20/6/19

Χωρίς να γίνουν θυσίες δεν υπάρχει ελευθερία

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτάσσουν μια παράλογη, ψοφοδεή και ανιστόρητη στάση απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας



Από τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη
Η στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης απέναντι στην επιθετικότητα της Αγκυρας είναι χαρακτηριστική της βαθιάς παρακμής μας. Παρότι οι κύριοι διαγκωνιζόμενοι για την εξουσία στις 7 Ιουλίου ενδύονται τον μανδύα της σωφροσύνης υπέρ της ειρήνης, στην ουσία προτάσσουν μια ψοφοδεή, παράλογη και ανιστόρητη στάση, που θα προκαλέσει την επίθεση των Τούρκων, ώστε να επιβάλουν τετελεσμένα, διότι εκπέμπεται το μήνυμα της δειλίας. Ουδέποτε βρεθήκαμε σε τόσο μεγάλα διλήμματα με τόσο μικρή ηγεσία. Ο τουρκικός επεκτατισμός δεν φύτρωσε χθες. Δεν είναι δημιούργημα της Κουμουνδούρου. Ο Ερντογάν δεν δίνει μπακίρα για το τι θέλει ο Τσίπρας. Τα τουρκικά σχέδια για διχοτόμηση και οριστική κατάληψη της Κύπρου ξεκινούν από την επομένη της πώλησής της στους Αγγλους, από τον προπερασμένο αιώνα. Οι Τούρκοι πάντα λένε τι θέλουν, έχουν την υπομονή δεκαετιών για να μας βρουν μπόσικους, ψοφοδεείς, για να επιτεθούν σαν αρπακτικά και να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. 

Για τη συνέχεια dimokratianews

14 σχόλια:

  1. Όταν διαβάζω άρθρα σου αφ ενός σου δίνω δίκιο και αφ εταίρου αναρωτιέμαι γιατί όλοι εσείς που έχετε πάνω κάτω τις ίδιες ιδέες δεν ενώνεστε , μήπως και δούμε άσπρη μέρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατοχη μιας χωρας ειναι στην πραγματικοτητα, κατοχη του πολιτικου συστηματος της.
    Δειτε την καταντια μας σημερα.
    Απο τη μια ενα τσουρμο απλυτων εθνομηδενιστων, "πολιτικοι" για τα πανηγυρια, και απο την αλλη μια οικογενεια.
    Ετσι απλα μια οικογενεια που τεινει να γινει δυναστεια.
    Οι μητσοτακηδες!!!
    Π πρωθυπουργος σε λιγο, θα ειναι ο αδερφος της υπουργου εξωτερικων της οποιας ο γιος ειναι δημαρχος των αθηναιων!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!!
    Τετοια καταντια δεν θα βρεις σημερα πουθενα.
    Μια οικογενεια γερμανοφιλη εως γερμανοτσολιαδισμου.
    Θυμηθειτε το σχεδιο αναν, με τι πρεμουρα το προπαγανδισαν. Εν χορω.
    Θυμηθειτε την υπουργο εξωτερικων που εκανε πλατες στον χριστοφορακο (γιος γερμανοτσολια με τιτλους) για να την κοπανησει στην γερμανια.
    Αυτην την οικογενεια μας εχουν ετοιμασει (προφανως οι γερμανοι) για να συνεχιστει η κατοχη μας και ο εθνικος μας εξευτελισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας. Δυστυχώς, ο Έλληνας θέλει το βασιλιά του και ψηφίζει με μόνο κριτήριο την τσέπη. Ας μην αλλάζει ποτέ τίποτα... Ας παραβιάζονται κατάφορα οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του λαού. Ο Έλληνας ψηφίζει τον έναν, για να μη βγει ο άλλος. Αυτό είναι στρέβλωση του κοινοβουλευτισμού.

      Η Ιταλία, λόγω 50 χρόνων απλής αναλογικής (από το 2004 περίπου την έκοψαν και πειραματίζονται ακόμα για να βρουν εκλογικό σύστημα, που στο μεταξύ είναι συνήθως υβριδικό μεταξύ πλειοψηφικού και απλής αναλογικής), είναι ένα τρελό εργαστήριο πολιτικής, που έχει παράξει περισσότερα κόμματα από όσα μπορεί να θυμηθεί ο άνθρωπος. Για 50 χρόνια περίπου, είχε πάνω από 50 κυβερνήσεις και είναι εν μέρει και αιτία του χρέους, γιατί ήταν σε διαρκή προεκλογική περίοδο.

      Αλλά, ακόμα και με λάθη, ακόμα και μέσα από αυτή τη χαοτική διαδικασία, έχουν αναπτύξει μια κουλτούρα ψηφοφόρου, που δεν ενδιαφέρεται μόνο για το ποιος θα του τάξει τα περισσότερα. Για παράδειγμα, μπορεί ο λαός να προκαλέσει δημοψήφισμα με συλλογή υπογραφών. Τα δημοψηφίσματα ούτως ή άλλως είναι αρκετά κοινά (όχι σαν την Ελβετία βέβαια) και μερικά επαναλαμβάνονται ανά διαστήματα (πχ 2 φορές έγινε για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, μια το 1987 και μια το 2011).

