18/6/19

Πάιατ προς Άγκυρα: Να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο έστειλε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ από το Στεφανοβίκειο της Θεσσαλίας, όπου πάρεστη στην τελετή παράδοσης από τις ΗΠΑ των ελικοπτέρων Kiowa και Chinook.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πάιατ απάντησε πως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις και υπογράμμισε το «κοινό συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία».
«Μίλησα με σαφήνεια για αυτά τα θέματα την περασμένη εβδομάδα στις δημόσιες παρατηρήσεις μου στην Ουάσιγκτον και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε την ισχυρή αντίληψη των ΗΠΑ ότι τώρα είναι η ώρα για διάλογο και όχι για περαιτέρω κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες» τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

9 σχόλια:

  1. Το μόνο που μπορεί να θορυβήσει σοβαρά τις ΗΠΑ είναι η Ελλάδα να αποφασίσει πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία.

    Και δεν αναφέρομαι σε "επεισόδιο", "ατύχημα" , "τοπική σύρραξη" κτλ., αλλά σε πόλεμο συμβατό ολομέτωπο.

    Προτιμούμε την κατάρρευση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ από το να εκχωρηθεί έστω και χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και Κύπρου στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και χίλια περίπου χρόνια δίνουμε τα πάντα στους Ευρωπαίους συμμάχους μας και αυτοί μας πουλάνε συνήθως σκλάβους στο Ισλάμ. Αυτή είναι μια απαγορευμένη ιστορία συνεχόμενων γενοκτονιών την οποία δεν διδάσκουν τα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά πανεπιστήμια. Για να δούμε αν οι ΗΠΑ θα ξεφύγουν από τις Γερμανικές και Βρετανικές ισλαμόφιλες πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Unfortunately Giorgo, the Greek universities are the ones that remain silent.

      Διαγραφή
    2. Ξεχνάς τα γεγονότα της Κύπρου το '74, αλλά και την στάση Πόντιου Πιλάτου μέχρι τώρα. Αν δεν έχεις νύχια να ξυθείς, περίμενε από τους άλλους. Κύριε Πάιατ όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις.

      Διαγραφή
  3. Ηττοπάθεια και παραλογισμός μαζί. Θέλουμε από τους συμμάχους να μας λύσουν το πρόβλημα με την Τουρκία. Κανείς όμως δεν ρίχνει στους Έλληνες την ευθύνη για την αδιαφορία στην αμυντική ισχύ. Εξαιρετικά βολικό να φταίνε πάντα οι άλλοι και εμείς να είμαστε τα "θύματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε και την ριξαμε την ευθυνη...Ικανοποιηθηκες ?? Ολα καλα ??? Ξεμπερδεψαμε ? Σε βασανιζε ποιος την εχει ?? Και ειπες ....αν δεν την βρω...δεν.γινεται ?? Αντε την βρηκες.Λοιπον ??

      Διαγραφή
  4. Σιγά μην σκίσεις κανα καλτσόν...
    Πόσα σου σκάει ο ερδγάνης ρε γυαλάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πυρηνική βόμβα ειναι η δήλωση οτι ειναι η ώρα του διαλόγου που λέει ο Παιατ , δηλαδή μοιράστε τα μικρα ποσοστά να πάρουμε τα μεγάλα.Κουλης σε ρόλο Τσιπρα για το Αιγαίο.
    Η δήλωση αυτή δεν ειναι ουτε υπερ μας ουτε δήλωση ίσων αποστάσεων ! Ειναι υπερ της Τουρκίας ! Καθαρή δήλωση υπερ Τουρκίας,Ουδέτερη ειναι η δήλωση των Ρώσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.