30/6/19

Καταποντίστηκαν Ράμα και Γκόρος στην Χιμάρα


Μια μεγάλη ημέρα αποδεικνύεται η σημερινή για τον ελληνισμό της Χιμάρας. Καθώς η ψηφοφορία για την εκλογή του κυβερνητικού υποψηφίου δημάρχου οδεύει προς την λήξη της, η συμμετοχή του ελληνισμού δεν ξεπερνά το 5% ενώ στο σύνολο του δήμου βρίσκεται στις 17.30 τοπική στο 10,5% και αναμένεται να κυμανθεί τελικά γύρω στο 12%.
Αυτή τη στιγμή σε όλα τα εκλογικά κέντρα του δήμου δεν υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων παρά την αγωνιώδη προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να ασκήσει πολλαπλές πιέσεις.

Η Ομόνοια έχει τοποθετήσει παρατηρητές έξω από όλα τα εκλογικά κέντρα που από την έναρξη της διαδικασίας καταγράφουν την προσέλευση του κόσμου με ακρίβεια. Συγκεκριμένα στις 17.30 τοπική ο αριθμός των ψηφισάντων δεν ξεπερνά τους 2500, ήτοι 10,5% του εκλογικού σώματος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2015 είχαν συμμετάσχει 8600 ψηφοφόροι εκ των οποίων ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε λάβει 4600. Άρα υπολείπεται ο κύριος Γκόρος και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 2.200 ψήφους σε σχέση με την προηγούμενη επίδοσή τους. Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια των μελών των εφορευτικών επιτροπών να μην διαρρεύσει το ποσοστό της συμμετοχής.

Δεδομένου ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει παρατηρητές και δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, για να επιβεβαιώσει την κλοπή και τον παραλογισμό της διαδικασίας (το Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει) έχει στείλει διακόσιους δικούς τους ψηφοφόρους οι οποίοι έχουν ψηφίσει άκυρο. Κάτι που περιμένουμε να αποτυπωθεί στην υποτιθέμενη καταμέτρηση. Αυτή τη στιγμή όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έξω από τα εκλογικά κέντρα δεν υπάρχει ψυχή.

Μοναδική παραφωνία είναι το χωριό Δρυμάδες όπου οι εναπομείναντες γέροντες πιέστηκαν και παρασύρθηκαν από τον δημογέροντα του χωριού ο οποίος βρισκόταν διαρκώς έξω από το εκλογικό κέντρο συνεπικουρούμενος από μπράβους των καταπατητών των οικοπέδων που ξεπλένουν τα χρήματα της αλβανικής μαφίας.

Σε μία τόσο στημένη διαδικασία δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα και η συμμετοχή που θα ανακοινωθεί από την μονοκομματική εφορευτική επιτροπή. Οποιοσδήποτε κινείται στην πόλη βλέπει την απροθυμία του κόσμου, τα άδεια εκλογικά κέντρα και την νευρικότητα των στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Φαίνεται ξεκάθαρα για ποιον λόγο αφαιρέθηκε από τον πρόεδρο της Ομόνοιας, το δικαίωμα συμμετοχής στην σημερινή διαδικασία κατά την οποία ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν είχε καμία πιθανότητα εκλογής σε μια κανονική εκλογική μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ίδια χαμηλά ποσοστά παρατηρούνται και στους δήμους Δρόπολης και Φοινίκης όπου ο ελληνισμός επίσης αρνείται μαζικά να αποδεχθεί τις μονοκομματικές διαδικασίες.

Πηγή: Himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.