18/6/19

Απάντηση υπάρχει ;




Με αυτή τη θέση της Μ. Ξαφά διαφωνεί ο Κ. Μητσοτάκης. Κατά "σύμπτωση" συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ, επειδή δεν βρίσκω τίποτε παράλογο στα όσα υποστηρίζει η Μ. Ξαφά κι επειδή τα ίδια ακριβώς λέω από το 2011, παρακαλώ και προκαλώ οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ να μας εξηγήσει σε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ διαφωνεί. 
Αν δεν το κάνουν, να μην ενοχλούνται όταν όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως οι διαφορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στυλιστικές και θεωρητικού περιτυλίγματος.
 Στην ουσία ταυτίζονται, καθώς κρατιστές είναι και οι δύο.


Thanos Tzimeros

10 σχόλια:

  1. Ωραία, ας απαντήσει η ΝΔ !!!
    Περιμένουμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη ορθολογική λύση είναι να πάρεις την αμοιβή ενός συγκεκριμένου επαγγέλματος στην ελεύθερη ιδιωτική αγορά, πχ ταμίας σε ηλεκτρική εταιρία και μετά να βάλεις έναν συντελεστή πχ 60% και έτσι να υπολογίσεις την σύνταξη. Για παράδειγμα εάν ένας ταμίας σε μια ηλεκτρική εταιρία παίρνει 800 ευρώ τότε 800*0.6 = 480 ευρώ η σύνταξη. Ή 800*0.8 = 640 ευρώ. Θα θυμίσω ότι ο όταν η ΔΕΗ αποκρατικοποιήθηκε το ταμείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είχε απαιτήσεις 11 δις ενώ η ΔΕΗ μπήκε στο χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση 3 δις. Επομένως θα έπρεπε να κηρυχθεί σε χρεωκοπία και να μην αναλάβει το κράτος τις απαιτήσεις της ΓΕΝΟΠ. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ έκαναν πλιάτσικο εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και οι μισθοί τους ήταν αποτέλεσμα προσοδοθηρίας. (Σήμερα η ΔΕΗ πάει για χρεοκοπία). Δηλαδή όχι μόνο τότε έπαιρναν μεγάλους μισθούς αλλά θέλουν και τώρα να ζουν εις βάρος των θυμάτων τους. Δεν μπορεί ένας συνταξιούχος να παίρνει περισσότερα χρήματα από έναν εργαζόμενο στην ίδια θέση με αυτόν.

    Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη χωνέψει ότι θα πηγαίνει μετανάστης στην Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Κροατία κλπ. Εάν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα θα μάθει να πηγαίνει μετανάστης στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία. Στην πληροφορική σε βάθος εξειδίκευσης η Βουλγαρία ήδη μας έχει ξεπεράσει. Το πιο σημαντικό framework σήμερα είναι to Docker. Μου είναι πολύ δύσκολο να αναλύσω το πόσο κρίσιμο framework είναι. Στην Σόφια η Docker έχει 9 ανοιχτές θέσεις προγραμματιστών. Θα κάνει λάθος κάθε νέος πληροφορικάριος από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη που δεν θα δοκιμάσει να κάνει αίτηση στην εταιρία. Τέτοιες ευκαιρίες δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Επίσης, να κοιτάζει αν έχουν ανοίξει θέσεις για γραφείο της Μicrosoft στην Σόφια. Όπως επίσης σε πολύ κρίσιμες εταιρίες όπως η Telerik και η Infragistics.

    Η Ελλάδα θα πρέπει να δει αντικειμενικά τις δυνάμεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζετε ότι ο Μυτιληναιος αγοράζει από τήν ΔΕΗ με 40 ευρώ και τής πουλάει δικό του ρεύμα με 80; Γιατί;

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ εύκολο,θα το περιγράψω όπως το έχω καταλάβει.
      Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αν πληρώνουμε 20 λεπτά την ΚW ουσιαστικά το κόστος παραγωγής , μετφοράς και διανομής είναι περίπου 12 λαπτά στους παραγωγούς και διανμείς (στη ΔΕΗ και τις μικρές ιδιωτικές ΔΕΗ).
      Τα υπόλοιπα είναι δημοτικά τέλη και κοινωνική πολιτική με το ρεύμα,πολύτεκτοι,διάφοροι αναξιοπαθούντες,νησιωτική ενεργειακή πολιτική κτλ.
      Οι αριθμοί που αναφέρω είναι στρογγυποιημένοι και στο περίπου.

