20/6/19

Προσέξτε αυτήν την είδηση - Αναγνωριστικές πτήσεις της Τουρκίας βόρεια της Λιβύης

Λιβυκό δημοσίευμα αναφέρει ότι αεροσκάφος τύπου Boeing της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκε βόρεια της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης και νοτίως της Μάλτας, πιθανόν για συλλογή πληροφοριών.
Την πτήση κατέγραψε η ιταλική ιστοσελίδα «Ιταλικό Στρατιωτικό Ραντάρ», που ειδικεύεται σε θέματα «παρακολούθησης του έργου της κατασκοπείας και της αναγνώρισης της εναέριας κυκλοφορίας», όπως σημειώνει το δημοσίευμα.
Πρόκειται για το τουρκικό αεροσκάφος Boeing E-7Τ (13-004) που πραγματοποίησε αναγνωριστική αποστολή βόρεια των λιβυκών ακτών.
Η Τουρκία έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την τύχη της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, και όπως έχουν αναφέρει διάφορες πηγές την έχει βοηθήσει με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού.
Πηγή: philenews / in.gr

2 σχόλια:

  1. Όντως η είδηση έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Διαβάζω από ανοιχτές, διαδικτυακές πηγές ότι σε look-up mode το ραντάρ του έχει εμβέλεια 600 χλμ. και άνω. Για επιχειρήσεις ELINT (electronic intelligence) αναφέρεται εμβέλεια 850 χλμ. και άνω. Εάν μετακινηθεί πιο βόρεια και δυτικά, έχουν "μάτια" εκεί που τους ενδιαφέρει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Νικολαου για σοβαροτερα απ τις ικανοτητες των ρανταρ πηγε εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.