26/6/19

Ποιό είναι το τουρκικό πλοίο ‘Γιαβούζ’;

Με την έναρξη της γεώτρησης στην περιοχή της Μεσογείου, στο λιμάνι του Ντιλόβασι έγινε τελετή για τον απόπλου του δεύτερου τουρκικού πλοίου γεώτρησης, το Γιαβούζ, το οποίο αφού έπλευσε στο Αιγαίο, αγκυροβόλησε στον κόλπο της Αττάλειας, περιμένοντας εντολές, γράφει η τουρκική Deniz Haber.
Το πλοίο γεώτρησης Γιαβούζ, της τουρκικής « Εθνικής Ενεργειακής και Μεταλλευτικής Πολιτικής» αγοράστηκε από την TPAO προκειμένου να αυξηθούν οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στη θάλασσα.
Το πλοίο που αγκυροβόλησε στην ακτή Κόνιαλτι τράβηξε την προσοχή των πολιτών.
Το Γιαβούζ που είναι ένα από τα 16 πλοία παγκοσμίως του τύπου αυτού, θα παραμείνει αγκυροβολημένο εδώ για λίγο.

Το τουρκικό γεωτρύπανο θαλάσσης διαθέτει αίθουσα άθλησης και κινηματογράφου, καμπίνες διαμονής και ανάπαυσης. Υπάρχει επίσης ένα μικρό νοσοκομείο τεσσάρων κλινών με ένα γιατρό πλήρους απασχόλησης.
Για το τουρκικό προσωπικό που εργάζεται στο Γιαβούζ υπάρχουν συνολικά 210 κλίνες και συνήθως επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά από 21 ημέρες απασχόλησης. Το ξένο ειδικευμένο προσωπικό έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την άδεια κάθε 28 ημέρες.
Το Γιαβούζ ικανοποιεί τις ανάγκες του σε ηλεκτρισμό από γεννήτριες ντίζελ με δυναμικότητα 42 μεγαβάτ.
Έχει χωρητικότητα καυσίμων, 7,5 εκατομμυρίων λίτρων.
Το Γιαβούζ (Yavuz) καθελκύστηκε τον Αύγουστο του 2011 στην Νότιο Κορέα και είχε την ονομασία Deepsea Metro I,πριν αγοραστεί τον Οκτώβριο του 2018, από την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) είχε εργαστεί στην Τανζανία, την Κένυα, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Γιαβούζ σημαίνει άκαμπτος, αποφασιστικός.

[iEpikaira: Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γιαβούζ (πρώην DeepSea Metro I) και το Φατίχ (πρώην DeepSea Metro II) ναυπηγήθηκαν από τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά η επένδυση ύψους 2 δισ. δολαρίων έπεσε έξω ΕΔΩ και τα πλοία τελικά πουλήθηκαν στην ΤΡΑΟ, ΕΔΩ.]--The Hellenic Information Team

2 σχόλια:

  1. Φοβερό, οι Αμερικάνοι υποχρεώσαν τους Έλληνες να παραδώσουν τα γεωτρύπανα στην Τουρκία. Γιατί δεν τα λέει κανείς αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμερικάνοι αξιωματικοί οι οποίοι ελέγχουν τη διεθνή ναυτιλία επέβλεψαν την όλη επιχείρηση μεταφοράς των Ελληνικών γεωτρύπανων στα χέρια της Τουρκίας. Έδρασαν κατόπιν διαταγών άνωθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.