      Αν υποθέσουμε ότι μια χώρα για να παραγάγει την ενέργεια που χρειάζεται, χρησιμοποιεί πολλές πηγές με ποικιλία τιμών παραγωγής τίθεται το ερώτημα το ρεύμα με το χαμηλότερο κόστος ποιός θα το χρησιμοποήσει;οι παραγωγοί ή καταναλωτές.
      Δηλ.το ρεύμα που παράγεται από το νερό (υδροηλεκτρικά φράγματα)αν κοστίζει 1 λεπτό η KW θα το δώσουμε να το χρησιμοποιούν οι καταναλωτές ή οι βιομήχανοι και οι αγρότες (απαραίτητος όρος για την παραγωγή ανταγωνιστικ΄πων προιόντων,άρα και να βρίσκουμε δουλειά).
      Το ρεύμα που φθάνει στο σπίτι μας ή στη δουλειά μας είναι μείγμα πολλών παραγωγών με μεγάλες διαφορές στο κόστος.
      Υδροηλεκτρικό 1 λεπτό
      Κάρβουνο 4 λεπτά,
      Φυσικό αέριο 8 λεπτά
      Πυρηνική ενέργεια 2,5 λεπτά
      ηλιακή,φωτοβολταικά ας πούμε 25 λεπτά
      αιολική ενέργεια 17 λεπτά,
      πετρέλαιο 80 λεπτά.
      Άρα;τι κάνουμε τώρα;
      Mήπως η κοινωνία έχει περισσότερο όφελος να χρησιμοποιεί την φθηνή ενέργεια που όντως υπάρχει για την Παραγωγή και όχι για την Κατανάλωση;

      Όσον αφορά τον Μυτηληναίο.
      Η τεράστια οικονομική πρόοδος των τελευταίων αιώνων στην Ευρώπη και στην Αμερική οφείλεται στον θεσμό της Ιδιωτικής Οικονομίας: στην Ανώνυμη Εταιρεία.Βασίζεται στο κατατεθέν κεφάλαιο των μετόχων οι οποίοι δεν ευθύνονται πέραν του κεφαλαίου που έχουν καταθέσει.Η ΑΕ φορολογείται με μεγαλύτερους συντελεστές και έχει ειδικούς λεπτομερειακούς ελέγχους (ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται).
      Μια ΑΕ δεν ανήκει σε κανέναν,υπάρχουν βέβαια και μεγαλομέτοχοι.
      Μια ΑΕ είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη και ο κ.Μυτιληναίος είναι σε αρκετές εταιρείες μέτοχος.
      Παράγει κάποια ΑΕ ρεύμα με φυσικό αέριο(στην οποία τυχαίνει να μετέχει και ο κ. μυτηλιναίος) και το πουλάει στο σύστημα με δημοπρασίες,μπορεί να το πουλήσει με 40 αλλά και με 120 ευρώ.Προσφορά και ζήτηση.
      Ο κ.Μυτηλιναίος συμμετέχει και σε άλλη ΑΕ που παράγει και αλουμίνα,εκεί (ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ) το Ελληνικό κράτος νομοθέτησε να παίρνει φθηνό ρεύμα που όντως παράγεται στη χώρα μας.
      Τι θέλουμε να πετύχουμε,να υπάρχει βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα ή όχι.
      Πάντως έτσι όπως το γράφετε φαίνεται ότι μια εταιρεία αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά.Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως.
      Εκτός και αν εννοείται ότι η εταιρεία διανομής του (sic) αγοράζει το πχ Μάρτη φθηνά και πουλάει τον Ιούλιο ακριβά.Είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι ο ηλεκτρισμός δεν αποθηκεύεται.

