18/6/19

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Έχει κάνει γεώτρηση ο Πορθητής

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο «Πορθητής» έχει κάνει ήδη μία γεώτρηση και προχωρά στην δεύτερη. Όπως ανέφερε, αυτή την στιγμή συνεχίζονται στο ναυπηγείο οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Φατίχ και «την Πέμπτη θα το αποχαιρετίσουμε. Αρχές Ιουλίου περίπου, στο πλαίσιο της άδειας που έχουμε λάβει από την ΤΔΒΚ, θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση».
Ο Ντονμέζ είπε ότι ο Πορθητής συνεχίζει τη δεύτερη γεώτρησή του στο τεμάχιο Φινίκε-1. Το βάθος του νερού εκεί είναι 2.300 μέτρα περίπου. «Αυτή τη στιγμή η γεώτρησή μας έχει ξεπεράσει τα τρεις χιλιάδες. Στόχος μας είναι να φτάσει στα 5-5.500 μέτρα μέσα σε 100-120 ημέρες.
Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας. Άλλωστε, το έχουμε πει από την αρχή. Δεν υπάρχει εγγύηση για το τι θα βρούμε. Αν δεν κάνουμε γεώτρηση δεν είναι δυνατόν να το ξέρουμε. Φυσικά και έχουμε ελπίδες. Στην ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική λύση χωρίς την Τουρκία, αλλά δεν το λένε».
SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.