      Ή για παράδειγμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, που για μένα είναι θνησιγενές, γιατί έχει αρχηγό έναν ακατάλληλο για τη θέση άνθρωπο και δεν έχει σαφή πολιτικό προσανατολισμό (είναι αριστεροδεξιό διαμαρτυρίας και η διαμαρτυρία είναι αυτό που τους ένωσε και τώρα που κυβερνούν και δε μπορούν να διαμαρτυρηθούν, φεύγουν πολλοί), αλλά έφερε μια κουλτούρα κόμματος που διεύρυνε τη βάση αποφάσεων του κόμματος. Δηλαδή, έχουν μια πλατφόρμα στο ίντερνετ, που ονομάζεται Ρουσώ, στην οποία όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος μπορούν να κάνουν προτάσεις, να ψηφίζουν για τα ονόματα στα ψηφοδέλτια, να προτείνουν νομοσχέδια, να δίνουν υλικό στους βουλευτές του κόμματος, να ψηφίζουν για αποφάσεις του κόμματος κλπ. Για παράδειγμα, πρόσφατα, μέσω αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κλήθηκαν τα μέλη να ψηφίσουν για το αν θέλουν οι βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν ή όχι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Σαλβίνι, τον οποίο ένας δικαστής της Σικελίες, κατηγορούσε για παράνομη παρακράτηση παράνομων αλλοδαπών, επειδή δεν τους άφηνε να αποβιβαστούν από το πλοίο που τους μετέφερε, στην Ιταλία. Ψήφισαν όχι. Αν είχαν ψηφίσει ναι, το κόμμα στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ της άρσης της ασυλίας. Αυτά δημιουργούν μια νέα κουλτούρα, που σιγά σιγά διαχέεται στην κοινωνία και θα γίνεται απαίτηση στο μέλλον από όλα τα κόμματα.

      Ή για παράδειγμα, είναι σκανδαλώδες στην Ελλάδα, να διορίζει η κυβέρνηση τους ανώτατους δικαστές και το μόνο "σκάνδαλο" που βλέπει ο τύπος είναι ότι γίνεται πριν φύγει η κυβέρνηση. Μα το σκάνδαλο είναι ο διορισμός! Καταστράφηκε μια χώρα και φυλακή πήγε μόνο ο Τσοχατζόπουλος και δεν εξεγείρεται κανείς;! Ο Μπερλουσκόνι βαρέθηκε να βλέπει τις δικαστικές αίθουσες, πριν λίγα χρόνια, πέρασε 1 χρόνο ποινή εργασίας σε γηροκομείο. Εξακολουθούν να τον ψηφίζουν κάποιο φανατικοί οπαδοί του, αλλά έχει τελειώσει πολιτικά, ο Σαλβίνι που κάποτε ήταν η κυβερνητική πατερίτσα, σήμερα έχει απορροφήσει το 90% της πάλαι ποτέ κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι. Ο Μπετίνο Κράξι, προκειμένου να μην καταδικαστεί στην Ιταλία, πέθανε αυτοεξόριστος στην Τυνησία.

      Θέλω να πω, πως η Ιταλία, δεν είναι καμιά αδιάφθορη χώρα. Αλλά τουλάχιστον, προσπαθούν να τηρούν κάποια προσχήματα και κάποια στιγμή, έστω και ύστερα από χρόνια, κάποιος δικαστής κάνει μια επιχείρηση "καθαρισμού". Δεν είναι εσαεί στο απυρόβλητο οι πολιτικοί.

      Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι παρωδία κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, γιατί απλά δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών, όταν οι δικαστές, εξαρτούν την καριέρα τους από τους πολιτικούς...

      Αλλά κανείς δε ζητάει από τα κόμματα του "γιατί δεν το αλλάζετε". Το μόνο που ζητάνε όλοι είναι "λεφτά, αυξήσεις, ΕΝΦΙΑ".

      Διαγραφή
    2. Εχει φαγωθει ο Αλαφουζος και ο Παπαχελας να του ...δωσει 3.5%....με το ζορι...οπως και με τα ....βαθυστοχαστα Τουρκοσηρισλ και Τουρκοπαιχνιδα..Καθε πιονι που ο .....ο ιδιωτης (!!!!) ..Σορος τουχει πεταξει τα ματια στο τραπεζι...προβαλει στην πιστα...

