18/6/19

Αναστασιάδης: Είμαι αισιόδοξος ότι η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία


«Αυτό μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας και πιστεύω και μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου, προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της ΕΕ», υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρoς

Την αισιοδοξία του ότι αποφασιστικά η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία από ό,τι μέχρι σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚυπριακήςΔημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτό μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας και πιστεύω και μετά τη σύνοδο των επτά μελών του Νότου, προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της ΕΕ», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο για την έκτακτη συνεδρία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στην Ελλάδα, την οποία συγκάλεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ενόψει της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κρίθηκε από (πλευράς) ελληνικής Κυβέρνησης ότι έπρεπε να υπάρξει η μελέτη όλων εκείνων των απαραιτήτων διαβημάτων που έπρεπε να γίνουν».

"Ενημερώθηκα, υπήρξε μια μεταξύ μας συνεννόηση ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν και γίνονται», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι «θα έπρεπε προκληθεί οποιοσδήποτε πανικός».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος θα ασκήσει βέτο αν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ικανοποιητικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να επιτραπεί «να υπάρξει ο κατάλληλος χειρισμός ανάλογα με τις εξελίξεις».

«Δεν είναι με δηλώσεις ανάλογες με την τουρκική ρητορική που επιτυγχάνεις εκείνο που επιδιώκεις», υπογράμμισε.

Σε παρατήρηση ότι το κατοχικό καθεστώς βρίσκεται σε πλήρη συγχορδία με την Τουρκία σε ό,τι αφορά το πώς αντιμετωπίζουν αυτές τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε «πότε δεν ήταν».


ΠΗΓΗ: protothema.gr

8 σχόλια:

  1. Αυτη η "αισιοδοξια" θα σε σωσει κ. Αναστασιαδη. Εν τω μεταξυ οι Τουρκοι τρυπανε στην ΑΟΖ της Κυπρου και φανταζομαι θα παραμεινεις "αισιοδοξος" οταν θα εισβαλουν να παρουν και το υπολοιπο μισο της Κυπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέστε τον Ελληνισμό να βγει στους δρόμους ενάντια στην Τρίτη Εισβολή. Όλος ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΓΝΎΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

      Όταν πλην της Κατρουγκάλειου (αλλά όλων των κατοχικών, Τσίπρα, Μητσοτάκη, Φώφης κτλ), «μεγάλης ακτογραμμής» της Τουρκίας, δεν τόλμησαν εδώ και πολλά χρόνια, ως φοβισμένα παιδάκια, να ανακηρύξουν την ΑΟΖ, Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

      Και ενώ οι τούρκοι παραβιάζουν τα πάντα, όλοι οι κατοχικοί τηρούν ευλαβικά το προδοτικό mea culpa του Ανδρέα Παπανδρέου, επεκτείνοντας το, μάλλον, σε όλην την τουρκική ακτογραμμή.

      Με τον Αποστολάκη, his master voice να μας λέει το γνωστό «ψυχραιμία» !!!!
      Και τον Αμερικανό πρέσβυ να μην ζητεί άμεση διακοπή των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, αλλά να μας λέει:
      «Για την αποφυγή ΠΕΡΑΙΤΕΡΡΩ προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία". Δηλαδή ως εδώ καλώς!!!!!

      Δείτε πως αναλύει την νυν κατάσταση η παροπλισθείσα προς εξόντωση (πριν λίγα χρόνια) εξαίρετη αναλύτρια δημοσιογράφος κυρία Κύρα Αδάμ
      Κύρα Αδάμ
      Τα «βαριά» ευρωπαϊκά όπλα Ελλάδας και Κύπρου σε βάρος της Τουρκίας
      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/781180_ta-varia-eyropaika-opla-elladas-kai-kyproy-se-varos-tis?fbclid=IwAR14ZfQXnCvmI5G7CUeFehp6VhNpu4aekyDRv

      Διαγραφή
  3. Μάλλον η αισιοδοξία σου προέρχεται από το ότι θα σε βοηθήσουν τα συνεταιράκια/φίλοι σου οι Άγγλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η "σθεναρή" στάση, περιοριστεί στο πάγωμα της ήδη παγωμένης από το 2016 διαδικασίας επέκτασης της τελωνειακής ένωσης, φοβάμαι πως μέχρι ο κ. Αναστασιάδης αρχίσει να ανησυχεί ότι ο χρόνος δε δουλεύει υπέρ του, οι Τούρκοι θα έχουν κάνει την Κύπρο σουρωτήρι από τις γεωτρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθεύει ότι το Fatih ανήκε στον Αγγελόπουλο και το πούλησε στην τουρκία ή ότι ανήκει ακόμη στον Αγγελόπουλο και το νοίκιασε στον ερδογάνη;
    Γιατί εδώ πρόκειται γιά χοντρές μπίζνες και είναι κρίμα για της τσέπες του Αναστασιάδη και του Ερδογάν να σκοτωθούν απλοί καθημερινοί ήρωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πατριωτης ΑΝΑΝ-στασιαδης ξεμεθυστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.