19/6/19

Η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει θεωρητική έννοια


Του Νίκου Μελέτη
Με ενισχυμένο λεκτικό που ενισχύει πολιτικά την Λευκωσία και με πρόβλεψη για διαμόρφωση πρότασης λήψης μέτρων που ακόμη κι αν εφαρμοσθούν δεν είναι αρκετά για να συνετίσουν την Τουρκία και να την αποτρέψουν από την επανάληψη των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ ή και περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης που έχει ήδη δημιουργήσει, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. έδωσαν το στίγμα τους ενόψει και της Συνόδου Κορυφής αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.
Ήδη ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αργά το βράδυ χθες δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «κανένας δεν είναι σε θέση να εμποδίσει την Τουρκία από την διεκδίκηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».
Στα Κατεχόμενα ο λεγόμενος «Υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρετ Οερσάϊ, έβγαλε στο τραπέζι για μια ακόμη φορά το χαρτί της... Αμμόχωστου ανακοινώνοντας απόφαση για σύσταση «ομάδας ειδικών» που θα μπει στην περίκλειστη πόλη για «επιστημονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων…». Μια προσπάθεια πρόκλησης τετελεσμένων στο Κυπριακό…
Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.