      Διαγραφή
    3. Ουρακουλουμ σου βαζω ενα καιριο ετωτημα !!
      Λεγεται και λες ...ειναι θεμα παιδειας !!!! Αυτοι που κυβερνουν...εχουν παιδεια !!! Λοιπον....πως καταντησαν την χωρα ...μπαζα ???Εχουν παιδεια ...αν αυτη ειναι η αιτια ολων !!! Η η παιδεια παραγει μπαζα...η τα μπαζα παραγουν παιδεια !!! Λοιπον.???..Καταφανως αυτο.πουχουν η δεν ειναι η "παιδεια"....η σκετη παιδεια δεν φτανει νασαι ανθρωπος !!! Καθηκι με παιδεια φτανει.Αλλα καθηκι με παιδεια ...ειναι χειροτερο απ το να μην εχεις παιδεια..Εκτος αν η .διδαχθησα παιδεια...ειναι η θεωρια νασαι κυρια καθηκι !!! Αυτο ομως δεν ειναι παρα η παιδεια καθηκιων....γεννημενων.

      Διαγραφή
  3. Τάδε ἔφη Βαρουφάκης: "Ἄν κυττἀξεις ἀπό τό διάστημα τά σύνορα, εἶναι παραλογισμός"...:
    Καί ἄν κυττάξεις ἀπό τό διάστημα τούς ἀνθρώπους, δέν θά δῆς κανέναν κε Βαρουφάκη. Κανέναν. Κι ἄνθρωποι μέ τέτοια ...."παραδιαστημικά" μυαλά,
    γιά νά φανῆ ἡ ὕπαρξή τους στό διάστημα,
    θά κάνουν τήν γῆ πυρηνικό ὁλοκαύτωμα.

    Οὐ δύναταί τις δυσίν Κυρίοις δουλεύειν, Θεῶ τε καί μαμωνᾶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μόνος παραλογισμός που θα δει κανείς κοιτάζοντας τα σύνορα της Ελλάδας, για παράδειγμα, από το διάστημα είναι 1. Στη Γευγελή, γιατί ενώ στο μεγαλύτερο μέρος τους ακολουθούν κορυφογραμμές σε εκείνο το σημείο παραβιάζουν κάθε λογική 2. Στο κομμάτι δυτικά του Έβρου στην Αδριανούπολη, το οποίο αν ισχύει αυτό που λένε, είχε δοθεί στους τούρκους με τη λογική ότι τόσο ήταν το βεληνεκές των πυροβόλων της εποχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ το διαστημα φαινεται η βλακεια των οικονομολογων ?? Λογικα.ουτε τα συνορα των ΗΠΑ φαινονται.Αρα Ρωσοι και Κινεζοι μπαινουν ελευθερα...Μηπως εχουν οι επιχειρησεις της γυναικας του συνορα ?? Οποιος θελει χτιζει εκει...Αυτος ειναι ινδιανος Μαγια...ουτε σπιτι του εχει πορτες...Βαζει μια γκλιτσα διαγωνια στην πορτα οταν λειπει.Δεν λεμε αν εχει συνορα .....η γυναικα του....προφανως δεν φαινονται απ το διαστημα....Μπητε ελευθερα ολοι. .Αυτος καθως τωρα πια τον προσεχουμε πιο καλα ...οσο μιλαει καλυτερα...φαινεται ο κωλος της μαιμους καλυτερα.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολεμος
    ΠΑΤΗΡ παντων

    Ο Θεος Αρης ενημερωνει οτι εφθασε η ωρα να δοξασθει.
    Οσοι δεν εννοουν οτι ανθρωπινη φυσις και πολεμος συναυτιζονται, ηλθε η ωρα να το μαθουν.Ο καθεις ας λειτουργησει με γνωμωνα το οφελος της Ελλαδος.
    Η Ελλας ειναι η μητερα μας , και οποιος ειναι μητροκτονος , η αποπειραται να γινει πρεπει εξολοθρευθει αμεσα.
    Οποιαδηποτε συζητηση με μητροκτονο δεν εχει νοημα.
    Ειμεθα μονοι μας.
    Πρεπει να το παρουμε χαμπαρι,
    Ο Τουρκος αλωνιζει εως και την Λιβυη.
    Πρωτος στοχος λοιπον τα ιπταμενα τανκερ.Με αναλογο αντιτιμο στους πραξειν τουτο.Ας πουμε τριαντα τοις εκατο.Κι αν θελουν , ασυλια σε ολους τους φυλακισμενους του Ερδο.Θα υπαχθουν σε σχετικα ειδικο καθεστως.Οπως ας πουμε Ελληνικες αγροτικες φυλακες.Με σχολεια κλπ.Ασφάλεια και συνταξεις και οπου χρειασθει και βιλαετια.Ετσι κι αλλιως ειναι καταδικασμενοι.Για να δουμε λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε καλε ...Σαγγαριε...η αιθουσα δεν εχει θεατες...δυο τρεις ειναι σκορπιοι. .

      Διαγραφή
  7. Αφου ασχολειστε μ'αυτον καλα να παθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.