study that we could use to channel private funds to the community. I pledge my time and money to the project.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.