      Διαγραφή
    3. Ντι Μπι
      Εσυ μιλας για αορατες ευθειες γραμμες σε μια πολιτεια που ειναι καμπυλωμενη πληρως απ την απατη ..την δυσωδια..την πονηρια...το κλεψιμο...και τα βουνα με ψεμμα..Τιποτε απ οσα λες δεν ισχυει...μιλας θεωρητικα. Αν θελουμε να δουμε τι γινεται αληθινα...( αδυνατον γιατι κανεις δεν θελει)...πρεπει να ξετυλιξουμε ολο το κουβαρι απ την αρχη...να δουμε βημα βημα τι και πως...και γιατι..(!!)...στον χρονο..Μετα αφου δουμε ολο...να βγαλουμε συμπερασμα..ποιος τι γιατι...πως.Υστερα να κοψουμε τον κωλο ολων.Και μετα να σχεδιασουμε τι να κανουμε ..επιστημονικα...ηθικα...αποτελεσματικα....και τρια αυγα τουρκιας για τις αποσπασματικες περιγραφες που μας συμφερουν πολιτικα η ιδεολογικα..Εχουμε να κανουμε με κκεφτρονια...πονηροσκυλα ...κι αλητες ψευτες τοσο στην ιδιωτικη (μπουρδα οπως την εννουν εδω οι κατσαπλιαδες) πρωτοβουλια....οσο και κομματοσκυλα.ψευτες εργατικα συμφεροντα..Το θεμα θελει να γινει φυλλο και φτερο...απ την αρχη.ολο.Μετα θελει επιστημονικη τεκμηριωση των παντων...κοστη...μεθοδοι...κλπ..Οχι ψευδη επιστημονικοφανη...για ιδιον κερδος ...απ οποιον ασχετο.επιστημονικα καιροσκοπο πονηρολαμογιο που ...απαιτει και ...θαυμασμο .....πω πω τι κανω εγω με τα λεφτα μου...κλπ.Και φυσικα με ολα τα πολιτικα εκτος και για παντα....κι ολα τα δεδομενα για τα καυσιμα ανοιχτα χωρις ψευδη και κομπλεξ ( οικολογικα του κωλου).Τωρα γιατι η εικονα βγαζει χρεοκοπια .....σε μονοπωλειο....κι αν ειναι αληθης ...( δεν ειναι)...αυτο γινεται διοτι οι φυλακες δεν ειχαν ....κινηση...τοσο για ιδιωτες...οσο για πολιτικους και προσωπικο εργατικο...Οπως και μισθολογικα ολο πρεπει ναναι ..αναλογο των νομων του Συνταγματος οπου αναφερεται οτι οι πολιτες απολαμβανουν ισια δικαιωματα..ισες ευκαιριες και αναλογως της κοινωνιας ολης.και των ικανοτηυων τους.Και κοψινο ολων των κωλων φετες αν η επιστημονικη επιτροπη πει οτι αυτο για να δουλευει καλα θελει 10 ατομα....κι αν γινουν 12 ...Ο διευθυντης παει φυλακη....κατασχεται η περιουσια.του...και αφαιρουνται τα πολιτικα του δικαιωματα. Οι θεωριες ιδιωτικων παραδεισων.η κρατικων Οασεων ...ειναι για να περναει η ωρα....

      Διαγραφή
  3. Καταρχάς δεν πουλάει στη ΔΕΗ αλλά στον ΛΑΓΗΕ. Τις διαφορές κόστους της κάθε μορφής ενέργειας τις εξήγησε ο db. Και δεν τις πληρώνει η ΔΕΗ. Τις πληρώνουμε εμείς σε κάθε λογαριασμό μέσω ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμες) και ΥΚΩ (νησιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει απάντηση στην κα. Ξαφά.

    Η κατάσταση κάποιου που έχει πάρει σύνταξη δεν είναι ίδια με αυτουνού που δεν έχει πάρει ακόμη. Όποιος έχει πάρει σύνταξη την πήρε εμπιστευόμενος τους όρους που ίσχυαν τότε που τη ζήτησε. Ήταν λάθος οι όροι; Ήταν. Αυτός όμως που τους εμπιστεύτηκε τι φταίει;

    Είναι τελείως διαφορετικό να κόβεις εισόδημα από αυτόν που το λαμβάνει ήδη και τελείως διαφορετικό να μειώνεις το εισόδημα που υπόσχεσαι μελλοντικά. Και μάλιστα τη στιγμή που ο πρώτος έχει τεθεί ήδη εκτός αγοράς εργασίας ενώ ο δεύτερος ακόμη έχει την επιλογή να καθυστερήσει τη συνταξιοδότησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού η μαντάμ και ο μαιντανός θέλουν fine tuning στο λογιστήριο των συντάξεων, γιατί δεν ξεκινούν να κάνουν την ίδια δουλειά και στο φορολογικό λογιστήριο και στα πρόστιμα που σβύνονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μυτιλαηναιος πηγε την εταιρεια στο Λουξεμβουργο για να μην πληρωνει (καλα κανει). Η αγιογραφια που επιχειρειται ειναι αηδιαστικη. Οσο για το λαγο-Ξαφα (jafa ειναι το πραγατικο-καταλαβατε τωρα ετσι?) γραφει λογικοφανη διαφορα για ξεκαρφωμα. Το προβλημα δεν ειναι κυρα μου τα λεφτα που παιρνει ο εργαζομενος αλλα τα τρις που κλεβει το διεθνες χρηματοπιστωτικό συστημα που πιστα υπηρετεις. Ελεος πια με την απληστια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα γινει μ αυτο το κολπο αλλαγης ονοματων μιας θρησκευτικης σεχτας ?? Μας ταχουν πρηξει...Πολυ φτηνο ...αλλα πιανει σε 70% χαζους παντα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.