23/6/19

Η Εskom, η ΔΕΗ και το φλερτ με την… χρεοκοπία


Υπάρχουν αρκετοί που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης της ΔΕΗ, που δεν γνωρίζουν ότι τα έθνη χρεοκοπούν είτε όταν χρεοκοπήσουν οι τράπεζές τους είτε η εταιρεία ηλεκτρισμού τους. 
Όσοι παρακολουθούν τον διεθνή Τύπο γνωρίζουν τις περιπέτειες της Νοτίου Αφρικής, της μεγαλύτερης οικονομίας της αφρικανικής ηπείρου, η οποία φλερτάρει με τη χρεοκοπία και τα τελευταία χρόνια έχει περάσει ξυστά από τον...προθάλαμο του ΔΝΤ πολλές φορές.
Ο λόγος; 
Η παραπαίουσα επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας που είναι βέβαια και η μεγαλύτερη εταιρεία της. 
Πριν από ένα χρόνο, όταν ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμφόζα αναλάμβανε καθήκοντα στη θέση του παραιτηθέντος Τζέικομπ Ζούμα, υποσχόταν στους Νοτιοαφρικανούς ότι “ξημέρωνε μια καινούργια αυγή”. Ένα χρόνο μετά και λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επικράτηση του κόμματός του στις γενικές εκλογές, η Νότιος Αφρική δυσκολεύεται να κρατήσει τα φώτα της ανοιχτά αφού οι διακοπές ρεύματος είναι πολύωρες και διαρκείς και το ρεύμα χορηγείται, κυριολεκτικά, με το δελτίο. 
Η αιτία;

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. The same story over and over; gifting our best companies after years of deliberate mismanagement. A 2 billion euro company gifted for just the commission to a corrupt government. And people will applaud the 10 cent discount they will receive on their bill praising the superiority of privatization.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού λοιπόν δεν πάει καλά η ΔΕΗ της Νοτίου Αφρικής, ας πουλήσουμε εμείς την δική μας.

    Προφανώς στην ΕΝΕRGA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες οι αναλυσεις ειναι του νηπιαγωγειου..ερασιτεχνικες ..οπως ολα..και σκοπιμες αναλογα με το ποιος πληρωνει..Ειδατε εσεις ποτε να αναλυθουν τα παντα απ την αρχη βημα βημα τι εγινε και πως ?? Οχι....κι ουτε θα δουμε...διοτι αν δουμε θα πανε φυλακη 100.000 ατομα...κι ολοι ...οι σωτηρες (!!!) Πολιτικοι και τα κομματοσκυλα τους τα λυσσαμενα για φαι και μεγαλεια...Ετσι ...ας την ...δωσουν..!! Ολα ας τα δωσουν.!! Και την μανα.τους...Εγω λεω να τα παρει ολα ενας...Να γινει ...ελεω Θεου....Φαραω.!! Να κανει οτι γουσταρει ..Να βγαινει στο μπσλκονι και δεκα εκατομμ. απο κατω.να προσκυνουν στο χωμα ...να νοιωθει τεραστειος....να γλαρωνουν οι γυναικες..να παιζουν παιανες...σαλπιγγες...καραμουζες...ναχει διαστημοπλοιο δικο του...Να .... ###....και να δερνει .....Αναπτυξη...εκταση...βαθυ καθισμα...διασταση ....και διαγωνια ανυψωση...Ο θαυμαστος καινουργιος κοσμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το ...Λιμπεραλ...εχει τρυπησει τον χωροχρονο...δεν λεει ποτε ανοιχτα τι θελει...κι οτι λεει ειναι παντα ..φλας ..σε ανομοια...ροδακινα και φραουλες..για συγχιση του νου..Ευτυχως δεν κατοικειται το Φεγγαρι...διοτι θακαναν συγκρισεις κι εκει...αφου δεν εχουν κοτσια να πουν ανοιχτα τι στο καλο θελουν..Ξερει κανεις τι θελουν αληθινα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.