12/6/19

Οριστική ρήξη Τσίπρα - Κοτζιά, βολές ΠΡΑΤΤΩ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Οριστική ρήξη Τσίπρα - Κοτζιά, βολές ΠΡΑΤΤΩ κατά ΣΥΡΙΖΑ
Οριστική είναι η ρήξη του Αλ. Τσίπρα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά την επέτειο μάλιστα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το ΠΡΑΤΤΩ όπως αναφέρουν πληροφορίες κινείται προς την πλευρά του Γ. Βαρουφάκη...
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ το αίτημα του Ν. Κοτζιά προκειμένου στελέχη της κίνησης να τοποθετηθούν σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε δεκτό και στο πλαίσιο αυτό το ΠΡΑΤΤΩ ενημέρωσε ότι δεν θα μετάσχει στις επερχόμενες εκλογές, καλώντας τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Ν. Κοτζιάς εφέρετο να επιθυμεί μια εκ των εκλόγιμων θέσεων κάτι που επίσης δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί. Βέβαια η στροφή προς το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη προκαλεί ερωτήματα, πολύ δε περισσότερο όταν η σχετική ανακοίνωση κάνει αναφορές στην αριστερά.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι σαν σήμερα έναν χρόνο πριν δινόταν στη δημοσιότητα η συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη στις 17 ιουνίου 2018 από τον Νίκο Κοτζιά και τον Νικ. Ντιμιτρόφ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ. Μια συμφωνία που επικαλείται και υποστηρίζει διαρκώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός που όμως αρχικά έθεσε εκτός υπουργείου Εξωτερικών των Νίκο Κοτζιά στη διαμάχη με τον Π. Καμμένο και τώρα του δείχνει και την έξοδο από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα», η ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ' αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Σε επιστολή της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση».
Πηγή: Λίμπεραλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.